HerNews.gr
Ψυχαγωγία

Γιατί δεν πρέπει να κοιμόμαστε με φως

Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι ο νυχτερινός ύπνος είναι αυτός που μας αναζωογονεί. Δεν πρέπει να κοιμόμαστε με φως και οι λόγοι είναι πιο σοβαροί από αυτούς που νομίζεις.

Αυξάνεται η αρτηριακή πίεση 

Επειδή η μελατονίνη ρυθμίζει ην αρτηριακή σας πίεση, η μείωση της μελατονίνης που προκαλείται από την περιττή έκθεση στο φως κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση.

Έρευνα  από τη Chronobiology International διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που εκτέθηκαν σε υπερβολικές ποσότητες φωτός το βράδυ είχαν σημαντικά υψηλότερη αρτηριακή πίεση. Ενώ οι άνθρωποι που κοιμούνται στο σκοτάδι όχι.

Ημικρανίες 

Σταματήστε την κακιά συνήθεια να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο σας πριν κοιμηθείτε.  Ηλεκτρονικά όπως τα smartphones, οι φορητοί υπολογιστές, τα tablet και οι τηλεοράσεις εκπέμπουν μπλε φως που μπορεί να προκαλέσει ημικρανίες. Εκτός από τις ημικρανίες γίνεται και αύξηση του στρες λόγω του μπλε φωτός. Δεν θέλετε να κοιμάστε ήρεμοι και ξεκούραστοι

Προκαλεί αϋπνία 

Με την πάροδο του χρόνου, τα ζητήματα που προκύπτουν από την έκθεση στο φως τη νύχτα μπορεί να προκαλέσουν αϋπνία. Η αϋπνία είναι μια από τις δυσκολότερες συνθήκες που μπορεί να έχει ένας οργανισμός. 

Μπορεί να οδηγήσει στην κατάθλιψη 

Όταν δεν κοιμάσαι για αρκετό καιρό καλά, δεν είναι μόνο η φυσική κατάσταση που υποφέρει, αλλά και η νοητική. Αρκετές μελέτες έχουν αποδείξει την άμεση συσχέτιση μεταξύ της αϋπνίας και της κατάθλιψης, και το χειρότερο είναι ότι είναι συχνά ένας φαύλος κύκλος.

Όταν έχετε αϋπνία, δεν αισθάνεστε καλά συναισθηματικά, έτσι καταλήγετε σε κατάθλιψη. Με τη σειρά του, αυτή η κατάθλιψη καθιστά πιο δύσκολο για εσάς να κοιμηθείτε και επιδεινώσει την ήδη υπάρχουσα αϋπνία σας.

 

Για όλα τα παραπάνω φταίει το φως. Δεν ήρθε η ώρα να κλείσεις τον διακόπτη

Νεότερα Άρθρα

«Γάμος αλά Ελληνικά 3»: Όλα έτοιμα για την πρεμιέρα!

Her News

Το Squid Game Season 2 κυκλοφορεί το 2024: Δείτε όλες τις λεπτομέρειες

HerNews ka

Ανοίγει ξανά το Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων

Her News