HerNews.gr
Beauty

Πως να απαλλαγείς απο τους μαύρους κύκλους!

Εάν πρόσφατα έχετε παρατηρήσει στον καθρέφτη μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας, δεν είστε η μόνη.

Οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες έχουν γίνει συνήθεια. Όταν αντιμετωπίζουμε αγχωτικές καταστάσεις δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το δέρμα μας υποφέρει εξαιτίας αυτού. Αν και εσείς έχετε δοκιμάσει τα πάντα, από όλους τους εφευρετικούς τρόπους αλλά δεν βλέπετε αποτέλεσμα σας έχουμε τη λύση.

Η απαλλαγή από τους μαύρους κύκλους δεν είναι γρήγορη διαδικασία για όλους. Μοιάζει πολύ με την απαλλαγή από τα σημάδια της ακμής. Η απομάκρυνση των μαύρων κύκλων είναι μια ακουλουθία που γίνεται βήμα προς βήμα: Να καταλάβετε γιατί βρίσκονται εκεί, να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας και να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας. 

Πως θα απαλλαγείς από τους μαύρους κύκλους 
Να κοιμάσαι περισσότερο

Ένας από τους πρωταρχικούς παράγοντες που προκαλούν μαύρους κύκλους και σακούλες κάτω από τα μάτια είναι η έλλειψη ύπνου. Ακόμη και μόνο μία ώρα κακού ύπνου έχει αρνητική επίδραση στο δέρμα μας, οδηγώντας σε πρησμένα μάτια πιο συχνά. Συνιστάται επτά έως εννέα ώρες ύπνος. Ωστόσο, τα προβλήματα ύπνου μπορεί να προκληθούν από κάθε είδους προβλήματα και οι σοβαρότερες διαταραχές του ύπνου, όπως η αϋπνία και ένας εφιάλτης που μπορεί να είναι και ένδειξη για κάτι πιο σοβαρό. 

Ακολούθησε μια ισορροπημένη διατροφή

Πλούσια σε βιταμίνες! Μια αντιφλεγμονώδης δίαιτα, γεμάτη με φρέσκα φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, πρωτεΐνες και υγιή λίπη, θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από τους μαύρους κύκλους. Οι ντομάτες είναι μια από τις καλύτερες τροφές καθώς είναι γεμάτες με λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Το πράσινο τσάι έχει επίσης σημαντικά οφέλη για την υγεία. Τα μούρα, τα πορτοκάλια, οι πιπεριές και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι επίσης φανταστικά τρόφιμα για τη μείωση των κύκλων των ματιών. 

Μείνε ενυδατωμένοι

Μας λένε πάντα να πίνουμε περισσότερο νερό για τον έναν ή τον άλλο λόγο. Η ενυδάτωση βελτιώνει δραστικά την εμφάνιση των μαύρων κύκλων, λένε οι ειδικοί. Εκτός από το πόσιμο άφθονο νερό την ημέρα (τουλάχιστον 3 λίτρα), μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε  εξωτερικά. Πολλαπλές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η τοπική εφαρμογή κρύου νερού (για παράδειγμα σε πάγο) κάνει θαύματα για το νευρικό και καρδιαγγειακό μας σύστημα.

Υιοθέτησε μια καλή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας

Μια καλή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας είναι απαραίτητη για να απαλλαγείτε από μαύρους κύκλους,ενώ ταυτόχρονα αποφεύγετε την ακμή.  Μαζί με τα απαραίτητα, όπως μια ενυδατική κρέμα που περιλαμβάνει SPF, υπάρχουν και άλλα που μπορείτε να κάνετε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας για να νικήσετε τους μαύρους κύκλους.

Νεότερα Άρθρα

Grammy 2024- Miley Cyrus: Αυτά τα skincare προϊόντα επέλεξε στα βραβεία!

HerNewskl

Συμβουλές για αδιάβροχο μακιγιάζ

Her News

6+1 λάθη που πρέπει να αποφεύγετε στο ντους για να μην βλάψετε το δέρμα και τα μαλλιά σας

HerNews ka