HerNews.gr
Σχέσεις

Ζευγάρια: Γιατί τσακώνονται μεταξύ τους;

Ένα ερώτημα που φυσικά δεν έχει ουσιαστική απάντηση είναι γιατί τα ζευγάρια τσακώνονται; Υπάρχουν πολλές εκδοχές. Ένα είναι σίγουρο.. ότι ο καθένας τσακώνεται για τους δικούς του λόγους. Δεν το λέμε εμείς, αλλά οι ειδικοί. 
Ο καθηγητής ψυχολογίας, Δρ. Guy Winch λέει πως σε έναν τσακωμό, ο άντρας και η γυναίκα μαλώνουν για εντελώς διαφορετικά πράγματα κι εννοούν εντελώς διαφορετικά πράγματα. Το κακό ειναι ότι πάνω στην φούρια του καυγά, δεν κάθονται να το συζητήσουν και αυτό οξύνει το κλίμα. Γιατι όμως τα ζευγάρια τσακώνονται; 
Φυσικά η κύρια αιτία του τσακωμού στα ζευγάρια είναι κοινή αλλά οι άντρες είναι εκνευρισμένοι για διαφορετικές πτυχές του ίδιου προβλήματος για το οποίο τσακώνονται. Αυτό το πρόβλημα στην επικοινωνία, λέει ο Δρ.Winch μπορεί να δημιουργήσει πολλή ένταση στη σχέση του ζευγαριού και ρίξεις ανεπανόρθωτες.
Το κακό με τις γυναίκες είναι ότι νομίζουν πως τα ξέρουν όλα. Νομίζουν ότι πράγματα τα πράγματα είναι απλά ενώ μπορεί να είναι πιο περίπλοκα απ όσο νομίζουν. Κάποιες φορές μάλιστα, τα ζευγάρια διογκώνουν καταστάσεις που είναι ανούσιες ενώ στα σοβαρά, δεν καταλαβαίνουν.
Ένα άλλο πρόβλημα επικοινωνίας είναι ότι θέλουν να διαβάζουν ο ένας το μυαλό του άλλου σε έναν τσακωμό. Όπως καταλαβαίνετε αυτό είναι ανέφικτο. Μερικές φορές ή και τις περισσότερες, μπορεί να μην υπάρχει καν αφορμή για τσακωμό και να ειπωθούν λέξεις που δεν θα έπρεπε. 
Την επόμενη φορά λοιπόν που θα τσακωθείτε με τον σύντροφο σας αναρωτηθείτε… Μήπως τσακώνεστε για κάτι που νομίζετε πως εννοούσε; Είναι αποκύημα της φαντασίας μας; Τζάμπα σπαταλάμε και χαλάμε φαιά ουσία; Αγαπηθείτε μωρέ παιδιά, μην δημιουργείτε κλίμα και καυγάδες. Τα ζευγάρια είναι για να αγαπιούνται και να περνάνε τα πάντα μαζί. 

Νεότερα Άρθρα

“Να του στείλω μήνυμα;”: Όλοι οι λόγοι που φωνάζουν “όχι”

Her News b

Οι πιο συχνοί λόγοι χωρισμού, σύμφωνα με τους ψυχολόγους

Her News

Μυστικά για να πετύχει μια σχέση από απόσταση

Her News