HerNews.gr
Rainbow

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αντιστέκεται κατά της αντι-ομοφυλοφιλικής πολιτικής

Με αφορμή την αντιομοφυλοφιλική  πολιτική της Πολωνίας,διαμαρτυρήθηκε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Με ένα ευρέως υποστηριζόμενο ψήφισμα. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάζει το πολωνικό συντηρητικό κυβερνών κόμμα PIS, το οποίο επιτρέπει και ενθαρρύνει ακόμη και αυτήν την πολιτική των πόλεων.

Πάνω από ογδόντα πόλεις της Πολωνίας  τείνουν  να απορρίψουν την παρουσία των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, με τη δημιουργία «ζωνών χωρίς ΛΟΑΤΚΙ». Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι , η συγκεκριμένη «πολιτική» δεν έχει νομική ισχύ. Οπότε οι ομοφυλόφιλοι και οι λεσβίες δεν μπορούν στην πραγματικότητα να απαγορευτούν από τις πόλεις.

Υποστηρίζεται η άποψη ότι οι πολωνικές αρχές προκαλούν μίσος και αντιμετωπίζουν με επιθετικότητα την ΛΟΑΤΚΙ+κοινότητα. Επιπρόσθετα, η κυβερνητική εφημερίδα διανέμει αυτοκόλλητα με σύμβολα κατά της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ+ και διανέμονται  στις πόλεις που έχουν θεσπίσει ήδη τους νέους κανόνες.

Με αφορμή  των εθνικιστικών και συντηρητικών πολιτικών του πολωνικού κυβερνώντος κόμματος,παρατηρούνται αυξημένες οι διαφωνίες μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών και της Πολωνίας.  Αυτό έχει ως αποτελεσμα ,κάθε είδους περιορισμούς που επιβάλλει η Βαρσοβία στις φιλελεύθερες ελευθερίες που υποστηρίζουν τα θεσμικά όργανα EU .

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το κοινοβούλιο στοχεύει  τα πολωνικά σχολεία να φέρνουν τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στους Πολωνούς μαθητές.Συνάμα υπογραμμίζει ότι οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιούνται για «πολιτικές που εισάγουν διακρίσεις».

Το ψήφισμα που υποβλήθηκε, αποκαλεί τον καθορισμό των ζωνών ως «θεμελιώδη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Η Ευρώπη θέλει να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα με το ψήφισμα και σε άλλα κράτη μέλη που δεν αποδίδουν μεγάλη σημασία στα δικαιώματα ΛΟΑΤΙ, όπως η Ουγγαρία.

Απαγoρεύτηκε στην Ουγγαρία με νόμο η «προώθηση» της ομοφυλοφιλίας σε ανήλικους

Ταυτόχρονα ενδέχεται να στοχοποιηθούν επιτυχημένες σειρές, όπως «Τα Φιλαράκια» και δημοφιλείς ταινίες όπως «Bridget Jones», «Harry Potter» , «Billy Eliot»

Την ώρα που η κυβέρνηση Όρμπαν κλιμακώνει την επίθεση κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+,υιοθετήθηκε από την Ουγγαρία. Νόμος που απαγορεύει την «προώθηση»  της ομοφυλοφιλίας σε ανήλικους.

Η μετάδοση της  τροπολογίας που εγκρίθηκε από 157 βουλευτές κατά την διάρκεια συνεδρίασης παρουσιάστηκε ζωντανά από την τηλεόραση.

 Με την εξαίρεση της παράταξης της άκρας δεξιάς Jobbik, η οποία υπερψήφισε την τροπολογία,η αντιπολίτευση εφάρμοζε μποϊκοτάζ της ψηφοφορίας.

«Η πορνογραφία και το περιεχόμενο που εκφράζει την σεξουαλικότητα ή προωθεί την παρεκτροπή της ταυτότητας του φύλου, την αλλαγή φύλου και τη ομοφυλοφιλία δεν πρέπει να είναι προσβάσιμα στους κάτω των 18 ετών». Αναφέρεται στο κείμενο της τροπολογίας  που στοχεύει στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών.

Συγκεκριμένα, τα εκπαιδευτικά προγράμματα ή οι καταχωρήσεις των μεγάλων εταιρειών που αναφέρονται σε ομάδες της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+.  Όπως για παράδειγμα η διαφήμιση της Coca-Cola που περιλάμβανε ένα ζευγάρι ανδρών και είχε προκαλέσει εκκλήσεις για μποϊκοτάζ στην Ουγγαρία το 2019.

Δεν θα επιτρέπονται πλέον.

Παράλληλα,το ίδιο θα ισχύει για βιβλία, όπως η συλλογή μύθων και θρύλων που αποδραματοποιούσαν την ομοφυλοφιλία και προκάλεσε την οργή του ουγγρικού καθεστώτος το 2020.

Επίσης ,σειρές όπως «Friends» ή ταινίες όπως «Bridget Jones», «Harry Potter» ή «Billy Eliot», που έχουν θεματικό άξονα στην ομοφυλοφιλία. Είναι επίσης πιθανόν να απαγορευτούν για τους κάτω των 18 ετών, αναφέρουν αυστηράμη κυβερνητικές οργανώσεις.

Χιλιάδες άνθρωποι « χύθηκαν» στους δρόμους της Βουδαπέστης  για να καταδικάσουν την συνεχή προπαγάνδα της κυβέρνησης κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+

Μαρία Γατζούδη 

Fashion editor- Ενδυματολόγος-Σεναριογράφος

Msc-Med

Instagram: @mariagatzoudi

 

Νεότερα Άρθρα

Athens Pride 2023: Σήμερα η πορεία υπερηφάνειας- Το πρόγραμμα και οι καλλιτέχνες

Her News

Μιχάλης Οικονόμου: «Αν συμβεί το οτιδήποτε στον σύντροφό μου, το παιδί μπορεί να το πάρει η πρόνοια»

HerNews ka

Ricky Martin & Jwan Yosef: Χωρίζουν μετά από 6 χρόνια γάμου – Η ανακοίνωση

HerNews ka