HerNews.gr
Social News

Πότε και πόσο να ποστάρεις στα Social Media

Μια από τις συχνότερες ερωτήσεις που μου κάνετε σχετικά με τα social media είναι για την ιδανική συχνότητα post ανά social media αλλά και τις ώρες που θα μας χαρίσουν περισσότερο engagement σε αυτά. 

Κάποιοι πιστεύουν ότι οι πολλές δημοσιεύσεις κουράζουν το κοινό, ενώ κάποιοι άλλοι ότι χρειάζεται συνεχείς δημοσιεύσεις ώστε να έχει νόημα η ύπαρξη μας στα social. 
Εγώ πιστεύω ακράδαντα ότι κάθε brand έχει τις δικές του ανάγκες και κάθε μέσον θέλει διαφορετική μεταχείριση.
Ας είμαστε ειλικρινείς, χρυσός κανόνας δεν υπάρχει, όμως σύμφωνα με έρευνες που κατά καιρούς γίνονται εμείς βρήκαμε τις ώρες αλλά και την συχνότητα των posts για κάθε μέσον.

Facebook
Η μέγιστη συχνότητα που θέλουμε στο Facebook είναι 1 με 2 post την ημέρα δεδομένου ότι η οργανική απήχηση έχει πέσει στο 3%.
Κατάλληλες οι πρωινές ώρες μεταξύ 9 και 11.

Instagram
Το Instagram χρησιμοποιεί αντίστοιχο αλγόριθμο όσον αφορά το φιλτράρισμα των δημοσιεύσεων που οι χρήστες βλέπουν στα social media. 
Οι περισσότερες έρευνες καταλήγουν ότι 1-2 φορές την ημέρα είναι η ιδανική συχνότητα και ώρες μεσημεριανές.

 

Linkedin
Σύμφωνα με τις έρευνες που αναφέραμε παραπάνω, 20-25 δημοσιεύσεις το μήνα βοηθούν στην αύξηση 50% του κοινού που μας ακολουθεί στο linkedin. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να είναι καθημερνές και πρωινές ώρες σε αυτό το social media. 

Twitter
To twitter εκ φύσεως είναι ένα social media υψηλής συχνότητας δημοσιεύσεων, εδώ ισχύει το όσο πιο πολύ τόσο πιο καλά. Πάντα όμως σε ότι έχει να κάνει με την επικαιρότητα. Στο συγκεκριμένο μέσον είναι πολύ σημαντικά και τα share δηλαδή τα retweets. 

Η καλύτερη στρατηγική πάντα ανεξαρτήτως ερευνών, είναι όταν έχουμε να μοιραστούμε κάτι που έχει αξία για το κοινό μας και να έχουμε αλληλεπίδραση και ανοιχτό διάλογο μαζί του στα social media. 

 

kelly

Κέλλυ Βρανάκη

Contact me @:

Instagram: https://www.instagram.com/story_kelling/

Facebook: https://www.facebook.com/Story_kelling-929217863902546/

 

Νεότερα Άρθρα

Απόστολος Γκλέτσος: “Ξέρω πολύ καλά πώς παίζεται το παιχνίδι των φημών και των ψευδών ειδήσεων”

Her News b

Η Super Κική περιμένει μωράκι: «Θα γίνω μαμά και μάλιστα μόνη μαμά»

Her News

Kim Kardashian: Αποκάλυψε τα πραγματικά της μαλλιά στο TikTok

HerNews ka