HerNews.gr
Health

Παγωτό: Φάε δίχως τύψεις

Παγωτό. Φάε όσο θες. Μπορείς να καταλάβεις πόση ευτυχία κρύβει αυτή η έκφραση; Πόσες τύψεις γλιτώνεις και πόση χαρά νιώθει η ψυχή και το στομάχι σου; Φάε όσο θες – ε εντάξει, λίγο μέτρο να έχεις, αλλά όχι τύψεις. Οι παρακάτω λόγοι θα σου εξηγήσουν τι εννοώ!

Το παγωτό είναι μια καλή πηγή λήψης του γάλακτος και παρέχει στον οργανισμό θρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο, φώσφορο, πρωτεΐνη, μαγνήσιο, βιταμίνες Β12, Α, Β6, D. Ακόμα και στο παγωτό, μπορείς να βρεις θρεπτικά συστατικά ενώ σε άλλα γλυκά όχι. 

Περιέχει κακάο, ξηρούς καρπούς και φρούτα. Το κακάο όπως και οι ξηροί καρποί περιέχουν πολυφαινόλες, οι οποίες είναι γνωστές για την αντιοξειδωτική τους δράση. 

• Τα λιπαρά του παγωτού προέρχονται από το λίπος του γάλακτος και αυξάνουν την ενεργειακή αξία του παγωτού. Η γεύση σοκολάτα έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά σε σχέση με τα υπόλοιπα παγωτά. 

Πολλές επιστημονικές έρευνες υποστηρίζουν ότι το παγωτό έχει έντονη αγχολυτική δράση, βελτιώνει τη διάθεση και τονώνει τον οργανισμό. 

Το παγωτό δεν περιέχει και δεν χρειάζεται συντηρητικά. Βάσει νόμου τα συντηρητικά απαγορεύονται στο παγωτό. Το ήξερες; Το έμαθες!

Είναι ένα δροσιστικό και απολαυστικό τρόφιμο και δεν θα έπρεπε να στερηθεί κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες αρκεί να υπάρχει ένα μέτρο. 

 Τα τελευταία χρόνια τα παγωτά διαίτης που περιέχουν 0% λιπαρά ή/ και υποκατάστατα ζάχαρης αυξηθήκαν κατά πολύ. Για παράδειγμα 100 γρ παγωτό με 0% ζάχαρη και 0% λιπαρά αποδίδουν 88 Kcal. Αν θέλεις να κάνεις μια θερμιδική αμαρτία μπορείς να την κάνεις άφοβα.

Τα light παγωτά μπορούν να τα καταναλώνουν άφοβα και όσοι έχουν διαβήτη. Τα υψηλότερα επίπεδα σακχάρου αίματος μετά από την κατανάλωση ενός παγωτού επιτυγχάνονται 1- 1,5 ώρα αργότερα.

Ωστόσο, το παγωτό μπορεί να αποτελεί καλή εναλλακτική λύση ενός μικρογεύματος που προηγείται κάποιας άσκησης η οποία απαιτεί έξτρα γλυκόζη για την αντιμετώπιση των αναγκών της.

 

Νεότερα Άρθρα

Νηστεία: Τι πρέπει να προσέξετε για να μην πάρετε κιλά;

Her News b

Η γυναικολογική εξέταση είναι ο σύμμαχος των γυναικών

Her News b

Τα οφέλη από το μασάζ ποδιών στον οργανισμό μας

Her News