HerNews.gr
Rainbow

Μήνας Pride: H μόδα υιοθετεί τα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ+

Τα κομμάτια που διάσημα brands αφιερώνουν στη γιορτή της διαφορετικότητας, από τη Victoriα Beckham και τη Donatella Versace μέχρι τη Gap και την Calvin Klein,
στηρίζουν τον Μήνα Pride. 

Ο Ιούνιος δεν σηματοδοτεί μόνο την έναρξη του καλοκαιριού, αλλά και την έναρξη των εορτασμών του Μήνα Υπερηφάνειας (Pride Month). Ο μήνας που είναι ωδή στο σήμερα και στη σεξουαλική απελευθέρωση και που είναι αφιερωμένος στους αγώνες και τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας περιλαμβάνει παγκοσμίως πολλές εκδηλώσεις, που συνήθως κορυφώνονται με τις παρελάσεις Υπερηφάνειας.

Τον μήνα Pride, βεβαίως στηρίζουν και πολλά μέλη της βιομηχανίας της μόδας, και για μία ακόμα φορά σχεδιαστές, fashion houses και δημοφιλή labels αφιερώνουν τις collections τους. Όλοι οι οίκοι «βάφονται» στα χρώματα του ουράνιου τόξου, έτσι έχουμε έναν ακόμη λόγο που αγαπάμε τη μόδα και τη δύναμή της,. Τα
διάσημα brands στηρίζουν την γιορτή της διαφορετικότητας με capsules & campaigns!

H πρώην Spice girl, Victoria Beckham εμπνέεται από το iconic άλμπουμ των ’90s του George Michael “Listen Without Prejudice”.Τυπώνει τον τίτλο – σύνθημα σε t-shirt.

Η Donatella Versace αφιερώνει μία capsule συλλογή, ενώ παράλληλα στηρίζει με τις πωλήσεις το Ίδρυμα της Lady Gaga “Born this way”. Το οποίο στηρίζει νέους με θέματα ψυχικής υγείας (και) σε σχέση με τη διαφορετικότητά τους. Η συλλογή περιλαμβάνει t-shirts σε λευκό και μαύρο, κι έναν unisex μπερέ.

Άλλα brands που τιμούν τον φετινό μήνα, είναι ο Calvin Klein που κυκλοφορεί τη σειρά #ProudInMyCalvins η οποία περιλαμβάνει κομμάτια στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

H Levi’s κυκλοφορεί την Pride Liberation unisex ολόσωμη φόρμα κι άλλα κομμάτια υπό τον τίτλο “All Love”.

Η Savage x Fenty της Rihanna με την Pride caspule collection με εσώρουχα, όπου
μέρος των πωλήσεων της θα διατεθεί σε οργανισμούς που στηρίζουν τις LGBTQ+ κοινότητες, και η Coach είναι η δική συλλογή και περιλαμβάνει “φωτεινά, ευχάριστα πράγματα” (t-shirts, τσάντες, sneakers, κι άλλα απίθανα αξεσουάρ) για να τιμήσει τη διαφορετικότητα.

Φυσικά η λίστα με τα διάσημα Brands που ντύθηκαν με τα χρώματα του ουράνιου τόξου συνεχίζεται. Στην Ugg, μπορεί να βρει κανείς “all gender” πολύχρωμα fluffy slides, κάλτσες, t-shirts και τσάντες.

Η Gap κυκλοφορεί τη δική της σειρά από t-shirts αφιερωμένη στο Pride.Τα σχέδια των οποίων ανήκουν σε μέλη της κοινότητας.

Τη δική του πολύχρωμη, γιορτινή σειρά έχει λανσάρει και ο οίκος Michael Kors. Σ’ αυτή μπορείτε να βρείτε από φούτερ, t-shirts και σορτς μέχρι ρολόγια, καπέλα, νεσεσέρ, slides και μαγιό.

Σειρές έχουν αφιερώσει επίσης η Diesel και η Havaianas. 

Ασφαλώς, όλες αυτές οι επετειακές συλλογές στόχο έχουν να στηρίξουν κι έμπρακτα τον αγώνα για να τα δικαιώματα των μελών της κοινότητας, και μέρος από τα έσοδα προσφέρεται σε οργανισμούς που προσφέρουν έργο.

The Pride Pieces
1. Camera bag Ουράνιο Τόξο, The Pride Collection Coach
2. T-shirt, Victoria Beckham.
3. Pride heart logo φούτερ, Michael Kors.
4. Versace X Born This Way t-shirt, Versace.com.
5. Σαγιονάρες συλλογή Pride, Havaianas
6. Kάλτσες Pride, UGG.
7. T-shirt, The Pride Collection GAP.
8. Μαγιό collection, Diesel.
9. Savage X Pride string bikini, Savage X Fenty.
10. Σετ 5 σλιπ συλλογή Pride, Calvin Klein.

 

Μαρία Γατζούδη 

Fashion editor- Ενδυματολόγος-Σεναριογράφος 

Msc-Med

Νεότερα Άρθρα

Ο ψυχολόγος Πάνος Πλουμίδης μιλά στο HerNews για το Pride, το coming out & για την αποδοχή

HerNews ka

ΛΟΑΤΚΙ: Οι αλήθειες για την κοινότητα

Her News b

Ο Θέμης Κανέλλος μιλά στο HerNews για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών: «Νιώθω δικαίωση»

HerNews ka