HerNews.gr
Σχέσεις

Τοξική σχέση: Ποια είναι τα σημάδια

Η τοξική σχέση είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κανείς στον εαυτό σου και την ερωτική σου ζωή. Υπάρχουν ξεκάθαρα σημάδια που δείχνουν ποτέ μια σχέση είναι τοξική, μόλις τα αντιληφθείς, φεύγεις. Μην κάνεις αυτό το κακό στον εαυτό σου, να μείνεις σε μια σχέση τοξική και τελματωμένη. Υπάρχουν τόσο θετικοί άνθρωποι εκεί έξω!

Περιφρόνηση & κριτική 

Σύμφωνα με  ερευνητή σχέσεων,  η περιφρόνηση και η κριτική μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα καταστροφικές για μια ερωτική σχέση. Τα σημάδια τους είναι πιθανό να περιλαμβάνουν στοιχεία ειρωνείας ή σαρκασμού από τον ερωτικό σύντροφο ιδιαίτερα αν αυτά συμβαίνουν σε δημόσιο χωρο. Ακόμα και η ανωτερότητα στις σχέσεις είναι περιφρόνηση. Σε μια ερωτική σχέση είσαι ένα με τον άλλον, δεν χωράνε ανωτερότητες.

Αρνητική ενέργεια

Έχετε αισθανθεί ότι οι όμορφες και θετικές στιγμές είναι πολύ λιγότερες από εκείνες που είναι αρνητικές; Μπαίνετε στο δωμάτιο και νιώθετε να σας κατακλύζει ένα κακό κλίμα και μια πηγή αρνητικής ενέργειας;  Στο τέλος της ημέρας και στη μεγαλύτερη διάρκειά της, αισθάνεστε συναισθηματική κατάπτωση και μούδιασμα; Είναι ένα από τα μεγαλύτερα σημάδια που δείχνουν. ότι η σχέση σας είναι τοξική. Η αρνητική ενέργεια πηγάζει μέσα από την άρνηση του συντρόφου για τον απέναντι του. Ακόμα και σε πολύ δύσκολες ήμερες της καθημερινότητας, ένας σύντροφος δεν μπορεί να έχει αρνητική ενέργεια. Συμβαίνει πολλές φορές αλλά δεν είναι όλες δικαιολογημένες

Παραμέληση

Ζητάτε την βοήθεια του συντρόφου σας και εκείνος σας παραμελεί με σκοπό; Συμβαίνει κάτι και αντί να φτιάξει το κλίμα σας το κρατάει και σας το κοπανάει με τν πρώτη ευκαιρία; Η παραμέληση αποτελεί μια ιδιαίτερα παθητικο-επιθετική μορφή τοξικότητας στη σχέση και συχνά εξελίσσεται χειρότερα με την πάροδο του χρόνου. Δεν πρέπει να αφήνετε κανέναν να σας παραμελεί με σκοπό, ακόμα και τους ίδιους σας τους γονείς. Πόσο μάλλον έναν ερωτική σύντροφο. 

Νεότερα Άρθρα

‘Ερωτας στα 50+

Her News

Καλοκαίρι: Η θερινή περίοδος είναι «σύμμαχος» ή «εχθρός» των σχέσεων

HerNews ka

Ο καλύτερος τρόπος να τσακωθείς με τον σύντροφό σου, σύμφωνα με ψυχολόγους

Her News