HerNews.gr
Fitness

Αιώνιο ερώτημα: Γιατί κάποιοι τρώνε και δεν παχαίνουν;

Πολλές φορές συναντούμε άτομα που ισχυρίζονται ότι όσο και αν τρώνε δεν θα παχαίνουν. Κάποιοι, ακόμα και μπροστα στα μάτια μας, καταναλώνουν κακές τροφές αλλά παρόλα αυτά δεν παίρνουν ούτε γραμμάριο. Τι συμβαίνει; 

Δεν πρόκειται για θαύμα της φύσης, όμως είναι αξιοθαύμαστο και αξίζει να το ζηλέψει κανείς! Όσο και αν μας λένε ότι έχουν καλό μεταβολισμό, δεν αποτελεί αυτό την λύση του μυστηρίου..Τρώνε και δεν παχαίνουν! 

«Όταν βλέπετε κάποιον να τρώει και να μην παχαίνει, δεν αψηφά τους νόμους της θερμοδυναμικής ούτε τους νόμους της φυσικής» σχολιάζει ο Δρ Larry Cheskin, πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας στο Πανεπιστήμιο George Mason και προσθέτει ότι πιθανώς βιολογικοί παράγοντες όπως γρηγορότερος μεταβολισμός, περισσότερος άπαχος ιστός και μυϊκή μάζα να τους ευνοούν και, από τη φύση τους, να μπορούν να πετύχουν μεγαλύτερη καύση θερμίδων.

Ο λόγος που κάποιοι παρά το φαγητό δεν παχαίνουν είναι χρόνια γνωστός και τον εξηγεί ο Δρ Cheskin 

Ο Δρ Cheskin, ισχυρίζεται ότι οι άνθρωποι με τον «καλό μεταβολισμό» είναι στην πραγματικότητα σαν τα παιδιά που θα παίξουν μέχρι να μην μπορούν άλλο μια φορά  την εβδομάδα και, έπειτα στο σπίτι, θα φάνε υπερβολική ποσότητα από αυτήν που συνηθίζουν. 

Άρα, δηλαδή, εκείνοι που λένε ότι δεν παχαίνουν με καμία προσπάθεια, συνήθως έχουν ένα σωστό life style. Αυτό σημαίνει ότι υπολογίζουν περίπου τις θερμίδες που καταναλώνουν, περιορίζουν τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε λιπαρά και σάγχαρα, αναφέρει η Δρ Rebecca Reeves, διαιτολόγος και Επίκουρη Καθηγήτρια στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Τέξας. «Πιθανώς να τρώνε ό,τι θέλουν, έχουν όμως υπολογίσει την πρόσληψη θερμίδων», θεωρεί.

Επίσης, σύμφωνα με την ειδικό, η άσκηση είναι συνήθως αναπόσταστο κομμάτι της ρουτίνας των ανθρώπων που δεν παχαίνουν. Ακόμα και αν δεν γυμνάζονται καθημερινά, σίγουρα φροντίζουν να ασκήσουν το σώμα τους με κάποιο είδος χορού ή περπατούν αρκετά χιλιόμετρα. 

Νεότερα Άρθρα

Βάλε τα superfoods στο πρωινό σου

Her News b

Παγκόσμια ημέρα Γιόγκα : Γιατί να ξεκινήσεις!

Her News

Πόσο συχνά πρέπει να τρέχω;

Her News