HerNews.gr
Μόδα

Dior: Το υπερθέαμα από το Καλλιμάρμαρο μάγεψε τον πλανήτη

Το χθεσινό σόου Dior στο Καλλιμάρμαρο, ταξίδεψε σε όλο τον πλανήτη. Η ωδή στον αρχαιοελληνικό πολιτισμό με δημιουργίες εμπνευσμένες από την παράδοση της Ελλάδας και την Ελληνική επανάσταση, μάγεψε το κοινό.

Η ιέρεια της indie rock, Ιωάννα Γκίκα, ανάμεσα σε δέσμες φωτός περπάτησε μέχρι τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.. Το ντεφιλέ μοδας ξεκίνησε εντυπωσιακά..

Πρώτη στο catwalk περπάτησε η Ελληνίδα Ροζάνα Γεωργίου, η οποία άνοιξε το σόου Dior με τα υπόλοιπα μοντέλα να την ακολουθούν.

Η creative director του οίκου Dior, Maria Grazia Chiuri, ήθελε να μεταφέρει την αίσθηση της ελευθερίας. Και τα κατάφερε!

Γι’ αυτό άλλωστε το Καλλιμάρμαρο επιλέχθηκε από τον οίκο Dior. 

Σύμφωνα με την σχεδιάστρια, το Καλλιμάρμαρο «έχει μια αίσθηση ελευθερίας την οποία νιώθεις αμέσως μόλις το αντικρίζεις».

Η Maria Grazia Chiuri είναι γνωστή για την φεμινιστική της στάση δεν θα μπορούσε να διαλέξει άλλη χώρα από την Ελλάδα. Μία χώρα που τιμά την γυναίκα από την Αρχαιότητα.

Σύγχρονες θεές που κινούνται στον κόσμο

Τα σχέδια δεν θύμιζαν την αυστηρότητα του Dior την δεκαετία του ‘50 αλλά τόνισαν την απελευθέρωση και το μοντέρνο της εποχής. Ένας συνδυασμός από κομψότητα και σύγχρονη ζωή.
Η συλλογή δημιουργήθηκε για τη γυναίκα που δραστηριοποιείται στη σύγχρονη καθημερινότητα. Για τη γυναίκα που περπατά στον σύγχρονο κόσμο, χωρίς να ξεχνά την ιστορία και την παράδοση..

Το μήνυμα που θέλησε να στείλει ο οίκος Dior

Το μήνυμα αυτό στάλθηκε ξεκάθαρα από την Dior Cruise 2022, αφού τα αέρινα φορέματα συνδυάστηκαν με sneakers και όχι με ψηλοτάκουνα παπούτσια. Τα περισσότερα σχέδια ξεχώρισαν μέσα από την απλότητα που η εποχή απαιτεί.

Από την επίδειξη μόδας δεν έλειψαν όμως και τα πιο εκκεντρικά σχέδια. Το λευκό, το μπλε και το μαύρο ήταν τα χρώματα που κυριάρχησαν στη συλλογή της Dior Cruise 2022.

Η επίδειξη μόδας του Dior στο Καλλιμάρμαρο, έκλεισε με ένα εντυπωσιακό φόρεμα κύκνο, με το μοντέλο να περπατά στο catwalk με το τραγούδι The Swan.

Τα μοντέλα περπάτησαν όλα μαζί, κλείνοντας την επίδειξη μοδας, με πυροτεχνήματα να φωτίζουν τον ουρανό της Αθήνας.

Οι καλεσμένοι δεν ξεπέρασαν τους 400, εκ των οποίων οι 200 είχαν καταφθάσει τις τελευταίες ημέρες από το εξωτερικό.

Ο οίκος Dior για την επίδειξη μοδας στο Καλλιμάρμαρο αναφέρει:

Με τη συλλογή Cruise 2022, ο Οίκος Dior αναδεικνύει τον πολιτισμό, το μεγαλείο και την κληρονομιά της Ελλάδας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο, το οποίο αποτελεί ένα διαχρονικό πολιτιστικό σύμβολο και ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Αθήνας. Με τους επιβλητικούς όγκους του, αυτός ο χώρος αναδεικνύει το προγονικό savoir-faire και εναρμονίζεται πλήρως με την έμπνευση της συλλογής, συνδυάζοντας τη δύναμη της κληρονομιάς και της σύγχρονης εφευρετικότητας.
Παράλληλα, η μοναδική αυτή εκδήλωση ενδυναμώνει περαιτέρω τους πολύτιμους και δημιουργικούς δεσμούς μεταξύ του Dior και της Ελλάδας.

Η Maria Grazia Chiuri

Ακολουθώντας το πάθος της για διάδραση μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών, χωρίς αποκλεισμούς, η Maria Grazia Chiuri συνεργάστηκε -για τη συγκεκριμένη συλλογή του Dior- με ελληνικά εργαστήρια που διατηρούν μέχρι σήμερα με δεξιοτεχνία ανεκτίμητες τεχνικές και μεθόδους, συνδυάζοντας, για παράδειγμα, ραπτική με κεντήματα ή δημιουργίες ζακάρ με έντονα στοιχεία διακόσμησης.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Dior, η κουλτούρα της οποίας τοποθετείται στο σταυροδρόμι διαφορετικών χωρών (Γαλλία και Ιταλία), άντλησε την έμπνευσή της από τον κλασικό χιτώνα της Αρχαιότητας, που αποτελεί την απόλυτη έκφανση ενός ενδύματος και παράλληλα την πηγή στην οποία πάντα επιστρέφει.

Ο χιτώνας, σύμβολο της ελευθερίας

O χιτώνας, που φέρνει στο νου τα αρχαία αγάλματα, είναι ένα απόλυτα απλό ένδυμα που τυλίγεται προσφέροντας κίνηση στο σώμα, ενώ παράλληλα το απελευθερώνει, αγκαλιάζοντας τις καμπύλες και τις κινήσεις του.
Ο χιτώνας, που έχει ήδη αποτελέσει έμπνευση για τη Maria Grazia Chiuri σε πολλά show, επανεφευρίσκεται και γίνεται το απόλυτο σύμβολο της ελευθερίας.

Ένα ένδυμα απλό και συνάμα πολύπλοκο, απελευθερώνει το σώμα από κάθε είδους περιορισμούς.

Με κάθε συλλογή Dior, η ίδια πρόθεση ανανεώνεται:

Εκατοντάδες εξειδικευμένοι τεχνίτες ενώνουν τις δυνάμεις τους και πολλοί πολιτισμοί αλληλεπιδρούν στο όνομα της διατήρησης, της ανταλλαγής και της ανοιχτής σκέψης -αξίες που ήταν πάντα αγαπητές για τον Dior-, καθιστώντας κάθε επίδειξη μόδας ένα καθολικό συλλογικό έργο, στο οποίο ξεχωρίζουν η αριστεία και οι τέχνες των αντίστοιχων χωρών.

Για την εκδήλωση αυτή, ο οίκος μόδας του Dior συνεργάστηκε στενά με Έλληνες αρχαιολόγους και τις αρμόδιες τοπικές αρχές για να διασφαλιστεί ο σεβασμός και η πλήρης και άνευ όρων διατήρηση του χώρου.

Νεότερα Άρθρα

Η τάση του Κορσέ: Το σαγηνευτικό ρούχο που επανέφερε το Bridgerton

Her News b

H Kaia Gerber είναι το νέο πρόσωπο της DKNY!

HerNewskl

Blue Suede Shoes: Η Sarah Jessica Parker τα φέρνει ξανά στο προσκήνιο!

HerNewskl