HerNews.gr
Σχέσεις

Single ή σε σχέση;

Eίναι ωραία η κουλτούρα του σήμερα, που στηρίζει το Single Life (έως το 2030, το 45% των αμερικανών γυναικών ηλικίας 25 έως 44 θα είναι ανύπαντρες, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη).

Οι φίλοι και οι γνωστοί πάντα λένε ότι δεν έχει σημασία αν είσαι σε σχέση ή όχι, η ουσία είναι να είσαι καλά με τον ευατό σου. Και αν όταν είσαι single αισθάνεσαι μια μοναξιά και όχι ελευθερία; Τι συμβαίνει; Πόσο ωραίο είναι να μοιράζεσαι το ποπ κορν σου στις ταινίες, οι χαλαρές εκείνες νύχτες που αράζεις στον καναπέ με τον αγαπημένο σου και κοντεύετε να βουλιάξετε μέσα από την βαρεμάρα. Ιδού το δίλλημα. Να είσαι single ή σε σχέση; 

H σχέση. Γιατί είναι τόσο λάθος;;; Γιατί οι περισσότεροι πλέον δεν θέλουν να κάνουν σχέση αλλά προτιμούν να μείνουν πιστοί εργένηδες για πάντα; Κάπου η γούνα που έχει καεί από το παρελθόν, κάτι ο φόβος της απόρριψης. Πλέον είναι μόδα η προβολή του “Δεν με νοιάζει, είμαι single”. Από πότε η αδιαφορία αρέσει σε κάποιον; Από σήμερα. Βασικά, το λες και επίδειξη.

Να είσαι single ή σε σχέση;

Από την άλλη, τα προνόμια της ελεύθερης γυναίκας είναι πολλά σε μια εποχή που οι γυναίκες δεν είναι κοινωνικά υποχρεωμένες να παντρευτούν. Θέλω να πω, αν ήταν πριν από το 1970, δεν θα μπορούσα καν να εγγραφώ για πιστωτική κάρτα χωρίς υπογραφή συζύγου. (Σοβαρά.) Τώρα, υπάρχουν ολόκληρα κινήματα αφιερωμένα στην ανατροφή των γυναικών. Δεν χρειάζεται να είμαστε φίλες ή σύζυγοι για να ευδοκιμήσουμε και αυτό σίγουρα αξίζει να ενθαρρυνθεί.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι ορισμένες γυναίκες δεν θέλουν ακόμα έναν σύντροφο που να περιμένει να μπουν σπίτι το βράδυ. Η οικειότητα και η χημεία αναμέσα σε δύο πρόσωπα, για μένα, είναι μαγεία. Δεν το ψάχνεις αλλά δεν το βρίσκεις κιόλας. Απλά έρχεται όταν θα το αξίζεις. 

Η απελπισία που μπορεί να νιώσεις όταν διαπιστώσεις ότι ο ένας δεν σου ταιριάζει, ο άλλος κάτι δεν έχει, και ο παράλλος (που σε ενδιαφέρει) δεν θέλει σχέση! Το χειρότερο σενάριο όμως είναι ο συμβιβασμός με έναν άνθρωπο που δεν σου αξίζει. 

Όλη η αξία της ανεξαρτησίας δεν στηρίζεται στο ότι μπορείς να κάνεις ότι θες; Και επίσης, φεμινισμός δεν σημαίνει ότι μένω single για να αποδείξω ότι μόνη μου είμαι καλύτερα..

Νεότερα Άρθρα

Tι να κάνετε όταν έχετε κουραστεί να βγαίνετε συνέχεια ραντεβού;

HerNewskl

Ανακαλύψτε τη μαγεία των Χριστουγέννων: Ιδέες δώρου για τον αγαπημένο σας σύντροφο

HerNews ka

Τα στάδια ενός χωρισμού

Her News