HerNews.gr
Ελλάδα

Προνόμια στους πλήρως εμβολιασμένους – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Ποια θα είναι τα προνόμια για τους πλήρως εμβολιασμένους;

«Σήμα» για προνόμια στους πλήρως εμβολιασμένους από το Φθινόπωρο έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση και ψήφιση του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού Covid-19. Χαρακτηρίζοντας την ελληνική πρωτοβουλία «μία πρώτη τονωτική ένεση για την οικονομία μας» και μια «στέρεη γέφυρα στη μετά Covid εποχή». Δείχνοντας τον δρόμο για τη σταδιακή έξοδο από το τούνελ.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το θέμα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών και εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Κατά τη συνάντησή του με την ΠτΔ ο πρωθυπουργός σημείωσε.: πως για το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού συγκεκριμένων ομάδων, αναμένει την εισήγηση της Επιτροπής Βιοηθικής.

«Αναμένουμε εντός των επομένων ημερών το σχετικό πόρισμα από την Επιτροπή Βιοηθικής. Το οποίο και θα δοθεί στη δημοσιότητα έτσι ώστε πιστεύω μετά από έναν σχετικά σύντομο δημόσιο διάλογο να καταλήξουμε και στις πολιτικές μας γύρω από αυτά τα θέματα» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Προνόμια στους πλήρως εμβολιασμένους – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν covid-free μαγαζιά στην εστίαση.   Για παράδειγμα, κανείς δεν θα μπορεί να απαγορεύσει σε έναν επιχειρηματία της εστίασης να δέχεται μόνο εμβολιασμένους.

Τα προνόμια σε εστιατόρια, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες και σε  κινηματογράφους και καφετέριες θα είναι μόνο ένα σκέλος του… «πακέτου προνομίων» για τους εμβολιασμένους.

Σύμφωνα με αυτό το πακέτο, η είσοδος θα είναι ελεύθερη στους παραπάνω χώρους για όσους έχουν εμβολιαστεί. Σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί η είσοδος θα είναι μόνο με την επίδειξη αρνητικών τεστ.

Εκτός από το να επιτρέπεται η ελεύθερη είσοδος εμβολιασμένων στην εστίαση και στους κλειστούς χώρους, επίσης στο τραπέζι της κυβέρνησης είναι να μην υπάρχει υποχρέωση για αυτοδιαγνωστικό τεστ κάθε εβδομάδα.

Το συγκεκριμένο προνόμιο θα ισχύσει από τις 15 Ιουνίου και αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις την ερχόμενη εβδομάδα.

Πιθανότατα να δοθούν διευκολύνσεις στις μετακινήσεις, εντός αλλά και εκτός Ελλάδας, όπως για παράδειγμα το να μην υποβάλλονται οι εμβολιασμένοι σε rapid test.

Νεότερα Άρθρα

Αίθριος ο καιρός σήμερα – Ανεβαίνει ελαφρώς η θερμοκρασία

Her News b

Κολωνός: Οι σοκαριστικοί διάλογοι της μητέρας με την 12χρονη

HerNews ka

Δόμνα Μιχαηλίδου: Με υπέροχη εμφάνιση στην Επίδαυρο

Her News