HerNews.gr
Fitness

Τα οφέλη του μασάζ στον οργανισμό

Και σε ποιον δεν αρέσει το μασάζ, ή μάλλον ποιος λέει όχι σε ένα μασάζ γιατί εκτός από εξαιρετικά χαλαρωτικό έχει πάρα πολλά οφέλη για τον οργανισμό.

Η τεχνική του προέρχεται από την αρχαιότητα, με αναφορές σε χώρες της Ασίας έως και πέντε χιλιάδες χρόνια πριν. Οι ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρει το χαλαρωτικό μασάζ στο ανθρώπινο σώμα είναι πάρα πολλές τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.

Καταρχάς χαλαρώνει τους μύες κι ανακουφίζει από πιασίματα. Ένα χαλαρωτικό μασάζ ηρεμεί το σώμα και απομακρύνει το άγχος που ευθύνεται για μυϊκές εντάσεις.

Ένα μασάζ από 20 έως 45 λεπτά αρκεί για να σου φτιάχνει την ψυχολογία. Είναι η τονωτική ένεση στη ψυχολογία του ασθενούς.Δρα ευεργετικά για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα κατάθλιψης.

Και όμως κάτι που μπορεί να μην ήξερες είναι ότι το μασάζ αποτοξινώνει τον οργανισμό, καταπολεμά την κυτταρίτιδα κι εμποδίζει την κατακράτηση υγρών. Το λεμφικό μασάζ ειδικά τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα να κυκλοφορεί περισσότερο οξυγόνο στο αίμα και να στέλνει το σώμα περισσότερα θρεπτικά συστατικά στους ιστούς.

 

 

Αν έχεις έντονους πονοκεφάλους, η λύση επίσης βρίσκεται εδώ καθώς ανακουφίζει από ημικρανίες. Σύμφωνα με έρευνες, η χειρομάλαξη απομακρύνει τους πονοκεφάλους και επομένως μειώνει την ανάγκη για παυσίπονα. Τα άτοµα που πάσχουν από πονοκεφάλους µπορεί να βρουν µια λύση στο πρόβληµά τους καθώς με αυτόν τον τρόπο απελευθερώνει ενδορφίνες που λειτουργούν ως φυσικό παυσίπονο του σώματος.

Τέλος, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής:. Οι μαλάξεις σε συστηματική βάση κατεβάζουν την αρτηριακή πίεση, συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στη διατήρηση της υγείας. Ενώ ταυτόχρονα  ελαττώνει τους σπασμούς και τις κράμπες.

 

kelly

Κέλυ Βρανάκη

Contact me @:

Instagram: https://www.instagram.com/story_kelling/

Facebook: https://www.facebook.com/Story_kelling-929217863902546/

 

Νεότερα Άρθρα

Οι διαφορές ανάμεσα στις πιλάτες & τη γιόγκα: Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς;

HerNews ka

Ελαφρύ βραδινό: Οι πιο νόστιμες και light επιλογές

Her News

Nordic Diet: Η δίαιτα που έχει “ρίξει” τα social media και είναι φιλική προς το περιβάλλον!

HerNewskl