HerNews.gr
Beauty

Tips για να μην λαδώνουν τα μαλλιά μας

Το πρόβλημα λιπαρότητας στα μαλλιά είναι πιο έντονο την άνοιξη και το καλοκαίρι λόγω αυξημένης εφίδρωσης. Μιας και έφτασε η εποχή καλό είναι να ξέρουμε κάποια βήματα ώστε να αποφύγουμε το να λαδώνουν τα μαλλιά μας γιατί δεν είναι ωραίο εξ όψεως αλλά και για την υγιεινή της τρίχας. 

Μην λούζεστε συχνά

Το συχνό λούσιμο μπορεί να βλάψει τα μαλλιά αφού αφαιρεί από την τρίχα τα φυσικά έλαια που τη τρέφουν και δυναμώνουν. Αν δεν θέλετε να λαδώνουν μονίμως τα μαλλιά σας καλό θα είναι να σταματήσετε να λούζεστε συχνά

Μην κάνεις κατάχρηση προϊόντων 

Η υπερβολική χρήση και κατάχρηση προϊόντων όπως λακ και άλλων που βάζουμε στα μαλλιά μας τα επιβαρύνουν στη λιπαρότητα . “Πάν μέτρον άριστον” ισχύει και για τα μαλλιά μας, άλλωστε το συνιστούν ειδικοί και δερματολόγοι.

Μην χτενίζεις μανιωδώς τα μαλλιά σου

Το να χτενίζει καθημερινά και με μανία τα μαλλιά σου δεν σε βοηθάει στο να μην λαδώνουν. Πρέπει να γίνεται με μέτρο αφού η τακτική αυτή έχει σαν αποτέλεσμα να παράγονται περισσότερα έλαια στη τρίχα.

Να φροντίζετε τα μαλλιά σας

Σε τακτά χρονικά διαστήματα κάντε ένα βαθύ καθαρισμό των μαλλιών σας χρησιμοποιώντας μια ειδική μάσκα.

Φροντίστε τα μαλλιά και την τρίχα σας

Φροντίστε επιμελώς όλη τη διαδικασία που αφορά τα μαλλιά σας. Από το στέγνωμα, το χτένισμα ακόμη και το styling. Μην τα ταλαιπωρείτε αδίκως!

Κουρευτείτε σωστά

Τα μακριά μαλλιά είναι περισσότερο επιρρεπείς στη λιπαρότητα σε αντίθεση με τα κοντά, τα οποία εμποδίζουν την εμφάνιση της. Αν έχεις πολύ μεγάλο πρόβλημα με το να λαδώνουν τα μαλλιά σου σκέψου μήπως πρέπει να αλλάξεις στην κουπ σου!

Προσέξτε τα σαμπουάν

Πρέπει να προσέχετε ποια προϊόντα χρησιμοποιείτε & αγοράστε τα σωστά σαμπουάν. Προτιμήστε όσα ενδείκνυται για λιπαρά μαλλιά και μην βλέπετε μόνο την όμορφη μυρωδιά! Όλα τα σαμπουάν μυρίζουν υπέροχα!

πηγήhttp://www.naturallycurly.com

Νεότερα Άρθρα

Φαίη Σκορδά: Έκανε το πιο minimal φθινοπωρινό μανικιούρ

HerNewskl

Δούκισσα Νομικού: Έκανε την απόλυτη ανανέωση στα μαλλιά της

HerNewskl

O Makeup Artist Παναγιώτης Καρακάσης μας δίνει συμβουλές για το τέλειο “Summer boho makeup look”

HerNews ka