HerNews.gr
Γνώμες

Τι πρέπει – τι δεν πρέπει;

Έχουμε μάθει να ζούμε στα πρέπει και τα μη. Αν κάτι μας έμαθε η ζωή μας τον τελευταίο χρόνο είναι να μην είμαστε κλεισμένοι σε κανόνες.

Γράφει η Βιβή Μπουγιούρα

Τι πρέπει και τι όχι; Ποιος το ορίζει αυτό; Κανείς. Μόνο ο εαυτός σου. Εισαι εσύ και κανείς άλλος, ακόμα και στα λάθη. Δεν πρέπει να σκέφτεσαι ποτέ με γνώμονα το τι πρέπει να κάνεις. Δεν είναι εύκολη συνθήκη η ευτυχία αλλά και η ελευθερία.

Ζούμε σε στερεότυπα, τι θα πει ο καθένας. Σε νοιάζει; Θα είναι μαζί σου στην λύπη ή την χαρά σου; Όχι. Είσαι απόλυτα μόνος σου. Φυσικά και υπάρχουν άνθρωποι που σε αγαπούν, φυσικά θα στεναχωρηθούν αλλά και συνάμα θα χαρούν. Δεν είναι “σωστό”  να σκέφτεσαι με γνώμονα εκείνους…. Αυτό θα το αναλύσουμε σε ένα άλλο άρθρο..

Μπορείς να κανείς ό,τι θέλεις -αν αυτό φυσικά δεν βλάπτει κανέναν- κι δεν έχεις να απολογηθείς που θε να… 

Το ξέρεις ότι η ευτυχία είναι μια ορμόνη που σίγουρα δεν ακούει στα μη να κάνεις αυτό ή το άλλο; Είναι ωραίο να ξέρεις να βάζεις όρια, καμία φορά αν τα ξεπερνάς, μην σε παίρνει από κάτω. 

Προσοχή: Μην μπερδεύεις την δίκη σου ευτυχία με την θλίψη κάποιου άλλου. Θα κάνεις αυτό που θέλεις αλλά μόνο για εσένα. Χωρίς να επηρεάσεις κανέναν και τίποτα. Η ζωή είναι μικρή για να μην κανείς αυτό που θες η να βάζεις πρέπει και μη. Πάντα όμως να σκέφτεσαι και τον διπλανό σου είτε είναι οικογένεια είτε σύντροφος. 

Όπως λέει και ο Δημήτρης Μπάσης, τι πρέπει, τι δεν πρέπει στιγμή δεν σκέφτηκα. Πάρε αυτήν την έκφραση και καντην δίκη σου

Contact me @ : 

 

Νεότερα Άρθρα

Εσύ με ποιον τρόπο αγαπάς;

Her News b

“Μαμά, με αγαπάς; Γιατί εγώ, σου δίνω την ζωή μου”

Her News b

Ο ψυχολόγος Πάνος Πλουμίδης μας μιλά για τον δημόσιο θηλασμό

HerNews ka