HerNews.gr
Fitness

Μέχρι τι ώρα πρέπει να τρώμε μεσημεριανό;

Οι περισσότερες συμβουλές για απώλεια βάρους επικεντρώνονται στο τι πρέπει να φάτε για να χάσετε βάρος. Έτσι, πολλοί από εμάς ξεχνάμε άλλους παράγοντες, όπως την ώρα που πρέπει να τρώμε μεσημεριανό.

Ο τρόπος με τον οποίο επιλέγουμε τον χρόνο που θα φάμε τα γεύματα μας έχει τεράστιο αντίκτυπο στην απώλεια βάρους μας. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Nutrients Journal of the MDPI, έχει εντοπιστεί η καλύτερη ώρα για να φάτε το μεσημεριανό σας γεύμα και να αδυνατίσετε.

Είναι καλύτερα να πάρετε το μεσημεριανό σας νωρίτερα παρά αργότερα μεταξύ 12:30 και 13:00. Η ιδανική ώρα είναι 12.38μμ. Γενικά, τα γεύματα της ημέρας σας πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 20.00μμ. ώστε να μην γίνει λίπος στον οργανισμό σας. Οι μηχανισμοί μας επιβραδύνονται καθώς ετοιμαζόμαστε για ύπνο, μειώνοντας έτσι τον ρυθμό επεξεργασίας των τροφίμων.

Τι γίνεται με την ώρα για τα σνακ;

Κάποιοι καταναλώνουν έως και 750 επιπλέον θερμίδες από τα σνακ. Υπάρχουν όμως κάποιες ώρες που είναι πιο πιθανόν να λυγίσετε και να μην αντισταθείτε σε αυτά. 11.01 π.μ., 3.14 μ.μ. και 9.31 μ.μ. Οπότε, βρείτε δραστηριότητες για να απασχολήσετε το μυαλό σας κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων. Διαφορετικά,  ετοιμάστε υγιεινά σνακ που θα σας κρατήσουν γεμάτους μέσα στην ημέρα. Έτσι δεν θα μπείτε στον πειρασμό να επιλέξετε λιγότερο θρεπτικές επιλογές.

Ο Λι Σμιθ, διευθύνων σύμβουλος της Forza Supplements, ο οποίος ήταν υπεύθυνος στην έρευνα, είπε. “Όλοι γινόμαστε πολύ πιο ενημερωμένοι για τη διατροφή και πώς να τρώμε πιο υγιεινά την καλύτερη ώρα. Είναι και κάποιες ευάλωτες στιγμές κατά τη διάρκεια της ημέρας που τα σνακ κάνουν την μεγαλύτερη ζημιά σε όλες τις δίαιτες και τις διατροφές”. Συνιστά επίσης να αποφεύγετε τις καφετέριες. Αυτά είναι «σαν γλυκά μαγαζιά για ένα παιδί, που του προσφέρουν κάθε είδους φαινομενικά αβλαβείς απολαύσεις, όπως τα λατέ που είναι εχθροί της καλής διατροφής». 

Νεότερα Άρθρα

Γάλα στον καφέ: Μας βοηθά ή μας μπλοκάρει;

Her News b

15 Διατροφικές Αλήθειες που θα έπρεπε να είναι δεδομένες!

Her News

Pilates: 4 μύθοι για την γυμναστική που επιλέγουν οι celebrities

Her News b