HerNews.gr
Ψυχαγωγία

Hangover: Do & Don’t για να συνέλθεις

Όλοι έχουμε περάσει δύσκολα πρωινά, λόγω της προηγούμενης νύχτας. Πόσα Hangover μετράς; Και δεν εννοώ τις ταινίες αλλά τα μεθύσια που έχεις κάνει. Μην σκας, υγεία είναι αυτά. Απλώς πρέπει να ξέρεις τι θα κάνεις την επόμενη ημέρα…

Do:

-Το νερό και τα ισοτονικά ποτά

Οι ειδικοί γνωρίζουν ελάχιστα για τις αιτίες του Ηangover. Στους πιθανούς ενόχους περιλαμβάνεται η διαταραχή του βιολογικού ρυθμού ή ακόμα και το σύνδρομο στέρησης από το αλκοόλ, ενώ σε έρευνες υποστηρίζεται ότι τα συστατικά συγγενούς χημικής μορφής (congeners) –τοξικές ουσίες που βρίσκονται στο αλκοόλ, ειδικά στα σκούρα ποτά, όπως το ουίσκι– ενδέχεται να είναι επίσης υπεύθυνα. Όπως και να ‘χει, η αναπλήρωση των υγρών που έχεις χάσει θα σε βοηθήσει να νιώσεις λίγο καλύτερα. «Ο χυμός, το νερό, τα ισοτονικά ποτά και όλα τα σχετικά θα βελτιώσουν κάπως την κατάσταση. Πιες μεγάλες ποσότητες νερού πριν από τον ύπνο και την ώρα που θα ξυπνήσεις για να ανακουφιστείς από τη δυσφορία που προκαλείται λόγω της αφυδάτωσης» 

Φρουτοχυμοί – ΟΧΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Περιέχει φρουκτόζη η οποία είναι μια μορφή σακχάρου που βοηθά τον οργανισμό να αποβάλει το αλκοόλ ταχύτερα. Προτιμήστε χυμούς μήλου ή ντομάτας που βοηθά στην ταχύτερη ανάρρωση από το Ηangover. Μην παρασυρθείτε και πιείτε χυμό πορτοκαλιού. Είναι πολύ όξινος 

Χλιαρό νερό με μέλι και λεμόνι 

Δεν αναπληρώνει μόνο τα χαμένα υγρά του σώματος, αλλά αποτρέπει τις απότομες αλλαγές στα επίπεδα αλκοόλ που προκαλούν πονοκέφαλο.

Ginger

Φτιάξτε το κόβοντας 10 φέτες τζίντζερ και βράζοντάς το σε 4 φλιτζάνια νερό για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, στράγγιξέ το και πρόσθεσε μισό φλιτζάνι νερό, το χυμό μισό λεμονιού και το χυμό ενός πορτοκαλιού. Θα σε ανακουφίσει αμέσως από τον πονοκέφαλο. 

Don’t:
Και άλλο αλκοόλ

 «Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να πιεις ακόμα ένα ποτό»  Επειδή το αλκοόλ είναι τοξικό, ο οργανισμός σου χρειάζεται χρόνο για να επανέλθει. Το επόμενο πρωί ένα επιπλέον ποτό μπορεί να οδηγήσει σε χειρότερο Hangover.

Πρωινό με πολλά λιπαρά

Οι λιπαρές τροφές απλώς θα σου προκαλέσουν καούρα» τονίζει η ειδικός, που προτείνει να προτιμήσεις εύπεπτες τροφές, όπως ένα τοστ ή δημητριακά. «Ο οργανισμός σου χρειάζεται άμεσα θερμίδες». Το ελαφρύ φαγητό και η επαρκής ενυδάτωση είναι απαραίτητα. «Δεν συνιστώνται συγκεκριμένες τροφές, αν και το ψωμί με μέλι είναι ωφέλιμο για κάποιους. Το μέλι είναι μια συμπυκνωμένη μορφή φρουκτόζης, και μπορεί να σε βοηθήσει να αποβάλεις το αλκοόλ πιο γρήγορα».

Καφεΐνη 

Εδώ οι απόψεις διίστανται. «Αν πίνεις τακτικά καφέ, το να τον παραλείψεις όταν έχεις hangover μπορεί να έχει θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα» λέει η ειδικός. Αν αποφύγεις την πρωινή σου συνήθεια, μπορεί να καταλήξεις με πονοκέφαλο λόγω έλλειψης καφεΐνης, επιπλέον του Ηangover. Από την άλλη, η καφεΐνη προκαλεί στένωση στα αιμοφόρα αγγεία και αυξάνει την αρτηριακή πίεση. Επίσης, ο καφές έχει διουρητική δράση και αυξάνει την απώλεια υγρών από τον οργανισμό, με αποτέλεσμα να αφυδατώνεται περισσότερο. 

 

Νεότερα Άρθρα

Λαμπερό opening party στο εστιατόριο abraOvata

Her News

Ο Πέτρος Λαγούτης καλεσμένος της Γιώτας Τσιμπρικίδου

Her News

Ένας μοναδικός πίνακας του Τουλούζ Λοτρέκ σε δημοπρασία!

Her News b