HerNews.gr
Ψυχολογία

5 λόγοι που πέφτει η λίμπιντο

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε γιατί ο/η σύντροφος μας δεν θέλει να κάνει σεξ μαζί μας. Πολλές φορές παίζει μεγάλο ρόλο η λίμπιντο. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που την επηρεάζουν. Παρακάτω, οι 5 βασικότεροι…

Το άγχος και η κόπωση

Το άγχος και η κόπωση μπορούν να μετατρέψουν τη σεξουαλική επαφή από χαρά σε αγγαρεία. Μετά από μια εξοντωτική ημέρα, συνήθως αυτό που επιθυμούμε περισσότερο είναι να κοιμηθούμε. Δυστυχώς, οι μέρες που διανύουμε το μεγαλύτερο βάρος το ρίχνουμε σε καταστάσεις φορτικές. 

Δεν υπάρχει χρόνος

Όταν δεν έχουμε χρόνο όσο και να θέλουμε να βρεθούμε με τον σύντροφο μας για ερωτική πράξη αυτό μας πιέζει. Το να είμαστε συνέχεια με το ρολόι στο χέρι μόνο την λίμπιντο δεν βοηθάει να ανεβεί. Πρέπει να βρίσκουμε χρόνο να περνάμε με τον/την σύντροφο μας.

Τα αλκοολούχα ποτά

Η σχέση του αλκοόλ με τη λίμπιντο είναι πολυδιάστατη. Από τη μία πλευρά σε μικρή ποσότητα διεγείρει την ερωτική επιθυμία, ενώ από την άλλη σε μεγαλύτερη ποσότητα καταστέλλει το κεντρικό νευρικό σύστημα δεν βοηθάει τις επιδόσεις… Η απάντηση είναι μια, πίνετε με μέτρο!

Η γνώμη που έχουμε για το σώμα μας. 

Ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι το πως βλέπουμε το σώμα μας και τι εκπέμπουμε στους άλλους, επηρεάζει εμάς και το κρεβάτι μας. Όταν έχουμε “θέμα” με το σώμα μας αυτομάτως έχουμε “θέμα” και με την λίμπιντο.

Η επικοινωνία στην σχέση μας

Η έλλειψη επικοινωνίας μπορεί να οδηγήσει στη σταδιακή απομάκρυνση από τον σύντροφό σας γεγονός που φυσικά επηρεάζει και την σεξουαλική σας ζωή. Πλησιάστε τον άλλον για να ανέβει αυτομάτως η λίμπιντο 

 

Νεότερα Άρθρα

Οι “χρυσοί” κανόνες που θα αλλάξουν τη ζωή σου σύμφωνα με τον κορυφαίο ψυχίατρο του κόσμου!

HerNews ka

Ήλιος: 6 λόγοι να τον αγαπήσουμε

Her News b

Ghosting: Τι είναι και πως θα το ξεπεράσεις

Her News b