HerNews.gr
Health

Εμβόλιο: Μπορείτε να πιείτε αλκόολ μετά;

Μπορείτε να πιείτε μετά το εμβόλιο για τον Covid- 19;

Είναι μια ερώτηση που γίνεται καθημερινα. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι άνθρωποι μπορεί να θέλουν να γιορτάσουν με ένα ή δύο ποτά. Ανεξάρτητα από το εάν πίνετε ή όχι μετά το εμβόλιο σας είναι εντελώς στη διακριτική σας ευχέρεια.

Εξετάσαμε τι έχουν πει οι ειδικοί, ώστε να μπορείτε να αποφασίσετε. Ορισμένα στοιχεία είναι πολύ ξεκάθαρα . Αν αποφασίσετε να πιείτε μετά τον εμβολιασμό σας, φροντίστε να μην πιέιτε υπερβολικά. 

 

Ορισμένοι ειδικοί έχουν παροτρύνει τους ανθρώπους να μην πίνουν αλκοόλ μετά το εμβόλιο για τον Covid – 19. Mπορεί ενδεχομένως να μειωθεί η αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Ο πρόεδρος της ιατρικής συμβουλευτικής επιτροπής της Drinkaware, Δρ Fiona Sim, δήλωσε σε πρόσφατη δήλωση, “Όσον αφορά το αλκοόλ, σας συνιστούμε να μην πίνετε για δύο ημέρες πριν και έως και δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό σας. Να προσπαθήσετε να διασφαλίσετε ότι το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι στο καλύτερο δυνατό στάδιο για να ανταποκριθεί στο εμβόλιο”. Αλλά ο Δρ Sim προέτρεψε επίσης τους ανθρώπους: ” Θα υπογραμμίζαμε τη σημασία της παρακολούθησης του ραντεβού σας για τη δεύτερη δόση όταν έρθει η ώρα”. 

Υπάρχουν πολλά στοιχεία που δείχνουν ότι η βαριά κατανάλωση αλκοόλ θα μπορούσε να εμποδίσει την αποδοτικότητα στο σώμα μετά τον εμβολιασμό. Η υπάρχουσα έρευνα για το αλκοόλ και το ανοσοποιητικό σύστημα δείχνει ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ δρα ως ανοσοκατασταλτικό. Αυτό σημαίνει ότι τα άτομα που πίνουν πολύ δεν είναι μόνο πιο ευαίσθητα σε μολύνσεις, συμπεριλαμβανομένου του Covid-19, αλλά το σώμα τους μπορεί να μην ανταποκρίνεται τόσο αποτελεσματικά στο εμβόλιο.  

Νεότερα Άρθρα

Γκουίνεθ Πάλτροου: Αποκαλύπτει την ασυνήθιστη ρουτίνα μακροζωίας της

HerNews ka

Καούρες: Ποιες τροφές τις διώχνουν μακριά;

Her News b

Τελικά επιτρέπεται το κολύμπι αμέσως μετά το φαγητό;

Her News