HerNews.gr
Fitness

Κυτταρίτιδα: Εξαφάνισε την με 2 ασκήσεις!

Aπαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα στους μηρούς σας με αυτές τις εύκολες ασκήσεις

Η κυταρρίτιδα για πολλές από εμάς είναι αρκετά αντιαισθητική και θα θέλαμε να μην την έχουμε. Η απαγόρευση της ζάχαρης και του υδατάνθρακα μπορεί να φαίνεται ένα τεράστιο καθήκον, αλλά με αυτές τις εύκολες άσκησεις σας παρουσιάζουμε γρήγορους τρόπους για να απαλλαγείτε από αυτήν μια για πάντα.

Υπάρχει μια σειρά από φυσικές θεραπείες για την κυτταρίτιδα που μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στην εμφάνιση του δέρματός σας. Ωστόσο, δεν μπορούμε παρά να πιστεύουμε ότι η καταπολέμηση της με κάποια άσκηση είναι εξίσου αποτελεσματική!

Τι είναι η κυτταρίτιδα;

Τα λακκάκια που μπορείτε να δείτε πότε το λίπος χωρίζεται σε μικροσκοπικές “τρύπες” στο δέρμα σας. Είναι πιο συνηθισμένο στις γυναίκες από τους άνδρες και συνήθως εμφανίζεται στις περιοχές του σώματος με τη λιγότερη κυκλοφορία. Πράγμα που σημαίνει ότι χωρίς άσκηση, είναι πολύ δύσκολο να φύγει.

Πώς μπορεί η άσκηση να μας απαλλαξεί από την κυτταρίτιδα;

Παρόλο που το περισσότερο σωματικό λίπος μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα κυτταρίτιδας, η απώλεια βάρους δεν κάνει την κυτταρίτιδα να εξαφανιστεί. Τα γονίδια, η φλεγμονή και οι ορμονικές ανισορροπίες μπορούν να συμβάλλουν στην εμφάνιση της.

Σύμφωνα με τον Δερματολόγο Δρ Ariel Haus, η άσκηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε την εμφάνιση της κυτταρίτιδας, επειδή «αυξάνετε την κυκλοφορία του αίματος και χαλαρώνετε τους λιπώδεις ιστούς από εκείνες τις περιοχές με δυσκολία στην ανάπτυξη».

Ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα

Η αερόβια άσκηση θα σας βοηθήσει να κάψετε λίπος και πολλές θερμίδες. Όταν καίτε λίπος, καταπολεμάτε την κυτταρίτιδα. Κατά κανόνα, όσο πιο σκληρά ασκείστε κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχετε σε λιγότερο χρόνο.

Γρήγορο περπάτημα. Οτιδήποτε κάνει τον καρδιακό σας ρυθμό  να χτυπάει γρήγορα, θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα. Το γρήγορο περπάτημα είναι υπέροχο γιατί σημαίνει καλύτερη επίδραση στις αρθρώσεις σας. Στο μεταξύ μπορείτε να πάρετε λίγο καθαρό αέρα! Ξεκινήστε περπατώντας για τουλάχιστον 20 λεπτά για τρεις φορές την εβδομάδα και μετά αυξήστε το σταδιακά. 

Νεότερα Άρθρα

Περπάτημα: Απώλεια βάρους χωρίς δίαιτα!

Her News b

3 Μύθοι για την cardio άσκηση

Her News

Παγκόσμια ημέρα Γιόγκα : Γιατί να ξεκινήσεις!

Her News