HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Βαλεντίνα Κόρδη: Η επιτυχία είναι παιχνίδι του μυαλού

Η Βαλεντίνα Κόρδη είναι Mindset & High-Performance Coach, Διεθνής Ομιλήτρια Παρακίνησης, TedX Speaker και συγγραφέας του βιβλίου «Η επιτυχία είναι παιχνίδι του μυαλού». Πριν από 10 χρόνια ίδρυσε την δική της online coaching επιχείρηση, μετά από μια 15-ετή πορεία στον χώρο των πολυεθνικών κυρίως επιχειρήσεων ως στέλεχος. 

 

1. Βαλεντίνα, είσαι μια επιτυχημένη γυναίκα και ξεχωρίζεις σε αυτό που κάνεις! Πως πιστεύεις ότι πρέπει να είναι η γυναίκα του 2021;

Πρέπει να είναι ο εαυτός της και να νιώθει καλά με το να έχει δικό της όραμα και ορισμό για την επιτυχία που θέλει να κατακτήσει. Πολλές φορές εμείς οι γυναίκες πέφτουμε στην παγίδα να θέλουμε να αποδείξουμε στους άλλους ότι είμαστε ικανές να ανταπεξέλθουμε στους διάφορους ρόλους της ζωής μας, με τρόπο που συμβαδίζει με τις δικές τους προκαταλήψεις για το πώς θα πρέπει να λειτουργεί μία γυναίκα ως επαγγελματίας, σύντροφος, μητέρα, κόρη, κτλ., ακόμη και στο 2021, όπου ως κοινωνία θεωρούμε ότι πολλές από αυτές τις προκαταλήψεις τις έχουμε αφήσει στο παρελθόν, αλλά η πραγματικότητα το διαψεύδει. Ο αγώνας να ευχαριστήσουμε κάθε απαίτηση του περίγυρου είναι αδιάκοπος και γι’ αυτό πολλές φορές φτάνουμε στο σημείο να μην νιώθουμε ευτυχία, πληρότητα και γαλήνη μέσα μας, αλλά αντιθέτως να βιώνουμε σωματική και ψυχολογική εξουθένωση. Σημασία έχει όμως, να ξέρουμε οι ίδιες ποιες θέλουμε να είμαστε και πώς θέλουμε να ζούμε και να κάνουμε αντίστοιχες συνειδητές επιλογές που θα μας φτάνουν κάθε μέρα και πιο κοντά σε αυτά.

2. Πολλοί ακόμα δεν καταλαβαίνουν το επάγγελμα σου πως θα το εξηγούσες;

Είμαι Executive και Business Coach με εξειδίκευση στην ανάπτυξη νοοτροπίας και υψηλής απόδοσης για στελέχη και επιχειρηματίες που θέλουν να πετύχουν σημαντικούς για αυτούς επαγγελματικούς και επιχειρηματικούς στόχους αλλά και για επιχειρήσεις που θέλουν να δημιουργήσουν μία κουλτούρα υψηλής απόδοσης για τους ανθρώπους τους. Ουσιαστικά, αυτό που κάνω είναι ότι βοηθάω τους πελάτες μου να εστιάσουν στον σημαντικότερο παράγοντα για την επιτυχία κάθε στόχου που θέτουν και αυτός είναι ο τρόπος σκέψης τους, ο οποίος επηρεάζει τον τρόπο που σκέφτονται για τον εαυτό τους και τις ικανότητές για να πετύχουν έναν στόχο ή να ανταπεξέλθουν στον ρόλο τους ως ηγέτες, υψηλόβαθμα στελέχη, επιχειρηματίες, κτλ., αλλά και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τις συνθήκες και τις δυσκολίες που υπάρχουν μέσα στο περιβάλλον που καλούνται να πετύχουν τους στόχους τους. Δουλεύομε λοιπόν σε επίπεδο νοοτροπίας, συμπεριφορών, συνηθειών και επιλογών που κάνουν, με σκοπό να τα κάνουμε όλα αυτά συμμάχους τους και όχι σαμποτέρ τους.

3. Θα προέτρεπες νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με αυτό ;

Θα προέτρεπα οποιονδήποτε νέο άνθρωπο να ασχοληθεί με ότι του αρέσει πραγματικά για να το κάνει με μεράκι, πάθος, αγάπη και συνέπεια. Αρκεί φυσικά να είναι διατεθειμένος να δουλέψει πολύ, να σηκώνεται μετά από κάθε αποτυχία (επειδή υπάρχουν πολλές στον δρόμο) και να μην αναζητά μαγικές συνταγές για γρήγορη επιτυχία. Το επάγγελμα μου δεν είναι εύκολο, αν και φαντάζει ως τέτοιο λόγω της δημοφιλίας που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας και την ελπίδα των ανθρώπων να πιστέψουν όσες σχολές coaching υπόσχονται άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και πολλά χρήματα. Αν κάποιος νέος ή νέα λοιπόν βρίσκει το coaching ως ένα μέσο που θα καλύψει την βαθύτερη ανάγκη του να βοηθήσει άλλους ανθρώπους να κάνουν τους στόχους τους πραγματικότητα και αυτή η ανάγκη του είναι μεγαλύτερη από τις δυσκολίες που θα βρει στον δρόμο, ναι να το κάνει!

 

5. Βαλεντίνα, σε πολύ μικρή ηλικία και έχεις καταφέρει αρκετά πράγματα στην καριέρα σου. Υπάρχει συνταγή επιτυχίας;

Για εμένα η συνταγή της επιτυχίας είναι ότι πάντα πίστευα στην δυνατότητα της εκπλήρωσης των στόχων μου, ακόμη και αν με αποθάρρυνε ο περίγυρος. Ξεκίνησα πριν 10 χρόνια, ιδρύοντας μία online επιχείρηση με σκοπό να δουλέψω με ανθρώπους των επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο, χωρίς καμία στήριξη από το περιβάλλον μου. Όμως η πίστη μου στο επιχειρηματικό μου όραμα, το πείσμα μου και η σκληρή δουλειά, η υπομονή και η επιμονή, έφεραν τα αποτελέσματα που ονειρευόμουν με τους πρώτους μου πελάτες στην αρχή να είναι από την Αμερική και τελικά το πελατολόγιο μου να διευρύνεται σε πολλές χώρες του κόσμου, αλλά και να έχω ταξιδέψει πολλές φορές στο εξωτερικό για να συμμετέχω σε συνέδρια ως διεθνής ομιλήτρια παρακίνησης. Δεν λέω ότι τίποτα ήταν εύκολο. Το αντίθετο! Βρήκα πολλά εμπόδια στον δρόμο μου, αμφισβήτηση από την εγχώρια αγορά, δούλεψα και δουλεύω πάρα πολλές ώρες, αλλά στο τέλος κάθε μέρας, νιώθω χαρούμενη που έχω καταφέρει να κάνω κάτι που αγαπώ, με τις συνθήκες που ήθελα, χωρίς να έχω κάνει εκπτώσεις στις αξίες μου και στην αυθεντικότητά μου. Και αυτά είναι σίγουρα συστατικά για επιτυχία με διάρκεια. Καθώς μόνο όταν μένουμε πιστοί στον ποιοι θέλουμε να είμαστε σε αυτόν τον κόσμο και πώς θέλουμε να ζούμε, δημιουργούμε μία επιτυχία που μπορούμε να την βιώνουμε με ευτυχία και πληρότητα με έναν βιώσιμο τρόπο.

 

6. Ποια είναι η άποψη σου για το κίνημα me too;

Χαίρομαι πάρα πολύ που άνθρωποι από όλο τον κόσμο βρήκαν την δύναμη να μοιραστούν δημόσια μία δύσκολη και επώδυνη προσωπική ιστορία κακοποίησης, όποιας μορφής και αν είναι αυτή. Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο υποφέρουν από κακοποιητικές συμπεριφορές μέσα στο σπίτι τους, στον χώρο εργασίας ή οπουδήποτε αλλού και για πολλά χρόνια, ίσως και για πάντα, κρατούν αυτό που του συνέβη, ως μεμονωμένο γεγονός ή πολλές φορές και ως κάτι που συμβαίνει επαναλαμβανόμενα, μέσα τους επειδή ζούμε σε μία κοινωνία που κοιτάζει το θύμα με καχυποψία, με κριτική στάση και αποδοκιμασία και έτσι δίνει την δυνατότητα στους θύτες να συνεχίζουν την δράση τους, επειδή τα θύματα σιωπούν. Το me too λοιπόν είναι ένας τρόπος να αισθανθούν όσοι έχουν υποστεί κακοποίηση ότι δεν είναι μόνοι και σίγουρα ότι δεν έκαναν κάτι λάθος οι ίδιοι, ώστε να ντρέπονται και να φοβούνται να μιλήσουν.

7. Βαλεντίνα, θέλω να κλείσεις την συνέντευξη με ένα μήνυμα, οποίο θες εσύ!

Η ζωή είναι απλή, εμείς την κάνουμε περίπλοκη. Πάρτε λίγο χρόνο από την πολυάσχολη καθημερινότητά σας και σκεφτείτε τι έχει πραγματικά νόημα για εσάς σε αυτή τη ζωή. Θα δείτε ότι 2-3 είναι αυτά που πραγματικά ακουμπούν στην ψυχή σας. Κάντε λοιπόν τις επιλογές σας, προσωπικές και επαγγελματικές, ανάλογα με αυτά και θα δείτε πόσο χρόνο, ενέργεια και συναίσθημα θα γλιτώσετε από τα τόσα ανούσια που πέφτετε στην παγίδα συχνά να καταπιάνεστε.

 

κελλυ

Κέλλυ Βρανάκη

Contact me @:

Instagram: https://www.instagram.com/story_kelling/

Facebook: https://www.facebook.com/Story_kelling-929217863902546/  

 

Νεότερα Άρθρα

Σοφία Βογιατζάκη: «Κουράστηκα, ας πεθάνω χοντρή»

Her News b

Η Chiara Ferragni «λύνει» τη σιωπή της: Όλη η αλήθεια για τον χωρισμό της με τον Fedez

HerNews ka

Σεξουαλική  Παρενόχληση : Όσα θέλουμε να μάθουμε !

Her News b