HerNews.gr
Fitness

Πρόγραμμα γυμναστικής: Τρέξιμο 5 χλμ. με αυτόν τον οδηγό!

Αν είστε αρχάριος και θέλετε να αγγίξετε σε τρέξιμο τα 5 χλμ, σας έχουμε την λύση! Δεν χρειάζεται να νιώθετε ότι δεν είστε αρκετά κατάλληλοι, το μόνο που οφείλετε είναι να αποφασίσετε ότι πρέπει να κάνετε μια μικρή άσκηση κάθε μέρα για να δείτε τα πραγματικά αποτελέσματα.

 

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα γυμναστικής των 5 χλμ; 
1. Γέφυρα

Τοποθετούμε το σώμα ανάσκελα, με τα πόδια λυγισμένα να πατάνε τα πέλματα στο έδαφος.  Τα τοποθετούμε παράλληλα στο άνοιγμα της λεκάνης και προσέχουμε τα πέλματα να μην είναι απομακρυσμένα πολύ από το σώμα, αλλά οι φτέρνες ακριβώς κάτω από τα γόνατα.

Τα γόνατα επίσης θα βρίσκονται στο άνοιγμα της λεκάνης, δεν θα ανοίγουν προς τα έξω. Τα χέρια στο έδαφος ακριβώς δίπλα από το σώμα. Το κεφάλι στην ευθεία. 

Ξεκινάμε την πίεση με τα πέλματα στο έδαφος, να ενεργοποιήσουμε μηρούς, γλουτούς και ραχιαίους, και με μια μικρή βοήθεια των χεριών ασκώντας πίεση στο έδαφος ανασηκώνουμε τη λεκάνη. Χαμηλώστε στο πάτωμα για να ξεκουραστείτε μετά από 30 δευτερόλεπτα πριν επαναλάβετε για 2 ακόμη σετ.

2. Στατική σανίδα

Ξαπλωμένη μπρούμυτα. Φέρτε τους αγκώνες κάτω από τους ώμους και τα δύο πόδια τεντωμένα πίσω, κάντε flex στα πέλματα. Σηκωθείτε στα δάχτυλα των ποδιών και των αγκώνων σας. Μείνετε σε αυτή τη θέση «σανίδα» για 30 δευτερόλεπτα. Εάν αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο, υποβάλετε μια πιο ασφαλή άσκηση με τα γόνατά σας στο πάτωμα.

Απαραίτητοι κανόνες για να καταφέρετε το τρέξιμο των 5 χλμ

1) Πάντα ζέσταμα 

Το κλειδί για το τρέξιμο των 5 χλμ, ανεξάρτητα από την καθορισμένη απόσταση είναι να κάνετε πάντα πρώτα μια προθέρμανση

2) Κρατήστε το ενδιαφέρον

Όταν ξεκινάτε ως δρομέας έχοντας κατά νου τα πρώτα 5 χλμ σας, είναι σημαντικό να διατηρείτε τα πράγματα ενδιαφέροντα και αυτό περιλαμβάνει τις διαδρομές που θα διανύσετε τρέχετε. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να βαρεθείτε να τρέχετε όταν μόλις ξεκινήσατε!Το τρέξιμο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσετε την περιοχή σας, οπότε βεβαιωθείτε ότι το αξιοποιείτε στο έπακρο.

3) Θέστε τους στόχους σας

Αυτό μπορεί να είναι βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο – βοηθά πάντα να έχουμε κάτι απτό στην εργασία μας. Το κύριο πράγμα δεν είναι να βιαστείτε να επιτύχετε τα 5 χλμ και γενικότερα τους στόχους σας..Αλλά να κοιτάτε πάντα πίσω από αυτά που έχετε επιτύχει, μεγάλα ή μικρά, είναι όλα επιτεύγματα!

4) Η συνέπεια είναι το μυστικό 

Ο καθένας είναι τόσο απασχολημένος καθημερινά αλλά αν δημιουργήσετε μια  ρουτίνα θα δείτε τεράστια διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα και στην επίτευξη των προσωπικών σας στόχων. Τα 5 χλμ θα σας είναι παιχνιδάκι.

 

Νεότερα Άρθρα

Ξεκίνα την νέα χρονιά, τρώγοντας υγιεινά

Her News b

Η γιόγκα βοηθάει να διαχειριστείτε το σάκχαρο

Her News

Η Sharon Stone αποκαλύπτει τα μυστικά που την κρατούν fit

Her News