HerNews.gr
Ελλάδα

Τέλος οι μάσκες σε ανοιχτούς χώρους – Ανακοινώσεις στις 18:00

Τέλος οι μάσκες σε ανοιχτούς χώρους – Ανακοινώσεις σήμερα στις 18:00 από τους αρμόδιους.

Την καθολική άρση της υποχρέωσης για χρήση της μάσκας σέ όλους τους εξωτερικούς χώρους συνεπεια της βελτίωσης όλων των επιδημιολογικών δεικτών. Λόγω και της σημαντικής προόδου των εμβολιασμών στη χώρα μας, θα ανακοινώσει το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί.

Στη σημερινή ενημέρωση θα συμμετάσχουν ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης. Μαζί του οι καθηγήτρια Παιδιατρικής Παθολογίας Λοιμώξεων , Βάνα Παπαευαγγέλου &καθηγητής Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ποιους θα αφορά το τέλος της μάσκας

Τι θα γίνει στους εσωτερικούς χώρους:
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κατάργηση της χρήσης της μάσκας θα αφορά όλους τους πολίτες κατά την παραμονή τους σε εξωτερικούς χώρους. Ανεξάρτητα από το αν έχουν ολοκληρώσει ή όχι τον εμβολιασμό τους.

Ωστόσο, σε εξωτερικούς χώρους όπου αναμένεται να υπάρχει συγχρωτισμός, όπως π.χ. σε μέσα μεταφοράς, γήπεδα, συναυλιακούς χώρους κ.α. Οι ειδικοί θα προτείνουν, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η χρήση της μάσκας να είναι υποχρεωτική.

Σε ό,τι αφορά στους κλειστούς χώρους, οι επιστήμονες προτείνουν το μέτρο να συνεχιστεί. Καθώς μέχρι αυτή τη στιγμή δεν είναι εύκολο να γίνεται επιτόπου ο έλεγχος και ο διαχωρισμός εμβολιασμένων ή μη κατά την είσοδο σε κλειστούς χώρους.

Τέλος, η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο για το πώς θα μπορούσε τεχνικά να υποστηριχθεί ένα τέτοιο εγχείρημα με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού και τη διαπίστωση της γνησιότητάς του. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, από επιδημιολογικής και εμβολιαστικής πλευράς τα μέτρα μπορούν να χαλαρώσουν.

Νεότερα Άρθρα

Φολέγανδρος: Ομόφωνα ένοχος ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς

HerNews ka

Αγίου Πνεύματος: Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Her News

Κακοκαιρία Daniel: «Σε 2 χρόνια θα επανέλθει ο Βόλος σε φυσιολογικούς ρυθμούς»

HerNews ka