HerNews.gr
Fitness

6 tips για ευκολότερο πρωινό ξύπνημα

Ποιος αγαπάει το πρωινό ξύπνημα; Νομίζω κανείς.. Δεν είναι τόσο δύσκολο όμως αν κάνεις κάποια πράγματα. Μπορείς απλά να τοποθετείς μακριά το τηλέφωνο σου, να πηγαίνεις για γυμναστική και να αφήνεις τον ήλιο να μπει στο δωμάτιο σου…

Χαλαρώστε πριν τον ύπνο

Όσο καλύτερη είναι η ποιότητα του ύπνου, τόσο περισσότερο ξεκουράζεται κανείς. Αυτό έχει ως συνέπεια το ευκολότερο ξύπνημα. Ένα χαλαρωτικό μπάνιο πριν τον ύπνο ή το διάβασμα ενός βιβλίου βελτιώνουν αισθητά τη ποιότητα του ύπνου.

Κλείσε το τηλέφωνο

Οι συσκευές όπως το κινητό τηλέφωνο, το tablet ή η τηλεόραση, επηρεάζουν το ύπνο λόγω της ακτινοβολίας τους και αποδιοργανώνουν τον οργανισμό μειώνοντας την ποιότητα του ύπνου. 

Μην τρως βαριά και μην μεθάς πριν τον ύπνο 

Η αποφυγή της κατανάλωσης φαγητού και ποτού 2 με 3 ώρες πριν τον ύπνο επιτρέπει στον οργανισμό να ηρεμήσει. Η διαδικασία πέψης μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο και να φέρει ανεπιθύμητες ενοχλήσεις, όπως καούρα και δυσφορία. Καλό θα ήταν το βραδινό γεύμα να γίνεται 3 με 4 ώρες πριν και να είναι ελαφρύ. Καλύτερα να φας ένα καλό πρωινό! 

Βάλε μακριά το ξυπνητήρι 

Με αυτό το τρόπο θα αναγκαστείς να σηκωθείς από το κρεβάτι και δεν θα  αναβάλεις την αφύπνιση μια ή περισσότερες φορές. Είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για να σηκωθείς ευκολότερα. 

Αφήστε τον ήλιο να μπει στο δωμάτιο

Αν οι κουρτίνες ή τα παντζούρια μείνουν ανοιχτά και το πρωινό φως εισχωρήσει στο δωμάτιο, το πρωινό ξύπνημα θα γίνει πιο εύκολο. Ο οργανισμός ακολουθεί τον φυσικό του κύκλο, καθώς αντιλαμβάνεται και παράγει τις ανάλογες ορμόνες. Το σκοτεινό δωμάτιο εκλαμβάνεται από το σώμα ως παράταση της νύχτας, συνεπώς μεταφράζεται πως δεν έχει φτάσει ακόμη η στιγμή της αφύπνισης. Άσε τον πρωινό ήλιο να μπει στο δωμάτιο σου! 

Η πρωινή άσκηση κάνει θαύματα

Η πρωινή γυμναστική και ορισμένες μορφές άσκησης, όπως η γιόγκα, ενεργοποιούν τον οργανισμό και τον θέτουν σε κίνηση. Ξεκινά το πρωινό σου με ασκήσεις και θα δεις ότι το υπόλοιπο της θα είναι ομορφότερο! 

Νεότερα Άρθρα

Γυμναστική: Τι κάνουμε όταν ο χρόνος δεν είναι αρκετός

Her News

Η γιόγκα βοηθάει να διαχειριστείτε το σάκχαρο

Her News

Γύρη: Οι καταπραϋντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες της

Her News