HerNews.gr
Ταξίδια

Μήλος: Οδηγός για ένα αξέχαστο τριήμερο

Παίζει στ’ αυτιά μου το τραγούδι ‘’Δειλά’’ από τον Λειβαδά και πάει κάπως έτσι..και το καράβι για τη Φολέγανδρο είχε σαλπάρει.. Ώπα! Μπορεί αυτό να παίζει στη διαπασών του μυαλού μου όμως το όνομα του νησιού που μονοπώλησε το τριήμερο μου ήταν ένα: Μήλος!

Κυκλαδίτικο νησί η Μήλος. Οι κλασικές αποχρώσεις λευκού- μπλε και ο θαλασσινός αέρας του αιγαίου, εξ’ αρχής σου παίρνουν το μυαλό. Είχαμε ακούσει ποικίλα σχόλια σχετικά με το πως θα περάσουμε, πως θα είναι τι θα συναντήσουμε και πήγαμε με αμυδρό φόβο μη βαρεθούμε ή ολοκληρώσουμε τα τουρ μας μέσα σε μια ημέρα.

Θες να σου μιλήσω ειλικρινα; Το απήλαυσα όσο δεν πάει και ένιωσα ότι οι μέρες ήταν τόσες, όσες! Ένα πσκ γεμάτο γεύσεις, θάλασσα, οδοιπορικά απολαυστικά κρασιά και αεράκι Ιουνίου.

Οι παραλίες της πολλές και σε κοντινές αποστάσεις. Η μεγαλύτερη απόσταση από μέρος σε μέρος aka παραλία σε παραλία είναι 19 λεπτά. Δεν το λες και άσχημα. Παίρνεις το αμάξι, βάζεις τοπικούς σταθμούς και αφήνεις το μήκος της ακτής να σε συνοδεύει.

 

 

Αξίζει να κολυμπήσεις:

Η παραλία Προβατάς είναι μια πολύ καλή αρχή στην εξερεύνηση, ειδικά αν έχει αέρα στο νησί μιας και εκεί απαγκιάζει. Στη Φυριπλάκα, στην Αλογόμαντρα και στον Παπαφράγκα θα καθίσεις και θα ξεχαστείς με καφέ από το πρωί, μέχρι τη δύση του ηλίου. Αν ανήκεις στους τολμηρούς, τότε το Τσιγκράδο αξίζει σίγουρα να υποδεχτεί τη βουτιά σου, εγώ όμως δεν ήμουν τόσο γενναία ώστε να κατέβω. Υπάρχει ειδική σκάλα και σκοινί, αλλά χρειάζεται τα κατάλληλα παπούτσια και οι havaianas δεν φημίζονται για τον ορειβατικό τους σχεδιασμό.

Το ξακουστό στους περισσότερους, Σαρακήνικο, αποτελεί επίσης ιδανική επιλογή προς το ηλιοβασίλεμα μιας και το σεληνιακό τοπίο επιτρέπει την ατελείωτη φωτογράφιση, αλλά όχι τις ώρες του έντονου ήλιου μιας και δεν εχει κάπου σκιά.

Πηγαίνουμε τώρα προς την ικανοποίηση των γευστικών καλύκων μας

Τα Nostos Seafood Experience, Yalos και Ω! Χαμός, είναι οι 3 αγαπημένες και τοπ στη λίστα μου επιλογές. Στα πρώτα δυο θα γευτείς φανταστικές θαλασσινές δημιουργίες και πιάτα ημέρας με φρέσκο ψάρι, ενώ στον χαμό θα δοκιμάσεις σπιτικά φαγητά με ντόπιο κρέας και το πιο εκλεκτό χύμα κρασί. Σε όλα τα μαγαζιά, αυτό που μας εξέπληξε είναι οι αμέτρητες επιλογές σε ετικέτες κρασιών καθώς και σε μπύρα. Διαθέτουν ειδικούς συντηρητές κρασιών και πάντοτε υπάρχει μια κατάλληλη επιλογή να συνοδεύσει το πιάτο σου.

Αξίζει να πραγματοποιήσεις

Τη μονοήμερη εκδρομή στην Κίμωλο. Το νησί μονοπωλεί ενεργειακά το ενδιαφέρον σου και σου επιτρέπει να κολυμπήσεις στα Πρασσά, την παραλία που μοιάζει με παράδεισο, να δανειστείς βιβλίο από τη δανειστική βιβλιοθήκη που υπάρχει τοποθετημένη στην άμμο και να χαθείς στο κιμώλιο τοπίο. Το καραβάκι το παίρνεις από τα Πολλώνια το δεύτερο λιμάνι που έχει η Μήλος.

Ο Αδάμαντας είναι το λιμάνι και προσωπικά το μέρος που αξίζει να πιείς το ποτό σου στο Aragosta και το Φύκι, να σεργιανίσεις κατά μήκος της παραλίας, να χαζέψεις στις βιτρίνες των μαγαζιών και να περιπλανηθείς στα σοκάκια με τα σπίτια των ντόπιων αλλά και τα ενοικιαζόμενα που ξεπροβάλλουν.

Τελευταίο αλλά σημαντικότερο tip

Χωρίς να ξεχνάμε την χώρα της Μήλου, την Πλάκα, σου προτείνω ανεπιφύλακτα να πας για το ηλιοβασίλεμά της. Ενώ όλοι πηγαίνουν στο Utopia, το μαγαζί όπου επισκεφθήκαμε και εμείς, στα δεξιά του η εκκλησία της χώρας θα σε περιμένει με περισσότερο ίσκιο και ησυχία ν’ αγναντέψεις αφήνοντας μια ακόμα ημέρα να περάσει.

 

Που να μείνεις

Η Μήλος έχει πολλά και γραφικά όμορφα καταλύματα. Εμείς μείναμε στο Acro Solium Suites στον Αδάμαντα γι’ αυτό και το προτείνω ανεπιφύλακτα. Φυσικά υπάρχουν και μερικά ακόμη εξαιρετικά καταλύματα αναλόγως τις προτιμήσεις.

3 με 4 μέρες είναι ο ιδανικός αριθμός ημερών για ν’ απολαύσεις τη μαγεία του νησιού, την φιλοξενία των κατοίκων και όλα όσα έχουν να σου πουν. Αν στο επιτρέψει ο καιρός, ενημερώσου και πραγματοποίησε την κρουαζιέρα που σε πάει στο Κλέφτικο και σε άλλα κρυφά μα μαγικά μέρη που δεν μπορείς να εξερευνήσεις οδικώς ή με τα πόδια.

Καλές και ξέγνοιαστες διακοπές!

 

Νεότερα Άρθρα

Θάλασσα ή βουνό: Ποιες διακοπές να διαλέξετε;

Her News

Αυτά είναι τα πιο όμορφα χωριά τον χειμώνα

Her News

9 μοναδικές εμπειρίες για τις διακοπές σου στα Μετέωρα

Her News