HerNews.gr
ΣΧΕΣΕΙΣ - ΣΕΞ Ψυχολογία

Άφησε τον εαυτό σου να ξεσπάσει

Κάνε ένα βήμα πίσω και δες τη ζωή σου σαν σκηνές ταινίας. Συμπερίλαβε εντός της τις πιο συγκινητικές. Και τώρα παρατήρησε. Πώς αντέδρασες τότε; Άφησες τον εαυτό σου να ξεσπάσει;

Συγκινητική δεν ορίζεται μόνο μια στιγμή κατά την οποία ένα ζευγάρι φτάνει στο τέλος της ταινίας και μετά από πολλά εμπόδια καταλήγει να είναι μαζί. Συγκινησιακούς παράγοντες αποτελούν όλες εκείνες οι στιγμές που περιλαμβάνουν έντονα συναισθήματα. Τσακωμοί, νεύρα, πολλή χαρά, έντονο πάθος, ξάφνιασμα και καταστάσεις που στο σύνολό τους έκαναν τον οργανισμό να ξεχειλίσει από ορμόνες, θέλοντας να ξεσπάσει.

Και φτάνουμε στο πολυπόθητο ερώτημα των πρώτων γραμμών αυτού εδώ του άρθρου και τα επακόλουθά του. Ξέσπασες; Ή συγκρατήθηκες; Κύλησε το δάκρυ από τα μάτια σου; Αναφώνησες; Εκτονώθηκες;

Ακόμη και αν η πρώτη σου αντίδραση είναι να πεις ναι, δεν είναι πάντοτε αυτονόητο. Οι άνθρωποι, τείνουν να συγκρατούνται. Όταν μια στιγμή είναι αρκετά φορτισμένη, εκείνοι δεν αφήνονται, νιώθοντας ότι με αυτόν τον τρόπο έχουν περισσότερο τον έλεγχο του εαυτούς τους και της κατάστασης που βιώνουν.

Φαινομενικά, έχουν βγει νικητές στο δικό τους μυαλό μιας και δεν αφέθηκαν τότε, όμως μακροπρόθεσμα έχουν χάσει. Τι; Την απελευθέρωση των ορμονών, την απελευθέρωση των όσων νιώθουν την κάθε χρονική στιγμή και το πλήρες συναισθηματικό άδειασμα που τους δίνει το ελεύθερο να γεμίσουν και πάλι, παίρνοντας δύναμη και ενέργεια.

Ο οργανισμός, όσο δεν του επιτρέπουμε να ξεσπάσει, τόσο συσσωρεύει τις εντάσεις μας, θετικές ή αρνητικές και καραδοκεί να τις εκτοξεύσει όταν βρεθούμε και πάλι σε συγκινησιακό πεδίο.

Το κλάμα, το γέλιο, η χαρά, χρειάζονται όλα. Είναι λύτρωση η ανενόχλητη βίωσή τους και μόνο ηρεμία μπορεί να φέρει μετά. Δεν συγχέουμε φυσικά το ξέσπασμα αυτό, με τη βία, λεκτική ή έμπρακτη. Αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό κομμάτι. Εμείς αναφερόμαστε στα συναισθήματα και στην ανάγκη που έχει ο άνθρωπος να τα ξεσπάσει.

Κανείς δεν σε κρίνει αν κλάψεις, κανείς αν χαρείς υπερβολικά. Είσαι εσύ και ο εαυτός σου. Άσε να νιώσεις τα πάντα και αυτά τα πάντα θα γίνουν η δύναμή σου.

Νεότερα Άρθρα

Αρνητικά συναισθήματα: Μυστικά που θα σε κάνουν να νιώθεις καλά

Her News

3 απλά βήματα για να σε σέβονται όλοι

Her News

Επιτυχία: Οι 14 κανόνες της

Her News b