HerNews.gr
Fitness

Χορέψτε! Κάνει καλό σε ψυχή & σώμα!

Χορέψτε! Χωρίς ενδοιασμούς, χωρίς να νιώθετε “χαζοί” αν είστε μόνοι σας και αρχίσετε να χτυπιέστε! Ξέρετε ποσό καλά μπορεί να σας προσφέρει ο χορός; Είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορεί να δώσει ο άνθρωπος στον οργανισμό του και την ψυχολογία του. Εκτός από τις θερμίδες που πετάς από πάνω σου πετάς και ένα μεγάλο μέρος από τις τοξίνες και την αρνητική ενέργεια!

Ξέρετε γιατί παρακολούθησε το 80% των Ελλήνων την φετινή Eurovision? Πέρα από τον Ιταλό και τον ενθουσιασμό των κοριτσιών για εκείνον, η Γιουροβίζιον φέτος έσπασε τα κοντέρ γιατί μετά από τόσο μέσα λόγω κορονοϊού θέλαμε όλοι να περάσουμε καλά. Στα σπίτια των Ελλήνων επικρατούσε ένα πάρτυ. Χορέψτε βρε παιδιά, κάνει καλό!

Τα ωφέλη του χορού σε ψυχή και σώμα είναι αναρίθμητα αλλά θα σας δώσω κάποια παραδείγματα!

Βοηθάει να μας μειώσει το στρες

…Και να αποβάλει τις τοξίνες και τα προβλήματα της καθημερινότητας. Κάνε ένα πείραμα: Βάλε πολύ δυνατά την μουσική και τίναξε πολύ δυνατά τα χέρια σου καθώς χορεύεις. Θα νιώσεις έναν μεγάλο ηλεκτρισμό και αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από την αρνητική ενέργεια που φεύγει από μέσα μας. Εκπληκτικό;

Μας κάνει να αισθανόμαστε ωραίοι και μοιραίοι!

Αυτή η ευχάριστη παρενέργεια συνοδεύει κάθε νέα δεξιότητα που κατακτούμε ακόμη και αυτή του χορού. Το γεγονός ότι πλέον μπορούμε να εντυπωσιάσουμε με τις φιγούρες μας στις βραδινές μας εξόδους ειδικά τώρα που άνοιξε η εστίαση ένα έχω να σας πω, χορέψτε!

Αυξάνει την ευλυγισία μας!

Τα περίφημα «ανοίγματα» των χορευτών εκτός από εντυπωσιακά είναι και ευεργετικά για το σώμα. Είμαι σίγουρη ότι τα ζηλεύεις..  Η εκτέλεση των δύσκολων χορογραφιών αυξάνει την ευλυγισία μας και μειώνει τις ενοχλήσεις στις αρθρώσεις, αλλά και τον μυϊκό πόνο που αισθανόμαστε με μια απλή προπόνηση! 

Χάνεις θερμίδες ευχάριστα και εύκολα

Χορέψτε μια μέρα και την επόμενη κάντε βάρη και διάδρομο. Είναι το ίδιο; Όχι… Οι θερμίδες που καις όμως είναι οι ίδιες και μπορείς να το δεις άμεσα στο σώμα σου. Είναι πολύ σημαντικό πράγμα ο χορός και μην το υποτιμάς. You thank me later…

 

Νεότερα Άρθρα

Η γιόγκα βοηθάει να διαχειριστείτε το σάκχαρο

Her News

Οι διαφορές ανάμεσα στις πιλάτες & τη γιόγκα: Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς;

HerNews ka

Έξοδο μετά το γυμναστήριο: Όλα όσα θα χρειαστείς μαζί σου

Her News b