HerNews.gr
Συνταγές

Συνταγή για αφράτο σπιτικό ψωμί

Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα για να φτιάξετε το πιο αφράτο ψωμί στο σπίτι σας. 

Η προετοιμασία αυτής της συνταγής διαρκεί περίπου 1 ώρα 10 λεπτά (που περιλαμβάνει και τον χρόνο για να φουσκώσει η ζύμη). Θα βγει από τον φούρνο σας ένα μεγάλο ψωμί που μπορεί να τεμαχιστεί σε 10-12 κομμάτια. 

Συστατικά για το ψωμί 

  • 500γρ. λευκό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 7g φακελάκι ζύμης
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο 
Εκτέλεση για το ψωμί

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε. Τώρα προσθέστε το λάδι. Ρίξτε σε 300 ml ζεστό νερό. Το νερό πρέπει να είναι ζεστό αλλά όχι καυτό. Στη συνέχεια, το αλάτι έως ότου το μείγμα να είναι λείο.

Αδειάστε το μείγμα πάνω σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε με το χέρι για 5-7 λεπτά. Για να ζυμώσετε με το χέρι σπρώξτε τη ζύμη αντίθετα από εσάς στην επιφάνεια χρησιμοποιώντας την παλάμη του χεριού σας.

Στη συνέχεια, μαζέψτε την άκρη και διπλώστε την. Και επαναλάβετε. Εναλλακτικά, ζυμώστε σε ένα μίξερ τροφίμων για περίπου 5 λεπτά. To “ψωμί” πρέπει να είναι λείο και πολύ ελαστικό. 

Τοποθετήστε τη ζύμη σε λάδι και καλύψτε με μια καθαρή πετσέτα. Αφήστε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, ή έως ότου σχεδόν διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Γυρίστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε ξανά για λίγο. Διπλώστε τις άκρες στο κέντρο και μετά γυρίστε τη ζύμη.Θα σχηματιστεί ένα οβάλ σχήμα.

Ρυθμίστε το φούρνο στους 220C. Ψήστε το ψωμί για 20 λεπτά. Μετά από 20 λεπτά μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180C  και αφήστε το για άλλα 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Νεότερα Άρθρα

Συνταγή: Ριγκατόνι με βότκα και σολομό

Her News

Γευστικό κείκ με φρούτα που “λιώνουν” στο στόμα!

HerNews ka

Συνταγή: Τυλιχτές πίτες με χούμους, λαχανικά και κρουτόν ρεβυθιών

Her News b