HerNews.gr
Ψυχαγωγία

Το “Sexify” στο Neftlix μιλάει για τον γυναικείο οργασμό

Intro με ακαθόριστες φωνές απόλαυσης μπλεγμένες με μουσική που σε ξυπνάει και σε κάνει να χορεύεις αμέσως, σενάριο με βαθύ νόημα και κουλτούρα που δεν μοιάζει με την ελληνική αλλά την αντιλαμβάνεσαι εν καιρώ. Αυτό είναι το Sexify.

Η σεξοκωμωδία που προέρχεται από την Πολωνία, ακούει στο όνομα Sexify και πραγματεύεται τον γυναικείο οργασμό. Σε μια Πολωνική κοινωνία που η θρησκεία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, η γυναίκα δεν εισακούεται σε όλα και η γνώσεις γύρω από το σεξ δεν μοιράζονται ισάξια σε όλους, έρχεται μια νεαρή φοιτήτρια να πραγματευτεί τον ιδανικό γυναικείο οργασμό.

Μαζί με τις δυο φίλες της, την ήδη κολλητή της Παουλίνα και την ξανά ερχόμενη φοιτήτρια μετά από κάποια χρόνια για να ολοκληρώσει τις σπουδές Μονίκα, η Νατάλια αποφασίζει να φτιάξει καινοτόμα εφαρμογή που θα εισάγει η γυναίκα τα δεδομένα και θα της βγάζει τα βήματα για να έρθει στον ιδανικό για εκείνη οργασμό.

Και ενώ το Sexify μιλάει για κάτι τόσο δυνατό, ένα θέμα που σε πολλές χώρες ακόμη αποτελεί ταμπού, κάτι de facto και που δεν δίνεται η απαραίτητη προσοχή και δύσκολα συζητιέται, οι διάλογοι δεν είναι το ίδιο δυνατοί σε όλα τα επεισόδια ώστε να δώσουν ένταση και σε μερικά η ιστορία απλώς τραβάει σκηνές χωρίς να προχωράει τη ροή.

Σίγουρα, βλέποντας τη σειρά στην Ελλάδα, αντιλαμβανόμαστε τις διαφορές μας σε σχέση με την Πολωνία, τα ήθη, τα έθιμα, τον τρόπο έκφρασης και το χιούμορ, όμως το θέμα με το οποίο καταπιάνεται μας αφορά σε γνώση και σίγουρα μας κεντρίζει.

Και ενώ προς το τέλος το Sexify δίνει το απαραίτητο boost που ζητούσαμε από τα πρώτα επεισόδια, καταλήγει σε μια, κατά την άποψή μου ρηχή τελική έκβαση. Οφείλω παρόλα αυτά να δώσω συγχαρητήρια για την ερμηνεία των ηθοποιών, την περιβάλλουσα προσοχή σχετικά με το ζήτημα του γυναικείου οργασμού και κάποιες ατάκες και μονολόγους που δείχνουν το σπάσιμο των αραχνιασμένων πια ιδεών ότι η γυναίκα έρχεται σε οργασμό απλά και σχεδόν πάντα, χωρίς να δίνεται η δέουσα προσοχή.

Με μια συνολική ματιά

Αξίζει να το δεις, σίγουρα έχεις πράγματα να λάβεις, από την κουλτούρα της Πολωνίας, το χιούμορ που από τη μέση και μετά σε αφήνει να το καταλάβεις πιο πολύ μιας και έχεις ‘’ψηθεί’’ στη σειρά και το καινοτόμο σενάριό του με την μουσική επένδυση που σου κολλάει στο μυαλό.

Αναμένουμε και τη δεύτερη σεζόν!

Νεότερα Άρθρα

«Η Ευρώπη είμαστε εμείς!»

Her News

«Η γη της ελιάς» – Ξεκίνησαν τα γυρίσματα

Her News

H νέα σειρά Pokemon έρχεται στο Netflix

Her News