HerNews.gr
Fitness

Δίαιτα: Το λάθος που κάνουμε και παχαίνουμε

Έχετε ακολουθήσει πολλές φορές κάποια δίαιτα ή διατροφή και βλέπετε ότι δεν μπορείτε να διατηρήσετε τα κιλά που χάσατε; Αυτό είναι το λάθος που κάνετε! 

Ο λεγόμενος “τσάμπα κόπος” δεν αληθεύει. Είναι συχνό φαινόμενο για κάποιους ανθρώπους, η επαναπρόσληψη των κιλών που έχασαν. Έτσι, ψάχνουν να βρουν τον λόγο. Αυτό είναι και το βασικότερο σημείο στην όλη διαδικασία. Έαν κάποιος μάθει τι κάνει λάθος και παίρνει πίσω το χαμένο βάρος που έχασε με δίαιτα..Θα διορθώσει τις κινήσεις του, την επόμενη φορά.   

Σύμφωνα, πάντα, με τους ειδικούς, όσοι συνήθως κάνουν δίαιτα και μετά το πέρας της ανεβαίνουν τα κιλά στην ζυγαριά, κάνουν πάντα το ίδιο λαθος. Διακόπτουν κάθε είδους άσκησης που έκαναν κατά την διάρκεια της διατροφής τους. 

 

Η επιστήμη επισημαίνει ότι μπορούμε να μείνουμε σταθεροί στα κιλά μας μετά την δίαιτα, αρκεί μόνο να εξακολουθούμε να γυμναζόμαστε. Η άσκηση θα μας βοηθήσει να ενδυναμώσουμε το μυϊκό μας σύστημα, να κάψουμε θερμίδες και να “χτίσουμε” το σώμα μας.

Μια σημαντική πληροφορία, που μπορεί να σας αλλάξει την λάθος άποψη που έχετε για την γυμναστική είναι η εξής: Η συχνή άσκηση αυξάνει το κάψιμο των θερμιδών. Για την ακρίβεια μπορεί να κάψετε μέχρι και 15% παραπάνω θερμίδες. 

Βέβαια, επειδή τίποτα δεν γίνεται μόνο του, η καλή διατροφή είναι μια εξίσου σημαντική συνήθεια, που οφείλετε να διατηρείτε εάν θέλετε να μείνετε στα χαμηλά κιλά σας. Οι κακές τροφές πρέπει να καταναλώνονται σπάνια και καλό θα είναι να κάνετε γυμναστική την επόμενη ημέρα, ώστε να μην γίνει λίπος στον οργανισμό σας!  

Άρα, συνεχίστε ή προσθέστε την άσκηση στην ρουτίνα σας, όσο πιο συχνά μπορείτε. Αν η δίαιτα σας έχει ολοκληρωθεί, είναι σίγουρο πως έτσι θα αποτρέψετε τον εαυτό σας από την απότομη επαναπρόσληψη του βάρους που χάσατε. 

Νεότερα Άρθρα

Zero Belly Diet: H ιδανική δίαιτα που μπορείς να ξεκινήσεις λίγο πριν το καλοκαίρι!

HerNewskl

Αυτές οι τροφές έχουν φουλ πρωτεΐνη

Her News

Χυμός από πράσο: Πόσο βοηθάει στην απώλεια κιλών;

Her News b