HerNews.gr
Σχέσεις

Πως να ξεπεράσεις τον πρώην σου

Το να προσπεράσεις όσα έζησες με τον πρώην σύντροφο σου, να ξεχάσεις τις καλές ή και κακές στιγμές και να προχωρήσεις στη ζωή σου, πολλές φορές φαντάζει ακατόρθωτο.

Αν ήσουν ή είσαι ακόμα ερωτευμένη μαζί του, η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη. Το να ζεις όμως με φαντάσματα, αμαυρώνει το παρόν αλλά και το μέλλον σου. Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα η σκιά του πρώην να φύγει οριστικά από τη ζωή σου;

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, θα καταφέρεις να τον ξεπεράσεις:

Κόψε κάθε επαφή μαζί του

Εκείνος μπορεί να κρατάει επικοινωνία μαζί σου, ίσως επειδή δε θέλει να τον ξεχάσεις ή από εγωισμό.. Εσύ όμως οφείλεις στον εαυτό σου το να γκρεμίσεις κάθε γέφυρα που σας συνδέει.
Διάγραψε τον αριθμό του, διέγραψε τον από φίλο σου στο Facebook, σταμάτα να κοιτάς τα stories του στο Instagram. Ζήτησε του να μη σε ξανά ενοχλήσει! Κάθε επαφή με τον πρώην είναι τοξική, κοψ την τωρα!

Μην αναλύεις άλλο το τι συνέβη

Σταμάτα να καις το μυαλό σου στο να σκέφτεται τι έγινε, τι δεν έγινε, τι είπες και τι σου είπε. Αν ανεχόσουν κάποια πράγματα, αν συγχωρούσες ίσως όλα να ήταν αλλιώς. Αλλά το παρελθόν δεν γυρίζει πίσω.
Ό,τι έγινε έγινε κι αυτό δεν θα αλλάξει. Ξεκόλλα από το χθες με τον πρώην και ασχολήσου με τη ζωή σου σήμερα.

Μείνε με τον εαυτό σου

Ήρθε η στιγμή που θα μάθεις να περνάς χρόνο μόνη σου και να τον αφιερώνεις στον εαυτό σου. Θα διαπιστώσεις πόσο ωραίο είναι αυτό για εσένα! Δες ταινίες, κάνε μποτε, πήγαινε μια βόλτα με το ποδηλατο. Θυμίσου πως είναι να διασκεδάζεις χωρίς να έχεις ανάγκη την παρουσία κάποιου άλλου δίπλα σου.

Πέτα τα δώρα του

Οτιδήποτε σου έχει χαρίσει ο πρώην σου και σιυ θυμίζει, βάλ’το σε ένα κουτί και στη συνέχεια κρύψε το κάπου, για να μη το βλέπεις. Σιγά σιγά κοίτα να αντικαταστήσεις τα πράγματα που σου πήρε ο πρώην με καινούρια. Ότι τον θυμίζει, ας πάει στο καλό!

Το να βρεις άλλον δεν θα βοηθήσει

Στη συγκεκριμένη περίοδο, με το μυαλό σου να τρέχει στις στιγμές με τον πρώην, μια καινούρια σχέση μόνο κακό θα σου κάνει. Είναι καλύτερο για εσένα, να μείνεις μόνη για ένα χρονικό διάστημα, μέχρι να αισθανθείς ότι η επόμενη σχέση σου θα ξεκινήσει επειδή είσαι έτοιμη και το θέλεις, κι όχι για να  εκδικηθείς τον πρώην.

Δες τις φίλες σου

Απόλαυσε το γεγονός ότι είσαι πλέον ελεύθερη, αφιερώνοντας χρόνο στις φίλες σου! Βγες μαζί τους, πέρνα καλά, φλέρταρε, μίλησε τους για το πως αισθάνεσαι. Θα είναι δίπλα σου για να σε ακούσουν, να σε κάνουν να ξεχαστείς και να γελάσεις.

Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός

Το λέει ο σοφός λαός που κάτι παραπάνω ξέρει. Ο χρόνος γιατρεύει τις πληγές, σύντομα αυτό θα συμβεί και με τις δικές σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δώσεις χρόνο στην καρδιά σου για να γιατρευτεί από τις πληγές της προηγούμενης σχέσης!

Νεότερα Άρθρα

Πρώτο Ραντεβού: Ποιοι είναι οι “κανόνες” που πρέπει να ακολουθήσεις;

Her News b

Λόγοι για τους οποίους το φιλί είναι σημαντικό στις σχέσεις

Her News

Σχέσεις: Γιατί πρέπει να αγαπάμε τους πρώην μας αντί να τους μισούμε

HerNews ka