HerNews.gr
Σχέσεις

Σχέση από απόσταση: Πως λειτουργεί σωστά

Πώς επιβιώνουν τα ζευγάρια σε μια σχέση από απόσταση; Οι ειδικοί αποκαλύπτουν πως μπορεί να λειτουργήσει και αποκαλύπτουμε τα μυστικά της επιβίωσης που απέχουν εκατοντάδες μίλια.

Είτε είστε χωρισμένοι για λόγους εργασίας ή ζωής, η απόσταση μεταξύ σας μπορεί να είναι μια πίεση στην σχέση σας. Η απουσία μπορεί να κάνει την καρδιά σου να χτυπά πιο δυνατά, αλλά το να αποχωρίζεσαι τον σύντροφο σου μπορεί επίσης να είναι σκληρό και οδυνηρό. Μερικές φορές το μόνο που θέλετε να κάνετε μετά από μια κουραστική μέρα είναι να επιστρέψετε στο σπίτι και να χαλαρώσετε παρέα με τον σύντροφό σας. Είναι επίσης λογικό να αισθάνεστε ότι χάνετε μικρές καθημερινές στιγμές μαζί του αλλά κοινές εμπειρίες. Λοιπόν, πώς τα ζευγάρια καταφέρνουν να διατηρήσουν μια σχέση από απόσταση; 

Διατήρηση Σχέσης Από Απόσταση

Η Hilda Burke είναι ψυχοθεραπεύτρια, σύμβουλος ζευγαριών και life coach, που συμβουλεύει τακτικά ζευγάρια για σχέσεις αποστάσεων. Λέει, λοιπόν ότι η συχνή  επικοινωνία είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για τη διατήρηση μιας σχέσης με μεγάλη απόσταση. Η ίδια συμβουλεύει τα ζευγάρια να μην αφήσουν μεγαλύτερο διάστημα από τρεις μήνες για να βρεθούν από κοντά.

Η διασκέδαση από κοινού είναι απολύτως απαραίτητη για την επιβίωση της σχέσης από απόσταση. Μερικές φορές όλα φαίνονται πολύ μακρινά από το ένα άτομο στο άλλο. Όταν συμβεί αυτό, πάρτε μια βαθιά ανάσα, συμβουλεύει τη Χίλντα. “Μερικές φορές θα νιώθετε ενοχλημένος από την απόσταση που υπάρχει μεταξύ σας και έτσι επικρατεί ο κίνδυνος να το μεταφέρετε στον σύντροφό σας. Όταν νιώθετε έτσι, πάρτε μια ανάσα. Στην πραγματικότητα, πάρτε πολλές και παρατηρήστε πώς προβάλλετε τα συναισθήματα σας στον άλλον “. 

Ομοίως, μην νομίζετε ότι έχει τελειώσει η σχέση σας αν δεν θέλετε να κάνετε σεξ τη στιγμή που θα ξαναδείτε ο ένας τον άλλον. “Αν δεν αισθάνεσαι ότι θες να κάνεις άμεσα σεξ, μην πανικοβληθείς ότι υπάρχει κάτι λάθος”, λέει η Χίλντα. “Δώστε στον εαυτό σας χρόνο για να εγκλιματιστείτε”. 

Το πιο σημαντικό, να γνωρίζετε ότι είστε και οι δύο σε αυτό επειδή θέλετε το ίδιο πράγμα. “Έχετε έναν στόχο στο μυαλό σας”, συμβουλεύει η Χίλντα. “Νομίζω ότι σε οποιαδήποτε σχέση και οι δυο πλευρές πρέπει να έχουν περίπου τον ίδιο στόχο με αυτό που θέλουν να είναι η σχέση. Σε μια σχέση από απόσταση είναι καλό να νιώθουμε ότι έχουμε ένα κοινό οράμα για τη σχέση. “

Νεότερα Άρθρα

Σχέσεις: Γιατί τελικά ερωτευόμαστε τα «κακά παιδιά»;

Her News

Έχω μάθει πια πως δεν πρέπει να κυνηγάμε την αγάπη

HerNewskl

3 μηνύματα που μπορείς να στείλεις για να τον κερδίσεις

Her News b