HerNews.gr
Σεξουαλική ζωή

Πόσο σημαντικό θεωρείς το σεξ σε μια σχέση;

Πρόσφατα είχα μια σειρά συζητήσεων αναφορικά με το σεξ. Καμιά τους δεν ήταν επιτηδευμένη, όλες προέκυψαν μέσα από ευχάριστες και χαλαρές συζητήσεις μετά τη δουλειά.

Είναι αυτές οι συζητήσεις που χαλαρώνουν το στρες, πίνεις το ποτάκι σου και συζητάς με τον φίλο, τη φίλη, τον σύντροφο, την σύντροφο και αποφορτίζεσαι. Το σεξ λοιπόν! Η καλύτερα, το σεξ σε συνάρτηση με τη σημασία του μέσα σε μια σχέση. Είναι σημαντικό; Χρειάζεται;

Παραδόξως και αντίθετα με τα όσα περίμενα, πήρα ποικίλες απαντήσεις. Ανέμενα όλοι να μου πουν ότι είναι πολύ σημαντικό, μιας και είναι δείκτης πολλών πραγμάτων σε μια σχέση. Παρόλα αυτά, ενώ υπήρχαν υποστηρικτές της άνωθεν άποψής μου, κάποιοι μου απάντησαν ότι δεν είναι καν τόσο σημαντικό.

Έπεσε στο τραπέζι η εμπιστοσύνη μεταξύ του ζευγαριού, ο σεβασμός, η κατανόηση, οι κοινοί στόχοι. Κάποιος είπε ότι το πιο σημαντικό είναι να περνάς καλά με τον άλλο. Φυσικά υπήρχαν και εκείνοι που είπαν ένα μεγάλο ναι, στην υψηλή σημασία του σεξ στη σχέση. Άλλωστε δείχνει τη χημεία.

Εκεί λοιπόν τοποθετούμαι και εγώ. Θεωρώ αναμφίβολα ότι η συνουσία είναι δείκτης χημείας στο ζευγάρι και φέρνει πολύ πολύ όμορφα συναισθήματα, έκρηξη ορμονών, οικειότητα και ανάπτυξης του ”εμείς”. Δεν μιλώ φυσικά για το στυγνό και ωμό σεξ που οκ εννοείται και αυτό χρειάζεται στην ζωή, γιατί θες να ξεδώσεις βρε αδερφέ. Μιλάω όμως για το συναισθηματικό σεξ, ένα κράμα σεξ και έρωτα.

Δεν υποβαθμίζω τις υπόλοιπες ποιότητες και αξίες όπως η εμπιστοσύνη που εννοείται τη βάζω πρώτη μαζί με τα κοινά θέλω. Συνυπολογίζω όμως και την σεξουαλική ποιότητα. Αν δεν ταιριάζεις σε αυτόν τον τομέα, έστω σε κάποιον βαθμό ώστε να μπορείς στην πορεία να το βελτιώσεις και να το εξελίξεις, τότε όλες τις παραπάνω αξίες και να έχεις, θα είσαι πάντοτε ικανοποιημένος ή θα ψάχνεις την ικανοποίηση σε άλλα κρεβάτια;

Απόλαυσε τη σχέση μέσω της απόλαυσης όλων όσων μπορεί να σου προσφέρει. Χρειάζεται καθημερινή δουλειά και άνεση να είσαι ο εαυτός σου. Μέσα σε αυτό δες πως νιώθεις για το σεξ με τον σύντροφό σου και να θυμάσαι ότι μόνο εσύ ξέρεις πως νιώθεις. Και αυτό που αξίζει είναι να νιώθουμε όμορφα και να ζούμε τη ζωή στο μέγιστο. Όπως και το σεξ.

Τώρα, πόσο σημαντικό είναι για εσένα;

Νεότερα Άρθρα

Αιμορραγία μετά το σεξ: Τι συμβαίνει

Her News b

Γιατί υποδεχόμαστε την Πρωτοχρονιά με κόκκινα εσώρουχα

Her News

Γιατί τα σέξι εσώρουχα είναι σημαντικά και εντός και εκτός κρεβατοκάμαρας;

HerNews ka