HerNews.gr
Ελλάδα

Ιούνιος: Το καλοκαίρι έφτασε!

Ο Ιούνιος σηματοδοτεί το καλοκαίρι και φυσικά το τέλος της άνοιξης! Καλό μήνα! 

Η πρώτη ημέρα του μήνα έφτασε, έτσι ώστε επίσημα, πλέον, να σκεφτόμαστε τις παραλίες, τις βόλτες και τα ξενύχτια..Ο Ιούνιος θα πει καλοκαίρι! 

Όλα παίρνουν άλλη τροπή. Οι μέρες μεγαλώνουν, η διάθεση είναι στα ύψη, οι παρέες γίνονται ένα και ο κόσμος επικοινωνεί πιο έντονα. Τον Ιούνιο κλείνουν τα σχολεία, οι τελειόφοιτοι δίνουν εξετάσεις, οι περισσότεροι αρχίζουν τα μπάνια στη θάλασσα, κάποιοι παίρνουν τις πρώτες άδειες του καλοκαιριού. Λίγο η θερμοκρασία, κάτι οι βόλτες που μας έχει στερήσει ο χειμώνα (και η καραντίνα)…Ποιος δεν αγαπάει το καλοκαίρι; 

Καλο – καίρι. Καλός καιρός. Το κλίμα επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη ψυχολογία μας για αυτό και ο Ιούνιος είναι ο μήνας που γινόμαστε πιο ανάλαφροι, ξέγνοιαστοι και κοινωνικοί. 

ιουνιοσ: Τι συμβαίνει όταν έχουμε το Θερινό Ηλιοστάσιο 

Κάθε 21-22 Ιουνίου έχουμε το θερινό ηλιοστάσιο. Τότε ο άξονας της Γης εμφανίζεται στραμμένος όσο περισσότερο προς ή μακριά από τον Ήλιο, συμβαίνει κατά την ετήσια τροχιά της Γης γύρω από αυτόν. Από την ημέρα αυτή ξεκινάει το Καλοκαίρι. 

Πριν από 2.000 χρόνια το σημείο του θερινού ηλιοστάσιου βρίσκονταν στον αστερισμό του Καρκίνου. Από την άλλη, ο Ήλιος εισέρχεται στον αστερισμό του Καρκίνου στις 21 Ιουλίου και παραμένει εκεί επί 21 ημέρες μέχρι τις 11 Αυγούστου.

Ιούνιος: Γιατί ονομάζεται έτσι

Ο μήνας Ιούνιος πήρε το όνομά του από την θεά Ήρα, την σύζυγο του Δία. Στην λατινική γλώσσα η Ήρα ονομάζεται Juno. Βέβαια, στην Ελλάδα έχουμε πολλές και διαφορετικές ονομασίες για τον Ιούνιο. Συγκεκριμένα, σε μερικές περιοχές της χώρας έχουν δώσει τα δικά τους ονόματα που κάτι σηματοδοτούν! 

Στα Γρεβενά αναφέρεται ως Κερασάρης. Στον Πόντο, Κερασινός επειδή ωριμάζουν τα κεράσια. Ακόμη, λόγω του «ορνιασμού» των σύκων ονομάζεται Ορνιαστής στην Άνδρο, Ρινιστής στην Πάρο και Απαρνιαστής σε διάφορα άλλα μέρη.

Νεότερα Άρθρα

Καύσωνας «Κλέων»: «Καμίνι» η χώρα τις επόμενες ημέρες – Μέχρι και 45 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει ο υδράργυρος

HerNews ka

Αλέξης Κούγιας: Η ανακοίνωση του για τις δηλώσεις της πρώην συζύγου του, Εύης Βατίδου

HerNews ka

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε υπουργείο Οικογένειας και εξήγγειλε νέες μειώσεις φόρων

Her News