HerNews.gr
Αφιερώματα

Eurovision: Οι κιτς εμφανίσεις που έμειναν αλησμόνητες

Υπάρχουν εμφανίσεις που έμειναν αλησμόνητες σε κιτς εμφάνιση στους διαγωνισμούς της Eurovision και πραγματικά αξίζει να τις θυμηθούμε.

Στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision 2021 θα συμμείχαν 39 χώρες στο σύνολο. Για την ιστορία, πρόκειται για τον μικρότερο αριθμό χωρών από τον διαγωνισμό του 2014.

Ανάμεσα στις χώρες που επέστρεψαν μετά από απουσία, ήταν η Ουκρανία και η Βουλγαρία ενώ η Αρμενία, η Λευκορωσία, το Μαυροβούνιο και η Ουγγαρία αποχώρησαν μετά τον τελευταίο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε το 2019.

Κιτς εμφανισεις που εμειναν στην ιστορια

Λόγω πανδημίας ο διαγωνισμός του 2020 ακυρώθηκε και οι χώρες όφειλαν να δημιουργήσουν νέο τραγούδι, αλλά όχι απαραίτητα και νέο εκπρόσωπο.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε η Στεφανία Λυμπερακάκη με το Last Dance και η Έλενα Τσαγκρινού με το El Diablo για την Κύπρο.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα τηλεοπτικό διαγωνισμό τραγουδιού, με περιπτώσεις που η αισθητική πήγε περίπατο και το κιτς πρωτοστάτησε!

Κάνοντας μία αναδρομή οφείλουμε να θυμηθούμε τις πιο κιτς εμφανίσεις που έχουν περάσει την τελευταία εικοσαετία στον διαγωνισμό της Eurovision.

Νο1 ΕΛΛΑΔΑ 2002

Ο Μιχάλης Ρακιντζής με το S.A.G.A.P.O., προτίμησαν έναν εξοπλισμό αντί ρουχισμού. Ήταν εξοπλισμός που είχε σχεδιαστεί από την Interpol και χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα…

Νο2 ΟΥΚΡΑΝΙΑ 2007

Verka Serduchka με το Dancing Lasha Tumbai ,πέρασε στην ιστορία με την εμφάνισή της. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην να μην θυμάσαι, αυτό το silver σετ με το αστέρι στο κεφάλι.Με το συγκεκριμένο outfit  κατακτά έτσι τη δεύτερη θέση κιτς…

Νο3 ΙΡΛΑΝΔΙΑ 2008

Το συγκρότημα Irlande Douze Pointe με το Dustin the Turkey ,φέρνει στη σκηνή μία γαλοπούλα Dj.Παρόλο που η Ιρλανδία βρίσκεται στη λίστα με τις χώρες που έχουν κατακτήσει τις πιοπολλές πρωτιές στον διαγωνισμό,με την συγκεκριμένη εμφάνιση, δεν κατάφερε ούτε να προκρηθεί...

Νο4 ΙΣΠΑΝΙΑ 2008

Ο Rodolfo Chikilicuatre με το Baila el Chiki-chiki είναι μία από τις πιο καλτ φυσιογνωμίες του διαγωνισμού. Χαρακτηρίστηκε ως η καρικατούρα της Ισπανίας ,φτάνοντας σ την 16η θέση,με 55 πόντους.

Νο5 ΟΥΚΡΑΝΙΑ 2004

Η Ruslana με το Wild Dances ήταν η αποθέωση του κιτς και νικήτρια (από αυτή την άποψη) το 2004,την συγχωρούμε ακόμα και που κέρδισε τον Σάκη!

Νο6 ΙΣΛΑΝΔΙΑ 2006

Η Silvia Night με το Congratulations, έχει μείνει στην ιστορία των κιτς εμφανίσεων με την αμφίεση αλά Army of Lovers – Copacabana, την υστερία της αφού ούτε στον τελικό κατάφερε να προκριθεί..

Νο7 ΠΟΛΩΝΙΑ 2014

Οι Donatan και Cleo με το τραγούδι τους My Słowianie προκρίθηκαν στον τελικό. Η Πολωνία έστειλε μια βουκολική συμμετοχή που ήλπιζε να πάει καλά λόγω των sexy χωριατοπούλων φτάνοντας στην 14η τελική βαθμολογία…

Νο8 ΕΛΒΕΤΙΑ 2007

DJ BoBo με το Vampires Are Alive δεν προκρίθηκαν στον τελικό, προκρίθηκαν όμως στο κιτς..

Νο9  ΜΟΛΔΑΒΙΑ 2011

Οι Zdob si Zdub με το τραγούδι So Lucky κατάφεραν  να τερματίσουν στην 12η θέση, στον τελικό. Παρόλα αυτά οι στυλιστικές επιλογές τους  θυμίζουν κιτς καρναβάλι.

Νο10 ΛΕΤΟΝΙΑ 2008

Οι Pirates of the Sea με το Wolves of the Sea κατέλαβαν τη 12ηθέση. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί στυλιστικά ως μια παρωδία των Πειρατών της Καραϊβικής...

 

 

Μαρία Γατζούδη 

Fashion editor- Ενδυματολόγος-Σεναριογράφος 

Msc-Med 

 

Νεότερα Άρθρα

Τα τραγούδια που άλλαξαν τον κόσμο

Her News b

30 Ιουλίου: Διεθνής Ημέρα Φιλίας

Her News

Παγκόσμια ημέρα του άνδρα: Λέμε χρόνια πολλά σε εκείνους που το αξίζουν!

HerNews ka