HerNews.gr
Συνεντεύξεις

David M. Israel : Αποκλειστική συνέντευξη από τον σεναριογράφο-παραγωγό της αμερικανικής σειράς Dynasty CW

Ο βραβευμένος με Emmy και χρυσή σφαίρα τηλεοπτικός παραγωγός και σεναριογράφος David M.Israel μιλά αποκλειστικά στη δημοσιογράφο Σίσσυ Γατζούδη και στο HerNews αλλά και σε όλους τους φανς της αμερικανικής σειράς Dynasty του CW που αγαπήσαμε όλοι μέσω της προβολής της στο Netflix !

O David M.Israel ένας από τους σεναριογράφους και συμπαραγωγός της πολυαγαπημένης μας σειράς απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μου  κι είναι πολύ ενθουσιασμένος που  η σειρά έχει αυτή την απήχηση σε όλο τον κόσμο .

Άρχισα να παρακολουθώ το Dynasty στη σεζόν 1 και έγινα τεράστια θαυμάστρια της σειράς Dynasty! Πότε συνειδητοποιήσατε ότι συμμετείχατε σε κάτι τόσο ξεχωριστό. 

Έγινα μέλος της συγγραφικης ομαδας του Dynasty στη Σεζόν 2 και ενώ έβλεπα την πρώτη σεζόν για να μπω στο κλίμα , συνειδητοποίησα γρήγορα ότι το show είχε ένα παθιασμένο fan base σε όλο τον κόσμο. Είναι εντυπωσιακό ότι οι άνθρωποι σε τόσες πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, έχουν παραδοθεί τόσο πολύ  στην ταραχώδη ζωή των Carringtons . Έχω τώρα θαυμαστές και εχθρούς σε πολλές ηπείρους.

Πώς ένιωσες όταν έγραψες το πρώτο επεισόδιο της επιτυχημένης σειράς;

Έγραψα το πρώτο μου επεισόδιο της σεζόν 2 με την Paula Sabbaga,μια λαμπρή , αστεία συγγραφέα (από τη Βραζιλία), η οποία με βοήθησε να βρω το υφος των χαρακτήρων και τους ρυθμους των σκηνών. Έπρεπε να γράψουμε μια άγρια ​​σκηνή τένις όπου η μητέρα του Liam, Laura Van Kirk, χτυπά τον Liam στην πλάτη κατά τη διάρκεια ενός επιθετικού αγώνα . Ήταν διασκεδαστικό το γύρισμα . Ίσως λιγότερο διασκεδαστικό για τον Adam Huber (Liam). Επίσης, γράψαμε μια σκηνή όπου η Fallon και ο Liam συνδέονται συναισθηματικά, στο κρεβάτι, με ένα οχυρό μαξιλαριών  μεταξύ τους, το οποίο έγινε αγαπημένο των θαυμαστών. Ο Paula έγραψε βασικά αυτήν τη σκηνή. Την έλεγξα ορθογραφικά! 

Ποια είναι η πιο συναρπαστική ή η αγαπημένη σκηνή που έχετε γράψει ποτέ σε ένα επεισόδιο της Δυναστείας;

Είμαι τυχερός  γιατί έχω γράψει αρκετές συναρπαστικές σκηνές για την Δυναστεία μεταξύ αυτών είναι το ταξίδι των κοριτσιών που από βραδια καραόκε μετατράπηκε σε καυγά (την οποία σκηνη την έγραψα μαζί με την  Aubrey Villalobos Karr ) και την μαγική σκηνή όπου ο Liam κάνει πρόταση γάμου στην Fallon μετά το τέλος της μαύρης -ντέντεκτιβ ταινίας του. Δεν είχα την εμπειρία να γράψω την σκηνή που ο χρόνια χαμένος γιος (Adam) έρχεται αντιμέτωπος με τη μητέρα που τον εγκατέλειψε (Alexis) —στη συνέχεια σπρώχνει το κεφάλι της σε τζάκι για να την τιμωρήσει που του είπε ψέματα — αλλά η Paula κι εγώ τπυ δώσαμε σωστή ροή ! Spoiler ; 

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας χαρακτήρας από την σειρά ; 

Μου αρέσει να γράφω για όλους τους χαρακτήρες της Δυναστείας, επειδή όλοι έχουν τις δικές τους ιδιομορφίες και μοτίβα.Είναι διασκεδαστικό να πιέζεις τον Blake να είναι αδίστακτος, κακός και αγαπητός οικογενειάρχης  άντρας. Ο Anders είναι διασκεδαστικός γιατί λέει τα πράγματα ως έχουν χωρίς να δίνει δεκάρα για το τι σκέφτεται ο καθένας . Είναι χαρά μου να γράφω για την Fallon γιατί ο χαρακτήρας της δεσμεύεται οποιο μονοπάτι κι αν διαλέξει.Μέχρι που αλλάζει κατεύθυνση χωρίς να ανοιγοκλείσει βλέφαρο. Είναι δραματική και πολύ αστεία, συνήθως στην ίδια σκηνή.

Ποσά plot twists θα δούμε στην 4η σεζόν ; 

Η σεζόν 4 έχει περισσότερα plot twists σε κάθε επεισόδιο από όσα έχουν ολόκληρες σειρές στις οποίες έχω εργαστεί. Μερικά είναι τρελά. Και υπέροχα ! 

Ένα από τα καλύτερα πράγματα στην σειρά είναι ότι δεν απέχει πολύ από την αρχική Δυναστεία αλλά παραμένει όμως στο παρόν ! Ποια η γνώμη σου γι αυτό ; 

Είναι τρομερό για τους σεναριογράφους της σειράς που έχουμε 9 σεζόν με ιστορίες και χαρακτήρες από την αρχική Δυναστεια για να παίξουμε. Ο πρώτος μας showrunner Sallie Patrick και ο τρέχων showrunner Josh Reims αγαπούν να φέρνουν πίσω εικονικές σκηνές, χαρακτήρες και ιστορίες, επειδή γνωρίζουν πόσο παθιασμένοι είναι θαυμαστές του  Dynasty. Ταυτόχρονα, φροντίζουμε να προσαρμόσουμε αυτά που δανειζόμαστε από την αρχική Δυναστεία για να διατηρήσουμε την σειρά στο παρόν . Είναι διασκεδαστικό να βλέπουμε τους θαυμαστες να εικάζουν ποιος θα επιστρέψει από την αρχική Δυναστεία  στη συνέχεια. Ένας χαρακτήρας Από την αρχική Δυναστεία που θα δείτε στη σεζόν 4 για τον οποίο οι θαυμαστές φώναζαν είναι…..!! Θα το δείτε ! 

Πως ήταν τα γυρίσματα από τότε που ο COVID -19 ήρθε στην ζωή μας ; Ήταν δύσκολο ;

Ο COVID 19 μας ανάγκασε να μειώσουμε το μέγεθος των επεισοδίων μας – αγαπάμε τα μεγάλα πάρτι και τις μεγάλες εκδηλώσεις μας. Η λαμπρή ομάδα παραγωγής μας στην Ατλάντα έγινε δημιουργική για το πώς να κάνει τον κόσμο των Carringtons να φαίνεται τόσο μεγαλειώδης όσο ποτέ, χωρίς να χρειάζεται να γεμίζουμε το σετ με εκατοντάδες κομπάρσους και περιορίζοντας  τον αριθμό του προσωπικού μας στο σετ για να τους  κρατήσουμε όλους ασφαλείς.

Δεν μπορούσαμε να έχουμε συγγραφείς στο χώρο των γυρισμάτων για τον ίδιο λόγο, κάτι που ήταν ατυχές γιατί μου αρέσει να είμαι εκεί για να συνεργαστώ με τον σκηνοθέτη, το cast και το προσωπικό  όταν γυρίζουμε. Συνεργαστήκαμε βέβαια , μέσω μιας εφαρμογής, αλλά δεν ήταν το ίδιο με το να είμαστε εκεί αυτοπροσώπως.

Το cast του Dynasty είναι φοβερό ! Ποσό διασκεδάζετε κατά την διάρκεια των γυρισμάτων ; 

Περνάω σούπερ στο σετ ! Είναι εκπληκτικό το να βλέπεις τη δουλειά τόσων ανθρώπων και τμημάτων, όπως οι στιλίστες  ,οι μακιγιέρ ,οι ενδυματολόγοι οι σκηνογράφοι ,τα στηρίγματα, να συσπειρώνονται  για να δημιουργήσουν ένα επεισόδιο. Η δημιουργική ενέργεια ρέει  άφθονα από κάθε κατεύθυνση. Το καστ μας είναι φανταστικό.
Παίρνουν στα σοβαρά τους ρόλους τους χωρίς να παίρνουν στα σοβαρά τους εαυτούς τους. Είναι διασκεδαστικό να κανείς παρέα μαζί τους ανάμεσα σε σκηνές όπου θα τους γνωρίσεις καλύτερα – έως ότου ξαναγυρίσουν στη σκηνή από έναν Βοηθό Σκηνοθέτη που σου λέει να “Σταματα  να μιλάς με τον ηθοποιούς , David, έχουν δουλειά να κάνουν». Σκληρή ομάδα !
 

Αυτή είναι μια σειρά που περίμεναν οι θαυμαστές για σχεδόν τρεις δεκαετίες. Πώς συμμετείχατε στο έργο; 

Πριν από την πρώτη μου σεζόν στο dynasty ,ήμουν παραγωγός -σεναριογράφος του show UnReal που αφορούσε την τρελα που υπάρχει πίσω από της κάμερες ενός ριάλιτι με ραντεβού.

Είχε ένα υπέροχο μείγμα δράματος, κωμωδίας και παραφροσύνης, που φαινόταν να ταιριάζει με το χάος των οικογενειών Carrington και Colby. Η δυναστεία με έφερε για τη σεζόν 2 και η σεζόν 5 θα είναι η τέταρτη  σεζόν μου. Δεν με ώθησαν σε τζάκι ούτε με έθαψαν στη λίμνη. Ακόμη.

Αισθάνομαι ότι η Δυναστεία πήρε «τα πάνω της»αφού τέθηκε στο Netflix και έγινε διαθέσιμη σε σχεδόν ολόκληρο τον κόσμο. Πώς νιώθετε με το γεγονός ότι η σειρά σας προβάλλεται και λατρεύεται σε περισσότερες από εκατό χώρες;

Όπως είπα νωρίτερα, το παγκόσμιο fanbase με εκπλήσσει. Η σεζόν 4 προβάλλεται κάθε Παρασκευή βράδυ στις ΗΠΑ, κάτι που είναι υπέροχο για τους θαυμαστές εδώ, αλλά βασανιστικό για τους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο που φρικάρουν γιατί πρέπει να περιμένουν μέχρι να τελειώσει η σεζόν για να μπορέσουν να  την παρακολουθήσουν στο Netflix. Είναι υπέροχο όταν η σειρα σου εκτιμάται στη χώρα σου ,  αλλά είναι ακομα καλύτερο όταν  άνθρωποι σε περισσότερες από 100 χώρες παρακολουθούν την σειρά με τέτοια προσήλωση .
Δεν ξέρω αν τους αρέσει να βλέπουν τα ψηλα και χαμηλά μιας σούπερ πλούσιας και ισχυρής αμερικανικής οικογένειας ή αν συνδέονται με τους χαρακτήρες σε ανθρώπινο,  πιο παγκόσμιο επίπεδο. Ή ίσως τους αρέσουν τα «άγρια» ​​κοστούμια. Είμαστε ευγνώμονες για τους θαυμαστές μας. Ακόμη και οι πιστοί φαν της αρχικης Δυναστείας που τους αρέσει να μας ενημερώσουν ότι πρέπει να είμαστε πιο πιστοί στους αγαπημένους τους Carringtons.

Ο David είσαι παραγωγός και συγγραφέας βραβευμένος με Emmy και χρυσή σφαίρα . Ποια είναι η συμβουλή σου  για νέους που θα ήθελαν να πετύχουν στο Χόλιγουντ;

Καλή ερώτηση. Το ακούω συχνά. Δεν υπάρχει κάποιος δρόμος για να πετυχεις στο Χόλιγουντ και δεν υπάρχουν συντομεύσεις.
Με ό,τι κι αν είστε παθιασμένοι – γράψιμο, υποκριτική, σκηνοθεσία,, παραγωγή , μαλλιά, μακιγιάζ – θα πρέπει να το  κάνετε τακτικά οπουδήποτε ζείτε.
Ποτέ δεν ήταν πιο εύκολο να φτιάξετε τα δικά σας projects . Έτσι “σκάψτε βαθιά”, γίνετε ικανός ή σπουδαίος στον τομέα σας, μετακομιστε εδώ και βρείτε έναν τρόπο να σας δουν και να ακουστείτε . Μπορεί να φαίνεται σαν μια μεγάλη προσπάθεια, αλλά το Χόλυγουντ είναι μια επιχείρηση ανθρώπων, γι ‘αυτό δουλέψτε σκληρά, φτιάξτε τη δική σας τύχη και γίνετε ένας από αυτούς τους ανθρώπους.

Ερώτηση μπόνους: Η δυναστεία εχει κάνει μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα, αγαπάμε τη σειρά και περιμένουμε την σεζόν 4 στο Netflix !! Θα επισκεφθείτε την Ελλάδα για τις διακοπές σας; Και αν ναι σε ποιο μέρος της Ελλάδας θα πηγαίνατε ;

Δεν έχω πάει ποτέ στην Ελλάδα. Θα ήθελα πολύ να επισκεφτώ την Ελλάδα. Θα ήθελα να δω τα αρχαία , τις παραλίες και τα μοναστήρια . Ίσως μπορώ να δημιουργήσω έναν διπλο αγώνα τεννις στη Θεσσαλονίκη – Fallon και Laura Van Kirk εναντίον μου και του Στέφανου Τσιτσιπά. Δεν θα στοιχηματίσω ενάντια στις κυρίες γιατί στη Δυναστεία, “το τένις είναι ένα σπορ αίματος.” 

David ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη που παραχώρησες σε εμένα και στο HerNews ! Περιμένουμε με ανυπομονησία την 4η σεζόν της σειράς Dynasty  !!Thank you David !

Άνοιγμα φωτογραφίας

Σίσσυ Γατζούδη

Δημοσιογράφος

Contact @:

Instagram: @sissygatzoudi

Νεότερα Άρθρα

Κριστιάννα Μπέτα: Οι σπουδές στην Αγγλία, η ζωγραφική & η μητέρα της Νατάσα Θεοδωρίδου

Her News b

Λένια Ραζή: Μιλά για τη νέα της επιτυχία “Παντρεύομαι” και τα όνειρα της

Her News

Σταμάτης Μαλέλης: Ήμουν 15 μέρες σε κώμα, πάθαινα συνεχώς ανακοπές – Με βοήθησε ο Θεός

Her News