HerNews.gr
Σχέσεις

Έρευνα: Πόσο σημαντικό είναι το ερωτικό παρελθόν των συντρόφων;

Το εν λόγω θέμα πέφτει πολύ συχνά στα φιλικά τραπέζια και ξεκινούν οι συζητήσεις σχετικά με το ερωτικό παρελθόν και κατά πόσο πρέπει να το γνωρίζουν οι σύντροφοι σε μια σχέση.

Και η συζήτηση βαθαίνει και κάποιοι λένε ότι χρειάζεται να το ξέρεις νωρίς, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι δεν θέλουν ποτέ να το μάθουν. Τι εννοούμε όμως παρελθόν; Υπάρχουν δυο συνιστώσες. Η μια αφορά τον αριθμό των ερωτικών συντρόφων και η άλλη τις προφυλάξεις, τα ‘’extreme sports’’ και γενικά ό, τι αφορά την πράξη.

Αυτές οι συνιστώσες καταλήγουν σε μια ολοκληρωμένη οπτική για το παρελθόν. Για να δούμε όμως αν συμφωνεί με αυτό και η έρευνα που διεξήχθη σε Ευρώπη και ΗΠΑ σε πάνω από 2.000 άντρες και γυναίκες και μάλιστα θα καταγράψουμε τα στοιχεία που μας δίνει συνολικά, απαντώντας σε περισσότερα ερωτήματα.

Τελικά να ξέρει κανείς ή να μη ξέρει;

Τι είπε η έρευνα: Όπως έδειξε η έρευνα, για άνδρες και γυναίκες ο «ιδανικός» αριθμός ερωτικών συντρόφων που μπορεί κάποιος να έχει στη ζωή του είναι μεταξύ 7 και 8. Αν έχει 2-3, θεωρείται πολύ συντηρητικός/-ή. Αν έχει 14-15, θεωρείται ασύδοτος/-η.

Αυτά ισχύουν στη θεωρία. Στην πράξη, το ερωτικό παρελθόν ποικίλλει ανά περιοχή και χώρα. Στις ΗΠΑ, λ.χ., ο μέσος όρος ερωτικών συντρόφων που ανέφεραν οι συμμετέχοντες στην έρευνα ήταν 7,2. Ωστόσο, υπάρχει σημαντική διακύμανση από πολιτεία σε πολιτεία:

Ο μέγιστος αριθμός ερωτικών συντρόφων είναι 15,7 και αναφέρθηκε στη Λουϊζιάνα

Ο ελάχιστος αριθμός ερωτικών συντρόφων είναι 2,6 και αναφέρθηκε στη Γιούτα

Η διαφορά μοιάζει τεράστια. Εν τούτοις, στη Γιούτα η πλειονότητα των κατοίκων απέχουν για θρησκευτικούς λόγους από το σεξ εκτός γάμου.

Διαφορές παρατηρούνται και στο ερωτικό παρελθόν των Ευρωπαίων. Στην ίδια έρευνα, οι Βρετανοί ανέφεραν κατά μέσον όρο 7 ερωτικούς συντρόφους. Οι Γάλλοι ανέφεραν 10 και οι Ολλανδοί 6,9. Αντίστοιχα οι Ιταλοί ανέφεραν κατά μέσον όρο 5,4 ερωτικούς συντρόφους.

Συνολικά, ο μέσος όρος των ερωτικών συντρόφων που έχουν οι Ευρωπαίοι ανήλθε σε 6,2. Τον ίδιο αριθμό ανέφεραν και οι Γερμανοί.

Πότε γίνονται οι αποκαλύψεις

Σε ποια φάση της σχέσης όμως τίθεται προς συζήτηση το ερωτικό παρελθόν του ζευγαριού; Περισσότεροι από έξι στους δέκα ερωτηθέντες είπαν ότι η συζήτηση γίνεται εντός των πρώτων τεσσάρων μηνών στη σχέση. Μάλιστα οι μισοί από αυτούς δήλωσαν πως σκόπιμο είναι να γίνεται η συζήτηση κατά τον πρώτο μήνα της σχέσης.

Αντίστοιχα, το 13,5% των ερωτηθέντων λένε πως η συζήτηση για το ερωτικό παρελθόν πρέπει να γίνει 5-8 μήνες μετά την έναρξη της σχέσης.

Γιατί λένε ψέματα

Η έρευνα εξέτασε επίσης τα ψεύδη των δύο φύλων, όσον αφορά τους ερωτικούς συντρόφους που είχαν στη ζωή τους. Οι άνδρες αύξαναν συχνότερο τον αριθμό αυτό, ενώ οι γυναίκες τον μείωναν.

Ειδικότερα το 41,3% των ανδρών και το 32,6% των γυναικών παραδέχτηκαν ότι λένε ψέματα για το ερωτικό παρελθόν τους. Μάλιστα το 5,8% των γυναικών και το 10,1% των ανδρών παραδέχτηκαν ότι αναλόγως με την περίπτωση αυξομειώνουν τον αριθμό αυτό.

Οι ερευνητές που επεξεργάστηκαν τα ευρήματα της έρευνας λένε ότι είναι απόλυτα κατανοητό γιατί κάποιοι άνθρωποι μπαίνουν στον πειρασμό να πουν ψέματα για τη σεξουαλική τους δραστηριότητα.

Όπως λένε: «Οι ξεπερασμένες κοινωνικές προσδοκίες μπορεί να οδηγήσουν τους άνδρες να πιστέψουν ότι πρέπει να αυξήσουν τον αριθμό τους, για να φαίνονται πιο «εντυπωσιακοί». Από την άλλη πλευρά, οι γυναίκες μπορεί να αισθάνονται ότι πρέπει να μειώσουν τον αριθμό τους, για να μην τις θεωρήσουν «εύκολες».

… Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το σεξουαλικό σας ιστορικό είναι αυστηρά προσωπική σας υπόθεση. Κανείς δεν πρέπει ποτέ να αισθάνεται πιεσμένος να συμμορφώνεται με τα πρότυπα της κοινωνίας ή οποιουδήποτε συγκεκριμένου ατόμου», σύμφωνα με το iatropedia.

Νεότερα Άρθρα

Οργασμός: Γιατί οι γυναίκες προσποιούνται

Her News m

Πως να τον κάνεις να σε θέλει

Her News

Έρωτας με διαφορά ηλικίας

Her News b

Leave a Comment