HerNews.gr
Σεξουαλική ζωή

Γιατί δεν κάνουμε συχνά σεξ;

Το να έχεις μια υγιή σεξουαλική σχέση απαιτεί δουλειά ακόμα και στις πιο ευτυχισμένες στιγμές. Πόσο μάλλον όταν νιώθεις άγχος, κουρασμένος ή απλά έχεις βαρεθεί. Συχνά αναρωτιέσαι γιατί δεν κάνουμε σεξ… όχι μόνο εσύ!

Εάν αισθάνεστε μια αδιαφορία στην κρεβατοκάμαρα και ξαφνικά αναρωτιέστε, “γιατί τελείωσε το σεξ;”, τότε μην ανησυχείτε. Δεν είστε σίγουρα ο μόνος.

Υπάρχουν μερικά ζευγάρια που πειραματίζονται διαρκώς με διαφορετικά πράγματα. Για παράδειγμα, το ταντρικό σεξ και η δοκιμή νέων θέσεων σε αυτό. Αυτό δεν συμβαίνει όμως στους περισσότερους δεσμούς.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι σταματούν να κάνουν σεξ, αλλά «πολλοί από εμάς παίζουμε πολλούς διαφορετικούς ρόλους καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας».

Εξηγεί η Emma Davey, σύμβουλος σχέσεων στο My Trauma Therapy. “Αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά εξαντλητικό μέχρι το τέλος της ημέρας.” Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι όταν έρθει η ώρα του ύπνου. Αν και «αυτή είναι η καλύτερη ώρα για να έρθετε σε επαφή, απλά δεν έχετε την ενέργεια, τα κίνητρα (ή και τα δύο).

Αυτό με τη σειρά του ασκεί πρόσθετη πίεση στην κατάσταση, γεγονός που κάνει τα πράγματα χειρότερα. Ειδικότερα αν αυτή η πίεση γίνεται συχνά…

«Πολλοί από εμάς φτάνουμε στα όριά μας προσπαθώντας να κανονίσουμε τα πάντα. Αυτό σημαίνει ότι το μυαλό δεν έχει χρόνο να χαλαρώσει, προκαλώντας σε πολλούς από εμάς απώλεια της λίμπιντο μας »

Το πρόβλημα: Πιστεύετε ότι είστε σεξουαλικά ασυμβίβαστοι με τον σύντροφό σας

«Το τέλεια συγχρονισμένο σεξ με τον σύντροφό σας είναι εύκολο στη θεωρία, αλλά στην πραγματική ζωή. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που το περιπλέκουν. Πριν καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι είστε απλώς σεξουαλικά ασυμβίβαστοι, εξετάστε πρώτα εάν πρόκειται για σεξουαλικό πρόβλημα. ή υπάρχουν άλλα ζητήματα (προσωπικά ή για λόγους σχέσης). ” Η Nadia Deen, εκπαιδευτική σεξ και ιδρυτής του AM: Appointment, λέει.

“Στη συνέχεια, να μάθεις αν το πρόβλημα είναι οι σεξουαλικες οδηγίες ή ίσως κάποιος από εσάς να μην κάνει το είδος του σεξ που θέλει. Η προσπάθεια διόρθωσης της συχνότητας του σεξ δεν θα λύσει το πρόβλημα εάν το ένα άτομο δεν παίρνει το είδος του σεξ που θέλει. Πρέπει να βρουμε την λύση στο γιατί δεν κάνουμε συχνά σεξ.

Λύση:

“Για να καταλάβετε τη σεξουαλική σας συμβατότητα”, λέει η Nadia, “Πρέπει πραγματικά να καταλάβετε ότι εξαρτάται από το πόσο καλά εκπληρώνονται οι προσωπικές σας ανάγκες, οι πεποιθήσεις και οι επιθυμίες σας σχετικά με τις σεξουαλικές δραστηριότητες”.

Νεότερα Άρθρα

Έρευνα απέδειξε πως όσοι φορούν κάλτσες στο σεξ έρχονται πιο συχνά σε οργασμό!

HerNewskl

Σεξ: Γιατί ερεθιζόμαστε τόσο όταν φωνάζουν το όνομα μας;

Her News b

Ερευνα: 6 στις 10 γυναίκες δεν κάνουν όσο σεξ θα ήθελαν

Her News