HerNews.gr
Fitness

Γιατί ξανά παχαίνουμε;

Γιατί ξανά παχαίνουμε; Ποια είναι η κίνηση που πρέπει να κάνουμε για να μην πάρουμε το βάρος που έχουμε χάσει; Είναι κρίμα να κάνουμε μια προσπάθεια, να τα καταφέρνουμε και στο τέλος να παίρνουμε το βάρος που χάσαμε. 

Τι είναι το φαινόμενο γιο – γιο

Το φαινόμενο γιο-γιο δεν είναι καθόλου διασκεδαστικό. Πρόκειται για το πλέον απελπιστικό σενάριο που συχνά ακολουθεί μια επιτυχημένη δίαιτα. Αυτό της σταδιακής επαναπρόσληψης του χαμένου βάρους.

Με απλά λόγια οι περισσότεροι παίρνουν πάλι τα κιλά που έχασαν. Όπως ακριβώς το αγαπημένο παιδικό παιχνίδι ταλαντεύεται επιστρέφοντας στην αρχική του θέση.

Ωστόσο οι ειδικοί επισημαίνουν ότι όσοι είναι επιρρεπείς στην επαναπρόσληψη βάρους κάνουν το ίδιο λάθος.: σταματούν την όποια φυσική δραστηριότητα είχαν ξεκινήσει κατά τη διάρκεια της δίαιτας. 

Οι ειδικοί τονίζουν ότι μπορούμε να βάλουμε φρένο στο φαινόμενο γιο-γιο, αρκεί να συνεχίσουμε την άθληση ώστε να ενδυναμώσουμε το μυϊκό μας σύστημα.

Επισημαίνεται ότι με τη συστηματική άσκηση οι θερμίδες που καίει ο οργανισμός μας σε ηρεμία μπορεί να αυξηθούν ακόμη και κατά 15%.

Φυσικά, άλλη μια απαραίτητη προϋπόθεση για να μην ξαναπαχύνουμε μετά τη δίαιτα είναι να διατηρήσουμε υγιεινές συνήθειες διατροφής.Να μην επανέλθουμε στις παλιές και ανθυγιεινές τακτικές που αρχικά οδήγησαν στην πρόσληψη βάρους.

Επομένως συνεχίστε να έχετε την άσκηση στο πρόγραμμά σας ακόμη και αν η δίαιτα έχει τελειώσει. Αυτό θα είναι βέβαιο ότι οι πιθανότητες να ταλαιπωρηθείτε από το φαινόμενο της επαναπρόσληψης του βάρους μειώνονται δραστικά.

Το μεγαλύτερο tip που μπορουμε να δώσουμε είναι να πίνουμε αρκετό νερό και να μην επαναπαυόμαστε στα κιλά που χάσαμε. Δεν θα καταλάβουμε για πότε τα πήραμε… Αυτός είναι ένας καλός σύμβουλος που θα αποτρέψει τον όρο παχαίνουμε.. 

Νεότερα Άρθρα

3 Μύθοι για την cardio άσκηση

Her News

Tips ευεξίας για τον εαυτό μας όταν δεν νιώθουμε καλά

Her News

Γιατί η γυμναστική στην καραντίνα είναι επιτακτική ανάγκη;

Her News b