HerNews.gr
Μόδα

Yamamay: Η καλοκαιρινή συλλογή που «αγκαλιάζει» τη θάλασσα!

Μια ωδή στην Ιταλία, τις παραλίες της και τη θάλασσά της, από τη Yamamay.

Η Yamamay αγαπά και σέβεται τη θάλασσα. Το γνωστό brand λοιπόν, δημιουργεί items για τα απόλυτα beach looks μας. Παράλληλα, δεν ξεχνά την eco friendly φιλοσοφία της. Φέτος το καλοκαίρι, η Yamamay εμπνέεται για άλλη μια φορά από την πανέμορφη χώρα της και επιλέγει τη Σαρδηνία ως σκηνικό της νέας της καμπάνιας. « Italy, I love you!».

Μια ωδή στην Ιταλία και τις μαγευτικές παραλίες της

Πρόκειται για μια γιορτή του ιταλικού ταπεραμέντου. Μια υπέροχη κίνηση που ως σκοπό έχει να ενθαρρύνει το νέο ξεκίνημα που αρχίζει, προβάλλοντας ένα από τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία της χώρας. Συγκεκριμένα, οι ακτές της, αποτελούν εγγύηση ενός πανέμορφου φυσικού πλούτου και πρέπει να σεβαστούμε και να προστατέψουμε.

Μέσα από τα πλάνα αυτής της διαφημιστικής καμπάνιας αλλά και τα κομμάτια της συλλογής, η Yamamay σκοπεύει να υπογραμμίσει την ανάγκη της θάλασσας για προστασία. Ευαισθητοποιώντας το κοινό της, μέσω πραγματικής και απτής δράσης. Στην πραγματικότητα, η κλωστοϋφαντουργία είναι η δεύτερη πιο ρυπογόνα βιομηχανία στον κόσμο. Γι’αυτό το λόγο θέλει να συμβάλλει ενεργά βοηθώντας στη μείωση των θαλάσσιων απορριμμάτων και ρύπων και να προωθήσει τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Με αυτό, ως κύριο γνώμονα, εδώ και αρκετά χρόνια, το brand αναλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις, στα πλαίσια των stylish συλλογών που αναπτύσσει, με σημαντικά αποτελέσματα. Για παράδειγμα, η φετινή καλοκαιρινή συλλογή γυναικείων και ανδρικών ενδυμάτωναποτελείται από 30% βιώσιμα και καινοτόμα προϊόντα.

Τα συγκεκριμένα items κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα υφάσματα που κατά συνέπεια φέρουν χαμηλότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Η κατανάλωση νερού και ενέργειας είναι χαμηλότερη. Χρησιμοποιούνται λιγότεροι φυσικοί πόροι και τα απόβλητα μειώνονται, αποφεύγοντας την εισαγωγή νέων αποβλήτων και καταλοίπων στο περιβάλλον. Επιπρόσθετα, η σειρά Eco – Essentials κατασκευάζεται από 100% ανακυκλωμένο πολυαμίδιο και ελαστίνη.

Επιπλέον, η Yamamay, ως συνεργάτης του Ιδρύματος «One Ocean», δεσμεύεται να διαδώσει το One Ocean Literacy. Να δημιουργήσει μοντέλα εργασίας και προϊόντων αποδεικνύοντας συγκεκριμένα, τη δέσμευσή τους να μειώσουν τον αντίκτυπο της βιομηχανίας της μόδας στη θάλασσα και τους ωκεανούς. 

 

Οι φωτογραφίες των 3 κοριτσιών που επιλέχθηκαν για να ερμηνεύσουν και να προβάλλουν τη συλλογή – Alice Sabatini, Fernanda Valessa & Sara Pagliaroli – τραβήχτηκαν από τον Γάλλο φωτογράφο Michel Sedan σε διάφορες ώρες της ημέρας για να απεικονίσουν μια τυπική περίοδο διακοπών στην παραλία με φίλους. Κάθε κορίτσι φοράει ένα χαρούμενο, πολύχρωμο, βιώσιμο και on-trend μοντέλο μαγιό.

Η γυναικεία συλλογή

Η γυναικεία συλλογή περιλαμβάνει τα πάντα. Αποτελείται από ολόσωμα μαγιό, μπικίνι και τρικίνι. Σχέδια και χρώματα για όλες μας. Τα μαγιό είναι διακοσμημένα με κορδόνια, κρόσσια, χάντρες, ντεκολτέ και ασυμμετρίες. Εν ολίγοις, με πολλά μοντέλα που είναι κατάλληλα για κάθε τύπο σώματος, κάθε είδους διακοπές ή περιστάσεις.

Fluo χρώματα, διάφορα animal prints, petit carreau, πουά και γεωμετρικά σχέδια, όπως τα μοτίβα εμπνευσμένα από το Positano Majolica ή τα μοτίβα colourblock, η συλλογή διαθέτει πραγματικά κάτι για όλες! Ροζ, lime κίτρινο και fluo πράσινο, φούξια, ακουαμαρίν, κοράλλι, βιολετί και φυσικά το διαχρονικό ασπρόμαυρο. Αυτή η collection υμνεί την ομορφιά και την ανεμελιά του καλοκαιριού με τις αμέτρητες αποχρώσεις της. Ολόσωμες φόρμες, φορέματα, tops και παντελόνες σε ελαφρά και πολύχρωμα υφάσματα συμπληρώνουν τη συλλογή και απογειώνουν την κάθε ημέρα του καλοκαιριού μας.

Η ανδρική συλλογή

Μια ολοκληρωμένη συλλογή εμπεριέχει και τα ανδρικά σχέδια. Η ανδρική συλλογή, με πρωταγωνιστές τα βασικά χρώματα όπως το κίτρινο, το κόκκινο, το μπλε και το μαύρο πλαισιώνονται από θαλάσσια μοτίβα εμπνευσμένα από τον κόσμο των ωκεανών. Ψάρια, ιππόκαμποι, αστερίες και κοχύλια βρίσκουν την θέση τους στα ανδρικά μαγιό.

Οι συλλογές είναι ήδη διαθέσιμες σε όλα τα καταστήματα Yamamay και στο yamamay.com.

 

Μαρία Γατζούδη 

Fashion editor- Ενδυματολόγος-Σεναριογράφος 

Msc-Med

Νεότερα Άρθρα

Gisele Bündchen: Βρήκαμε τα sneakers που διάλεξε για να ταξιδέψει

Her News

Mom jeans: Το πιο παρεξηγημένο τζιν της σεζόν

HerNewskl

Högl: Η νέα συλλογή FW22/23 είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις!

Her News