HerNews.gr
Fitness

Πρέπει ή δεν πρέπει να τεντωνόμαστε το πρωί;

Το πρωινό ξύπνημα δεν είναι πάντα το αγαπημένο μας. Το πρώτο πράγμα που κάνουμε, πριν πιάσουμε το τηλέφωνο μας είναι να τεντωνόμαστε, εσείς τι λέτε; Πρέπει; 

Σύμφωνα με την ψυχολόγο του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Amy Cuddy. Υπάρχει ένα απλό πράγμα που μπορεί να κάνει κανείς όταν ξυπνάει για να ανατρέψει αυτήν την αρνητική διάθεση.

Το να τεντώνεις το σώμα σου κάθε πρωί είναι ορισμένες φορές αρκετό για να επηρεάσει θετικά τη διάθεσή σου για το υπόλοιπο της ημέρας.
Με την άποψη αυτή, διαφωνεί ο καθηγητής ψυχολογίας Ann Macaskill, σύμφωνα με όσα αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Independent

«Νομίζω ότι δίνουμε μεγάλη σημασία στο επιχείρημα ότι το τέντωμα επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο αισθανόμαστε όλη την ημέρα» σημειώνει.

Όπως προσθέτει, η διάθεση που έχει ένας άνθρωπος κατά τη διάρκεια της ημέρας εξαρτάται από τον τρόπο που αντιδρά σε διαφορετικές καταστάσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και ο ύπνος.

Η έλλειψη ύπνου (ή ακόμη και ο υπερβολικός ύπνος) σχετίζονται με μια σειρά από θέματα υγείας, όπως για παράδειγμα η μειωμένη συγκέντρωση.

Αντί για το τέντωμα ο Dr. Macaskill προτείνει τη διαμόρφωση μια σειράς επαναλαμβανόμενων πράξεων  που θα κάνουν το ξύπνημα πιο εύκολο. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σκοπός είναι να μην πηγαίνει κανείς τρέχοντας στη δουλειά.

«Είναι καλύτερο να ξυπνά κανείς λίγο νωρίτερα και να δίνει στο εαυτό του χρόνο για να φάει πρωινό πριν πάει στην εργασία του» σημειώνει. Φαίνεται να μην συμφωνεί στον όρο τεντωνόμαστε 

Όπως αναφέρει στον Independent ο διατροφολόγος Jo Travers, τόσο το καλό πρωινό όσο και η σωστή ενυδάτωση είναι πολύ σημαντικά στοιχεία.

 

Νεότερα Άρθρα

Τζένιφερ Άνιστον: Αυτές είναι οι wellbeing συνήθειες της!

HerNewskl

Tips για να μείνετε σε φόρμα το φθινόπωρο

Her News

Jennifer Garner: Η πρωινή προπόνηση που ακολουθεί η ηθοποιός

Her News