HerNews.gr
Ψυχολογία

Μικρά καθημερινά πράγματα που μας κάνουν κακό

Κάποια πράγματα που κάνουμε όλοι καθημερινά ,ασυναίσθητα, και σε βάθος χρόνου θα δούμε ότι δεν μας κάνουν καλό. Είναι κάποια συνήθειες που δεν το πιστεύουμε, μπορούμε μόνο να κάνουμε κάποιες μικρές μικρές αλλαγές!

Τζόκινγκ

Το τζόκινγκ αυξάνει τον κίνδυνο αρθρίτιδας, ιδιαίτερα στα γόνατα. Προτιμήστε να μην κάνετε καθημερινά τζόκινγκ αλλά να περπατάτε ή να τρέχετε ενδιάμεσα. Χωρίστε τις ημέρες!

Ντους

Το καθημερινό  ντους με ζεστό νερό προκαλεί φθορά των λιπιδίων του δέρματος με αποτέλεσμα να καταστρέφεται η ισορροπία της υγρασίας της επιδερμίδας. Το ξέρατε; Βάλτε και το κρύο νερό με αποτελέσματα να μην έχεις εν καιρώ προβλήματα με την επιδερμίδα σου. 

Πιστολάκι

Η θερμότητα προκαλεί τη δημιουργία της ένωσης υδρογόνου στα μαλλιά, με αποτέλεσμα να χαλάει την ποιότητα της τρίχας και τα κάνει πιο επιρρεπή στην πτώση.

Κάλτσες στον ύπνο

Το να φοράει κανείς κάλτσες κατά τη διάρκεια του ύπνου, μπορεί να εξασφαλίζει λίγη ζεστασιά, αλλά εκθέτει σε κίνδυνο τον εγκέφαλό του.  Φορώντας κάλτσες εμποδίζεται μια διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων, η οποία αφορά όχι μόνο αυτά του δέρματος, αλλά και του εγκεφάλου. Αυτή η συνήθεια είναι πολύ απλή και εύκολη να αλλάξει, απλά βγάλε τις κάλτσες

Δάγκωμα μολυβιών

Αν ήξερες ότι αυτή η συνήθεια μπορεί να σου καταστρέψει τα δόντια δεν θα την έκανες ποτέ. Τώρα όμως που το έμαθες, μην ξανά βάλεις μολύβι στο στόμα. 

Έξοδος χωρίς αντηλιακό

Το αντηλιακό δεν πρέπει να φοριέται μόνο στην παραλία αλλά καθημερινά. Πρέπει όλοι να βάζουν αντηλιακό καθημερινά χειμώνα καλοκαίρι, γιατί η έκθεση στον ήλιο, έστω και μικρή, επιταχύνει τη γήρανση και τις δερματικές παθήσεις. Μην ξεχνάς να φοράς καθημερινά αντηλιακό! 

Λεμόνια

Η οξύτητα από τα λεμόνια, αν αυτά καταναλώνονται καθημερινά και σε μεγάλη ποσότητα, είναι δυνατό να διαβρώσουν το σμάλτο των δοντιών.

Pop Corn

Το ποπ κορν μπορεί να μην τα τρώμε καθημερινά να κολλήσει στα δόντια και να προκαλέσει μολύνσεις.  Αυτό συμβαίνει διότι  κάποια σπόρια μπορεί να μην έχουν ανοίξει υπάρχει κίνδυνος κατά τη μάσηση να σπάσει κάποιο δόντι.

Νεότερα Άρθρα

12 tips για να διαχειριστείτε τον θυμό σας

Her News

Life Coaching: Τι είναι και πως θα σε βοηθήσει

Her News b

Φιλί: Κάτι παραπάνω από ερωτική επαφή

Her News b