HerNews.gr
Health

Κακή στάση του σώματος: 5 άμεσες αλλαγές

Η κακή στάση του σώματος μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά θέματα σε βάθος χρόνου και πρέπει να μάθουμε να καθόμαστε σωστά!

Δεν παίζει ρόλος το αν είμαστε όρθιοι ή καθιστοί, η κακή στάση του σώματος μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα στην υγεία μας. Η μέση μας “σηκώνει” μεγάλη πίεση και αν δεν εφαρμόσουμε μερικές αλλαγές θα έχουμε κακές συνήθειες. 

Ξεκινήστε γυμναστική

Μερικές ασκήσεις μπορεί να βοηθήσουν σημαντικά την στάση του σώματος, όπως οι διατάσεις ή άλλες με βάρη. Επίσης, οι μύες σας θα ενδυναμωθούν. Το τελευταίο από μόνο του συμβάλλει κατά πολύ. Καλό είναι να συμβουλευτείτε πρώτα έναν γιατρό ή έναν γυμναστή για να σας δώσουν ακριβείς πληροφορίες για την δική σας περίπτωση. 

Προσέξτε το βάρος σας

Τα περιττά κιλά επιβαρύνουν την μέση μας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην έχετε σωστή στάση στο σώμα σας. Ακούστε πρώτα τον διατροφολόγο σας. 

Αλλάξτε στρώμα

Το στρώμα επηρεάζει πάρα πολύ την μέση μας. Ο καλός ύπνος πρέπει να μας ξεκουράζει και να ανακουφίζει τους πόνους που νιώθουμε. Το καλό στρώμα δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ μαλακό, ούτε πολύ σκληρό. Η σπονδυλική στήλη οφείλει να στηρίζεται με σωστό τρόπο. Ακόμα, αποφύγετε να κοιμάστε μπρούμητα. 

Σταματήστε να καμπουριάζετε

Η δουλειά στο γραφείο πολλές φορές μπορεί να μας κάνει να σκύβουμε στον υπολογιστή. Πρέπει να έχετε το νου σας ώστε να μην “χαλάτε” την στάση σας. 

Αλλάξτε καρέκλα

Πρέπει να δώσετε μεγάλη σημασία στην καρέκλα που θα κάθεστε. Η ιδανική θέση οφείλει να έχει χερούλια και άνετη πλάτη. Επιπλέον, για όση ώρα καθέστε στο γραφείο, καλό είναι να προσαρμόσετε την οθόνη σας στο κατάλληλο ύψος. Δηλαδή, να βρίσκεται στο επίπεδο των ματιών σας. 

Νεότερα Άρθρα

Διαβήτης: Το κρασί με το φαγητό μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισής του

Her News

Γαλακτοκομικά και Ακμή: Υπάρχει σύνδεση;

HerNews ka

Μπορεί το μηλόξυδο να σας βοηθήσει να χάσετε κιλά;

Her News