HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Irene Angelopoulos: “Ήταν αναπόφευκτο να ασχοληθώ με το fashion designing!”

Η Irene Angelopoulos είναι νέα και υπερταλαντούχα σχεδιάστρια μόδας. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μοντέλο σε πασαρέλες του εξωτερικού, αφού διαθέτει ιδανικές αναλογίες, εκφράζει όμως την αγάπη της για την μόδα μέσα από το fashion design και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία!

Μιλά στο HerNews.gr και την Μπάγια Αντωνοπούλου για τη διαδρομή της αλλά και τα όνειρα της για το μέλλον!

Irene, πως επέλεξες να ασχοληθείς με τη μόδα; Είναι κάτι που ονειρευόσουν από μικρή;

Η μόδα είναι ένας πολύ όμορφος και φαντασμαγορικός κόσμος που είναι λογικό να εντυπωσιάζει..για μένα προσωπικά όμως είναι μια μορφή έκφρασης όσων νιώθω και σκέφτομαι τα οποία τα αποτυπώνω πανω στα ρούχα μου. Είμαι άνθρωπος με πολύ φαντασία και ευαισθησίες..

Η έκφραση των σκέψεων και των συναισθημάτων μου μέσω μίας μορφής τέχνη είναι κινητήριος δύναμη για εμένα..

Η μαγεία του να μεταμορφώνεις ένα άψυχο πανί σε ένα φόρεμα γεμάτο κίνηση και ζωή με άγγιξε από πολύ μικρή ηλικία.. είναι η χημεία που έχεις με κάποια πράγματα.. Νομίζω ήταν αναπόφευκτο να ασχοληθώ με το fashion designing!

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου έφτιαχνα ρούχα για τις κούκλες μου, σχεδίαζα πόζες και σκεφτόμουν πότε θα κάνω ένα δικό μου fashion show με πραγματικά μοντέλα!

Ο λόγος που αγάπησα τόσο την μόδα είναι η γιαγιά μου η οποία ήταν και εκείνη σχεδιάστρια και ειναι και η πρώτη που ανακάλυψε το ταλέντο μου. Είμαι πολύ χαρούμενη που τόλμησα να ακολουθήσω το όνειρο μου, γιατί αν κάτι δεν το προσπαθήσεις ποτέ δεν θα μάθεις που μπορεί να σε φτάσει.. 

Είσαι πολύ νέα, έχεις καταφέρεις όμως πολύ γρήγορα να δημιουργήσεις ένα αξιοσέβαστο όνομα στο χώρο της μόδας. Πως τα κατάφερες;

Τo Irene Angelopoulos άρχισε το ταξίδι του πριν από 4 χρόνια και δημιουργήθηκε από την αγάπη μου για την μόδα. Έτσι με τις οικονομίες μου και με πολύ προσεκτικά και σταθερά βήματα ξεκίνησα την πρώτη μου συλλογή. Είχα την τύχη δυο μήνες μόλις είχα ξεκινήσει να στείλω 3 outfits από την collection μου στην στυλίστρια της κ. Μενεγάκη η οποία μου είπε χαρακτηριστικά «αν της αρέσει κάτι θα το βάλει» και μετά από 3 μέρες φόρεσε ρούχο μου στην εκπομπή της, από εκεί άρχισαν να με εντοπίζουν στυλίστες και να έρχονται celebrities σε μένα.

Έπειτα πήρα την απόφαση να παρω μέρος στα βραβεία νέων σχεδιαστών όπου κέρδισα το Best Catwalk Award και τότε με καταχώρησε το περιοδικό Vogue Italia στην κατηγορία New Talents!

Ξεκίνησα συνεργασίες με καταστήματα στο εξωτερικό και στην Ελλάδα και ένα από τα πιο σημαντικά βήματα στην πορεία μου ήταν όταν μου έστειλαν πρόσκληση να συμμετέχω στην εβδομάδα μόδας στο Παρίσι που παρουσίασα την συλλογή Irene Angelopoulos.
Το Paris fashion week ήταν φοβερή εμπειρία για μένα και με βοήθησε πολύ στην αναγνωρισημότητα του brand αλλά μου έφερε και συνεργασίες σημαντικές καθως με προσέγγισαν από Λος Άτζελες πολλοί στυλίστες.

Μέσα στα διάφορα που μου πρότειναν ήταν να φορέσει μία από τις haute couture τουαλέτες μου η λατίνα ηθοποιός Roselyn Sanchez για να συμπαρουσιάσει μαζί με τον Ricky Martin τα Grammy Awards.

Στην πορεία με πολύ σκληρή δουλειά, φοβερό πείσμα και πολύ υπομονή έχτισα την ταυτότητα μου μέσα στο χώρο της μόδας, ένα χώρο πολύ ανταγωνιστικό για νέους σχεδιαστές που ειδικά για εμένα που το ξεκίνησα από το μηδέν χωρίς γνωριμίες ήταν πραγματικά δύσκολο.

Αυτό που πιστεύω όμως είναι πως όταν κάτι αξίζει και το αγαπάς και το προσπαθείς δεν μπορεί παρά να πετύχει, αυτό απέδειξα και στον εαυτό μου και στους γύρω μου.

Τι σε εμπνέει ώστε να σχεδιάζεις τις συλλογές Irene Angelopoulos;

Είμαι πολύ συναισθηματικός άνθρωπος και προσπαθώ και οι δημιουργίες μου να βγάζουν ένα συναίσθημα δυναμισμού και αυτοπεποίθησης μόλις τις αντικρίζει κάποιος πάνω σε ένα γυναικείο σώμα.

Μου αρέσει η γυναίκα να εκπέμπει θυληκότητα και την σιγουριά πως ότι θελει μπορεί να το πετύχει. Αυτή ειναι η γυναίκα που φαντάζομαι να φοράει το ρούχο μου, η γυναίκα που δεν μπορείς να της αντισταθείς και δεν έχεις παρά να την θαυμάζεις.

Η έμπνευση μου προέρχεται από διάφορα πράγματα, σίγουρα η θάλασσα με εμπνέει πολύ και τα ταξίδια, αλλά και από μία ωραία ταινία μπορώ να εμπνευστώ, από μια στιγμή γέλιου με τις φίλες μου, από ένα πρόσωπο που θαυμάζω, από τα ζεστά χρώματα ενός ηλιοβασιλέματος, από μια αγκαλιά, μέχρι και από αρχιτεκτονικό σχεδιασμό κτηρίου έχω εμπνευστεί ρούχο.

Η έμπνευση για μένα υπάρχει παντού γύρω μας σε μικρά πράγματα που με γεμίζουν συναισθήματα..

Τα βραδινά φορέματα της συλλογής Irene Angelopoulos είναι ιδιαίτερα και εντυπωσιακά. Μια γυναίκα που δεν έχει τέλειες αναλογίες, μπορεί να βρει στη συλλογή σου κάτι για τον σωματότυπο της;

Η αδυναμία μου είναι το βραδινό ρούχο λατρεύω να σχεδιαζω φορέματα με αέρα red carpet! Μου αρέσει να πειραματίζομαι με την διαφορετικότητα στα υφάσματα και τα πατρόν και να δημιουργώ μοναδικά κομμάτια για μοναδικές γυναίκες!

Η γραμμές των ρούχων μας κολακεύουν τις γυναικείες αναλογίες και τονίζουν σημεία που όλες μας θελουμε να αναδείξουμε και αντίστοιχα κρύβουν τα σημεία που δεν είναι τόσο δυνατά.
Όταν μια γυναίκα έρθει στο ατελιέρ Irene Angelopoulos, με βάση τον σωματότυπο της, θα της προτείνουμε αυτό που ταιριάζει στο δικό της σώμα, δεν χρειάζεται μια γυναίκα να έχει τέλειες αναλογίες για να είναι καλοντυμένη αρκεί να την κατευθύνει ο σχεδιαστής που έχει εμπιστευτεί στην σωστή επιλογή ρούχου.
Πως κρίνεις τι στυλ σχεδίου ταιριάζει σε κάθε γυναίκα;

Η ειλικρίνεια στην σχέση που χτίζουμε με τον πελάτη είναι μία πολύ βασική προϋπόθεση για εμάς, για αυτό και πάντα θα προτείνουμε αυτό που πραγματικά πηγαίνει στην πελάτισσα μας γιατί η διαφήμιση μας είναι η ίδια, θελουμε όσο και εκείνη να είναι όμορφη και εντυπωσιακή. Πολλές φορές έρχονται γυναίκες που έχουν κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό τους, αλλά στην πραγματικότητα δεν τους πηγαίνει και καταλήγουν σε αυτό που τους προτείνουμε, που μπορεί να είναι κάτι που δεν έχουν σκεφτεί ποτέ ότι θα το φορούσαν.

Αυτό που μας κατευθύνει πάντα είναι η απόχρωση της επιδερμίδας και των μαλλιών για να δώσουμε το σωστό χρώμα ρούχου που να την φωτίζει, οι αναλογίες του σώματος, και η περίσταση που θέλουν να φορέσουν το ρούχο.

Έπειτα από μια συζήτηση μαζί της  αρχίζουμε και κάνουμε τις προτάσεις μας και από κοινού καταλήγουμε σε αυτό που της πηγαίνει περισσότερο!

Τα νυφικά φορέματα που δημιουργείς έχουν μια μοναδική αισθητική. Προτιμάς τις κλασικές νύφες ή τις πιο extreme;

Τα νυφικά είναι ένας ξεχωριστός κόσμος ραπτικής, πρόκειται για ένα λευκό καμβά που μπορείς πάνω του να κεντήσεις τα πιο όμορφα όνειρα!

Όνειρα από γαλλικές δαντέλες, μεταξωτές αέρινες μουσελίνες, υψηλής ραπτικής κεντήματα με κρύσταλλα στο χέρι και σαγηνευτικά πέπλα.

Είναι αναμφισβήτητα η κορυφαία στιγμή της γυναίκας, η νύφη πρέπει να λάμπει και να κλέψει όλα τα βλέμματα.. Αυτό που χαρακτηρίζει την νυφική συλλογή του οίκου Irene Angelopoulos, είναι το καλλιτεχνικό πάντρεμα της royal αισθητικής μαζί με σύγχρονες γραμμές βασισμένες πάνω σε έναν ανάλαφρο μινιμαλισμό.

Όπως λέει και η παροιμία: “Something old and something new”, έτσι μου αρέσει να είναι και τα νυφικά να έχουν κάτι κλασικό αλλά με μοντέρνες επιρροές που να νιώθεις την δροσιά του σήμερα.

Σου έχει τύχει κάποια πελατισσα να είναι εξαιρετικά απαιτητική και δύσκολη στην επιλογή του ρούχου από τη συλλογή σου;

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε τύχει σε πολλά περίεργα περιστατικά αυτά τα 4 χρόνια (για καλή μας τύχη!). 

Έχει υπάρξει όμως πελάτισσα που έχει έρθει να φτιάξει custom made ρούχο που χρειαζόμαστε minimum 2-3 εβδομάδες μαζί με τις πρόβες και μετά μας ανακοίνωσε οτι άλλαξε ημερομηνία ο γάμος και ότι το θέλει μέσα σε 4 μέρες! Ζοριστήκαμε πολύ αλλά το βγάλαμε! 

Πόσο δύσκολη ήταν η περίοδος του lockdown για τα ατελιέ μοδας;

Όπως σε όλες τις επιχειρήσεις, επηρέασε πολύ και τον δικό μας κλάδο η περίοδος του lockdown. Το κομμάτι του βραδινού ρούχου και των νυφικών βίωσε την χειρότερη περίοδο του πιστεύω και κυρίως όσα μαγαζιά δεν είχαν ηλεκτρονικά καταστήματα.

Όσον αφορά εμάς, επειδή έχουμε και την Pret a Porter σειρά ρούχων μας, που είναι πιο καθημερινή, αλλά και την αθλητική συλλογή μας που βγάλαμε φέτος για πρώτη φορά δεν είχαμε πτώση γιατί δουλέψαμε πολύ μέσω του eshop μας, και οι πελάτες μας, μας στήριξαν.

Αλήθεια, πως καταφέρνεις να διατηρείς αυτές τις αναλογίες μοντέλου; Προσέχεις τη διατροφή σου;

Σε ευχαριστώ πολύ  αλλά η πραγματικότητα είναι ότι τρώω τα πάντα και τρώω και πολύ, έχω φοβερή αδυναμία στο φαγητό! 

Δεν προσέχω την διατροφή μου ιδιαίτερα αλλά έκανα χρόνια μπαλέτο και μετά γυμναστήριο οπότε το σώμα μου έχει μια καλή δομή και αυτό με βοηθάει. Κάνω 5 φορές την βδομάδα προπόνηση και μετά τρώω χωρίς τύψεις!

Έχεις μεγάλη επιρροή στα social media. Οι followers σου τι σε ρωτάνε σε σχέση με τη μόδα;

Στα social ανεβάζω την καθημερινότητα μου, τις καινούριες collection, στιγμές από πρόβες στο atelier, τις επιδείξεις μας, τα ταξίδια μου, τα χόμπι μου.. δεν είναι ένας επαγγελματικός λογαριασμός..

Είναι η Irene στην καθημερινότητα της και αυτό είναι που αρέσει νομίζω γιατί γνωρίζουν εμένα καλύτερα.. συνήθως με ρωτάνε για τις καινούριες τάσεις, πως να συνδυάσουν τα ρούχα μας με τα σωστά αξεσουάρ και πολλά κορίτσια μου στέλνουν να τους δώσω συμβουλές πως να στήσουν την δική τους επιχείριση και τι πρέπει να προσέξουν στο ξεκίνημα τους.

Είναι πολύ όμορφο γιατί αρκετές κοπέλες μου έχουν στείλει στην πορεία ότι τους έδωσα έναυσμα και το τόλμησαν να ακολουθήσουν το όνειρο τους.. μου δίνει μεγάλη χαρά αυτό!

Τι περιμένουμε να δούμε στο μέλλον από την Irene;

Πραγματικά νιώθω ότι έχω πολλά πράγματα ακόμα να κάνω και επειδή “sky is the limit” δεν ξέρω τι μπορεί να δείτε ακόμα από εμένα..

Που θα σε βρούμε Irene;

Στο Ατελιε μου: Πατριάρχου Ιωακείμ 56, Αθήνα 21 1115 4565

https://ireneangelopoulos.com

Και βέβαια στο Instagram: https://ireneangelopoulos.com

Νεότερα Άρθρα

Η Αφροδίτη Κράβαρη μιλά στο HerNews: «Κάθε μέρα ήμουν όλο και πιο κοντά στον θάνατο λόγω της ανορεξίας»

HerNews ka

Η Χριστίνα Τσιλιγκίρη μιλά στο HerNews: «Δεν μπορείς και να μη λυγίσεις μπροστά σε σχόλια με στόχο λ.χ. τη μητέρα σου ή τον νεκρό μπαμπά σου»

HerNews ka

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: «Δεν μας έκαναν παρέα επειδή ήμασταν οι φτωχές της γειτονιάς και ήταν τρύπια τα παπούτσια μας»

Her News