HerNews.gr
Ελλάδα

Εμβολιασμοί: Πάνω από 70.000 ραντεβού για τους 25-29 σε μία μέρα

Από χθες το πρωί μπορούν να κλείσουν ραντεβού με όλα τα εμβόλια

Το «παράδειγμα» σε ορισμένα τμήματα από τις μεγαλύτερες ηλικίες, οι οποίες εμφανίζουν μία διστακτικότητα στο να εμβολιαστούν φαίνεται πως δίνουν οι νεαρότεροι στην χώρα. Όπως έγινε και στις προηγούμενες νεαρές ηλικιακές ομάδες, η συμμετοχή με το άνοιγμα της πλατφόρμας για όλα τα εμβόλια στους 25-29 ήταν εντυπωσιακή. Τα ραντεβού που κλείστηκαν σε λίγες μόνο ώρες να ξεπερνούν τα 70.000.

Έτσι, η επιχείρηση «Ελευθερία» προχωρά με γοργούς ρυθμούς, δίχως απρόοπτα και με ανταπόκριση από τον πληθυσμό δημιουργώντας μία καλή βάση. Προκειμένου να πιαστεί εντός του καλοκαιριού ή το αργότερο στις αρχές Σεπτεμβρίου ο στόχος για τείχος ανοσίας. Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις του γιατρού στο Εθνικό Ινστιτούτο καρκίνου των ΗΠΑ, Γιώργου Παυλάκη. Ο ίδιος αέφερε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής πως είναι πολύ καλοί οι ρυθμοί των εμβολιασμών στην Ελλάδα, αλλά θέλουμε ακόμα τρεις μήνες περίπου. «Μέχρι το τέλος καλοκαιριού Σεπτέμβρη θα μιλάμε για τείχος ανοσίας», σημείωσε.

Για τους 25-29 συγκεκριμένα τώρα, τα στοιχεία είναι χαρακτηριστικά, αφού μόνο χθες έως το απόγευμα τα ραντεβού προσέγγισαν τα 70.984. Εκ των οποίων τα 50.188 αφορούν στο εμβόλιο της Pfizer, 10.724 σε εκείνο της Moderna και 10.072 στο μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson.

Τα προνόμια των εμβολιασμένων

Την ίδια ώρα, όσο η επιχείρηση Ελευθερία προχωρά, γίνεται σαφές πως ένα μικρό κομμάτι του πληθυσμού παραμένει σκεπτικό απέναντι στον εμβολιασμό..Στο τραπέζι βρίσκεται η συζήτηση για τα λεγόμενα «προνόμια» σε όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Τα σενάρια είναι αρκετά και ακόμη δεν έχει αποκρυσταλλωθεί ποια θα είναι τα κίνητρα σε κάποιον που δεν έχει εμβολιαστεί. Όπως φαίνεται θα αφορά σε ελεύθερη πρόσβαση σε συναυλίες ή άλλες πολυπληθείς εκδηλώσεις, είσοδο σε εσωτερικούς χώρους κ.α. Κάτι δε που συζητείται εντόνως είναι η εξαίρεση όσων έχουν πλήρως εμβολιαστεί από την υποχρέωση διενέργειας self test.

Σε κάθε περίπτωση η συζήτηση δεν αναμένεται να ξεκινήσει παρά μόνον όταν αποκτήσουν πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια όλοι οι πολίτες. Υπενθυμίζεται πως για τον ενήλικο πληθυσμό απομένει το άνοιγμα της πλατφόρμας για ραντεβού προς όλα τα σκευάσματα. Πλην του AstraZeneca για τους 18-24 το οποίο θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Το στίγμα, πάντως, έδωσε πρόσφατα και με την τοποθέτησή του στην Βουλή και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ο οποίος τοποθετήθηκε επί του θέματος. Αυτό που αναμένεται ωστόσο προς το παρόν είναι και η τοποθέτηση της επιτροπής Βιοηθικής. Αυτή θα θέσει την όποια συζήτηση σε μία βάση πάνω στην οποία θα μπορέσουν επιστήμονες και κυβέρνηση να βασιστουν για τα επόμενα βήματα. Έτσι θα διασφαλιστεί ο εμβολιασμός άνω του 70% με 80% του πληθυσμού.

Πηγή: Timeline.gr 

Νεότερα Άρθρα

Μάνος Δασκαλάκης: Έφτασε στην ανακρίτρια σήμερα το μεσημέρι

Her News k

Κολλημένοι με τα social media: 9 στα 10 παιδιά 5-12 ετών μπαίνουν στο διαδίκτυο

Her News

Ρόδος: Συνελήφθη διάσημο μοντέλο & πρώην παίκτης reality μετά από καταγγελία τουρίστριας για βιασμό

Her News b

Leave a Comment