HerNews.gr
Health

Ζέστη: 5 έξυπνοι τρόποι για να δροσιστείτε

Το να μπορείτε να δροσιστείτε γρήγορα είναι απαραίτητο κλειδί του καλοκαιριού. Ειδικά όταν η θερμοκρασία αυξάνεται πολύ και είναι πιο πάνω από τη συνηθισμένη.

Υπάρχουν μερικοί βασικοί τρόποι για να δροσιστείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

1. Εφαρμόστε πάγο σε συγκεκριμένα σημεία στο σώμα

Σκάψτε λίγο πάγο από τον καταψύκτη και απλώστε το σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, έκει όπου οι φλέβες είναι πιο κοντά στην επιφάνεια του δέρματος. Αυτό σημαίνει στα εσωτερικά του καρπού σας, στο λαιμό και στο στήθος.

Κάνοντας αυτό, μπορείτε να μειώσετε γρήγορα τη θερμοκρασία του αίματός σας, η οποία με τη σειρά της θα σας κάνει να δροσιστείτε.

2. Πιείτε νερό καρύδας

Όλοι γνωρίζουν ότι το πόσιμο νερό είναι απαραίτητο για την ενυδάτωση, ειδικά αν είστε στον ήλιο όλη την ημέρα. Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι το νερό καρύδας μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό στην βραχυπρόθεσμα από το τυπικό νερό της βρύσης.

Οι πρόσθετες βιταμίνες, μέταλλα και ηλεκτρολύτες στο νερό καρύδας το καθιστούν έναν εξαιρετικό τρόπο ενυδάτωσης μετά το χρόνο που αφιερώνεται στον ήλιο. Αναζωογονεί επίσης το σώμα σας! 

3. Κάντε τον εαυτό σας ένα τσάι μέντας

Όμως όχι καυτό! Μια σακούλα τσαγιού μέντας σε λίγο κρύο ή παγωμένο νερό παράγει το ίδιο ρόφημα όπως όταν βυθίζεται σε ζεστό νερό.

Η μέντα είναι διάσημη για την δροσιά που παράγει ως αποτέλεσμα της υψηλής φυσικής περιεκτικότητας σε μενθόλη στο φύλλο. Έρευνα δείχνει επίσης ότι η μενθόλη έχει θετική επίδραση στους ψυχρούς υποδοχείς μας, που σημαίνει ότι βοηθά στον κορεσμό της δίψας. Επίσης, διευκολύνει την αναπνοή.

Η τακτική κατανάλωση υγρών είναι επίσης σημαντική καθώς αποτρέπει την αφυδάτωση, η οποία μπορεί επίσης να αυξήσει τη θερμότητα του σώματος. Για το τέλειο καλοκαιρινό ποτό, προσθέστε μια σακούλα τσαγιού μέντας σε ένα ποτήρι γεμάτο πάγο και ανακατέψτε. Στη συνέχεια, προσθέστε μερικά φύλλα μέντας και έτσι θα δροσιστείτε άμεσα!  

4. Δημιουργήστε ρεύμα στο σπίτι σας

Η δημιουργία ενός “ρεύματος” στο σπίτι σας θα βοηθήσει το χώρο γύρω σας να γίνει πιο δροσερός. Βάλτε έναν ανεμιστήρα στο δωμάτιο από ένα παράθυρο, ώστε το αεράκι που έρχεται από έξω να συναντά τον ανεμιστήρα, δημιουργώντας ένα δροσερό αεράκι. Ένα κλασικό κόλπο είναι να βάζετε επίσης ένα μπουκάλι γεμάτο παγωμένο νερό μπροστά στους ανεμιστήρες, οπότε ψεκάζετε απαλά με παγωμένο νερό καθώς φυσούν γύρω σας.

5. Κλείστε τις κουρτίνες σας

Τα δωμάτια που βλέπουν στον ήλιο τείνουν να θερμαίνονται ταχύτερα και να γίνονται τα πιο καυτά καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Για να αποφευχθεί τυχόν υπερβολική θερμότητα που έρχεται απευθείας από τον ήλιο και το σπίτι σας, κλείστε τις κουρτίνες. Επιπλέον, εάν ψάχνετε έναν πιο μακροπρόθεσμο τρόπο για να αποφύγετε τη θερμότητα, στη συνέχεια, αντικαταστήστε τυχόν κουρτίνες με πιο σκούρα χρώματα στο σπίτι σας – που τείνουν να απορροφούν θερμότητα – με ανοιχτόχρωμες. Τα ελαφρύτερα υφάσματα, είτε πρόκειται για ταπετσαρία είτε για ρούχα, έχει αποδειχθεί ότι αποβάλλουν τη θερμότητα.

Νεότερα Άρθρα

Που κρύβονται τα μικρόβια στο αεροδρόμιο;

Her News

Παντζάρι: Ένας θησαυρός υγείας στην κουζίνα μας

HerNews ka

Χάπι της επόμενης μέρας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

HerNewskl