HerNews.gr
Μόδα

Dior: Το νέο πρόσωπο του αρώματος J’adore είναι η τρανς, Jin Xing

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία από τον γαλλικό οίκο μόδας, Dior, έρχεται για να κάνει τη διαφορά. Ακούγοντας τη γαλλική φράση “J’adore”, στο μυαλό μας έρχεται, την ίδια κιόλας στιγμή, η αισθησιακή φωνή της Charlize Theron. Επιπρόσθετα, αλησμόνητη είναι η καθηλωτική της εικόνα καθώς περπατά με αυτοπεποίθηση και πετάει τα περιττά ρούχα και κοσμήματα της στο πάτωμα. Αρνούμενη κάθε άλλη πολυτέλεια εκτός από το iconic άρωμα του οίκου.

Η Γαλλίδα αρωματοποιός Calice Becker δημιούργησε το άρωμα που δημιουργήθηκε για να μυρίζει σαν γνήσιο χρυσάφι, “J’adore”, το 1999. Πρόκειται για ένα από τα πιο εμβληματικά αρώματα. Μέσα στο μπουκάλι, σε σχήμα δάκρυ, που σχεδίασε ο Hervé Van der Straeten. Η Τheron ήταν για πολλά χρόνια το πρόσωπο του αρώματος.

Σήμερα όμως, η ιστορία του ξαναγράφεται…

H Jin Xing, η Trans Super Star από την Κίνα, επιλέχτηκε ως το νέο πρόσωπο του αρώματος J’adore της Dior. Η Jin, 53 χρόνων και πρώην συνταγματάρχης, είναι μπαλαρίνα, ηθοποιός, σκηνοθέτης, χορογράφος και κορυφαία μορφή στην σκηνή σύγχρονου χορού της Κίνας. Είχε γράψει ιστορία, ως το πρώτο άτομο στην Κίνα που γνωστοποίησε δημοσίως την εγχείρηση διόρθωσης φύλου, το 1995.

Έκτοτε, αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς τηλεπαρουσιάστριες στη χώρα της. Γνωστή πλέον ως «Όπρα της Κίνας», με την εκπομπή της να την παρακολουθούν πάνω από 100 εκατομμύρια τηλεθεατές εβδομαδιαίως.

Η επίσημη ανακοίνωση του οίκου Dior για το νέο της πρόσωπο 

O Dior ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Jin στον λογαριασμό στο Weibo και αναμφίβολα πρόκειται για μια γενναία κίνηση από τον οίκο μόδας. Ουσιαστικά, αγκαλιάζει το inclusivity και χαρακτηρίζεται ως μια θαραλλέα γυναίκα, με πάθος για την ελευθερία και την τέχνη.

«Οι γυναίκες έχουν έναν πολύ κρίσιμο ρόλο στη σύγχρονη κοινωνία, σε θέσεις μικρές, όπως μια οικογένεια και μεγάλες, όπως μια χώρα. Θεωρώ πως είναι σημαντικό οι γυναίκες να είναι ανεξάρτητες. Ευελπιστώ να μπορούν όλοι να είναι ο εαυτός τους. Με αυτόν τον τρόπο θα κάνουμε τον κόσμο ένα πλούσιο μέρος. Μη συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους. Βρείτε τον δικό σας τρόπο σκέψης για να δημιουργήσετε έναν πολύχρωμο και ποικιλόμορφο κόσμο», δήλωσε η 53χρονη σταρ σε βίντεο που γύρισε για λογαριασμό του γαλλικού οίκου μόδας.

Η συνεργασία της Jin με τη Dior για την ανάδειξη του “J’adore” έτυχε θερμής υποδοχής στα κινεζικά social media. Παρόλα αυτά, δεν παύει να συνιστά μια τολμηρή κίνηση από τον οίκο μόδας στην Κίνα. Τα δικαιώματα των LGBT+ εξακολουθούν να παρεμποδίζονται από τα κοινωνικά στερεότυπα και την κρατική πολιτική.Το να είσαι τρανς στην Κίνα θεωρείται «ψυχική ασθένεια». Τα τρανς άτομα πρέπει να υποβάλλονται σε μια ακριβή και επίπονη ψυχολογικά και κοινωνικά διαδικασία για να αποκτήσουν επισήμως γνωμάτευση που θα τους επιτρέπει να προχωρήσουν νομίμως με τις ορμονικές θεραπείες τους.

 

Μαρία Γατζούδη 

Fashion editor- Ενδυματολόγος-Σεναριογράφος 

Msc-Med 

Νεότερα Άρθρα

Yamamay: Η καλοκαιρινή συλλογή που «αγκαλιάζει» τη θάλασσα!

Her News b

Sarong skirt: Το fashion item που φοριέται από την παραλία μέχρι και τη βραδινή σας έξοδο

HerNewskl

Βάσια Κωσταρά: Μας δείχνει πως να φορέσουμε σωστά το εμπριμέ πουκάμισο;

HerNewskl