HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Ευαγγελία Μαρινάκη: Η δημοσιογράφος από την Κρήτη που ξεχώρισε μέσα από τα ρεπορτάζ της

Η Ευαγγελία Μαρινάκη είναι η δημοσιογράφος που ξεχώρισε μέσα απο τη συχνότητα του Mega, μέσα από τα εξαιρετικά ρεπορτάζ της. Μια αντικειμενικά πανέμορφη γυναίκα, που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μοντέλο, έχει επιλέξει όμως τον δύσκολο δρόμο της ενημέρωσης, καλύπτοντας την επικαιρότητα σε όλη την Κρήτη.
Μιλά στο HerNews και την Μπάγια Αντωνοπούλου για τη δημοσιογραφία, τους στόχους και τα όνειρα της..

Ευαγγελία, κατ αρχας σε ευχαριστώ για τη συνέντευξη σου στο Hernews. Πως επέλεξες να γίνεις δημοσιογράφος;

Από πολύ μικρή ενημερωνόμουν για το τι συμβαίνει στον κόσμο, στο σπίτι μας υπήρχαν πάντα εφημερίδες και άπειρα βιβλία και κάθε μεσημέρι τρώγαμε όλοι μαζί βλέποντας ειδήσεις. Δεν θα σου πω όμως πως από μικρό παιδάκι ονειρευόμουν να ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο.
Ήταν από αυτές τις επιλογές που κάνουμε, ξεστομίζοντας δειλά το « βρε λες;» Για μένα, η απόφαση πάρθηκε την στιγμή που συμπλήρωνα το μηχανογραφικό μου. Ένιωσα μια έλξη για αυτήν τη σχολή. Κάτι μου έκανε μέσα μου. Και μέχρι και την στιγμή που έπαιρνα το πτυχίο μου ως Δημοσιογράφος, δεν ήμουν σίγουρη ότι θα ακολουθούσα αυτό το επάγγελμα.
Βεβαιώθηκα όταν ξεκίνησα την πρακτική μου στην ΕΡΤ και είδα πόσο συναρπαστική είναι αυτή η δουλειά, πόσο πολύ με απορροφούσε και ταυτόχρονα πόσο δύσκολη ήταν για να την κατακτήσεις. Ήταν και παραμένει ένα ρίσκο που μου αρέσει που πήρα.

η Κρήτη είναι ένα μέρος που όπου και άν πάω, θα την κουβαλάω μέσα μου


Οι τηλεθεατές σε έχουν αγαπήσει για την αμεσότητα και τα έγκυρα ρεπορτάζ που καλύπτεις σε όλη την Κρήτη. Θα μετακόμιζες στην Αθήνα λόγω δουλειάς;

Σπούδασα στην Αθήνα και την έχω συνδυάσει με τα πιο όμορφα και ανέμελα χρόνια στην ζωή μου.. τα φοιτητικά. Δεν αποκλείω τίποτα γιατί όσες φορές το έχω κάνει, με έναν μαγικό τρόπο έρχονται έτσι τα πράγματα και αυτοαναιρούμαι.
Οπότε ναι, θα μετακόμιζα εάν αισθανόμουν ότι είναι για καλό και ότι αυτά που θα κερδίσω είναι περισσότερα από όσα θα χάσω. Άλλωστε η Κρήτη είναι ένα μέρος που όπου και αν πάω, θα την κουβαλάω μέσα μου.

Πως διαχειρίζεσαι μέσα σου τις δυσάρεστες ειδήσεις; Σε επηρεάζουν;

Δυστυχώς, πολύ. Είναι κάτι που δουλεύω διαρκώς με τον εαυτό μου και προσπαθώ να το μετριάσω καθώς να το αποβάλλω δεν γίνεται. Όσο και να έχω προσπαθήσει, είναι πολύ μακριά από μένα, να μεταφέρω μια τραγική είδηση, αποστασιοποιημένα. Μπαίνω μέσα σε αυτό πάντα, δένομαι με τους ανθρώπους και υπάρχουν στιγμές και καταστάσεις που τις βιώνω σαν να τις ζω εγώ η κάποιο μέλος της οικογένειάς μου. Όμως, εάν θες να μακροημερεύσεις , έχω συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να αναπτύξεις μηχανισμούς τέτοιους που να σου επιτρέπουν να διαχωρίζεις την δουλειά και τα όσα τραγικά μπορεί να βιώνεις ,ενίοτε, με την δική σου ζωή.

Ποιο θέμα το οποίο κάλυψες ήταν αυτό που σε συγκλόνισε περισσότερο;

Με συγκλονίζει πάντα ο θάνατος ενός παιδιού. Πρόσφατα χρειάστηκε να καλύψω τον θάνατο ενός δίχρονου αγοριού σε ένα χωριό της Κρήτης. Του μικρού Ζαχαρία. Και πραγματικά αισθάνθηκα πόσο μάταια είναι όλα μπροστά στον ανθρώπινο πόνο. Δεν υπάρχει μέρα που να μην σκεφτώ αυτούς τους τραγικούς γονείς και πως μπορεί να αισθάνονται, πως θα βρουν την δύναμη να συνεχίσουν την ζωή τους, κουβαλώντας μέσα τους μια τέτοια απώλεια. Και όλα αυτά είναι ένα μάθημα ζωής για μένα και για το πως αντιλαμβάνομαι την σημαντικότητα των καταστάσεων.

Τι θα συμβούλευες κάποιον που θέλει να γίνει Δημοσιογράφος;

Νιώθω πολύ μικρή για να μπορέσω να συμβουλεύσω κάποιον. Το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστεί να στερηθεί πολλά για αυτήν τη δουλειά η οποία δεν έχει ωράριο, δεν ξέρει τι θα πει αργία και σίγουρα δεν σε αποζημιώνει για τον κόπο σου.
Η δημοσιογραφία δεν απευθύνεται σε φιλοχρήματους ούτε σε αργόμισθους αλλά σε παίρνει από το χέρι και σου μαθαίνει τον κόσμο τόσο γρήγορα και τόσο μαγικά. Εάν λοιπόν μπορούσα να πω κάτι σε κάποιον έφηβο που σκέφτεται να ακολουθήσει αυτήν την πορεία, είναι πρώτον να το ξανασκεφτεί και εάν επιμείνει, να ξέρει πως πλήξη, τουλάχιστον, δεν θα αισθανθεί ποτέ.

Η ομορφιά είναι εμπόδιο ή προσόν στον χώρο της τηλεόρασης;

Για το ψυχαγωγικό κομμάτι της τηλεόρασης είναι σίγουρα προσόν το οποίο από μόνο του μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα. Στην ενημέρωση, η ομορφιά δεν είναι προαπαιτούμενη αλλά σίγουρα είναι καλοδεχούμενη.
Ωστόσο, δεν σου εξασφαλίζει τίποτα, εάν δεν συνοδεύεται από σκληρή δουλειά, γνώσεις και από την θέληση σου να μην μείνει κανείς στην εικόνα σου αλλά σε αυτό που έχεις να πεις. Μπορεί η φαινομενική ομορφιά να σου συγχωρήσει κάποια μικρο-λαθάκια αλλά παράλληλα ίσως σε βάλει σε μια θέση να αποδεικνύεις συνεχώς ότι οι λόγοι που βρίσκεσαι εκεί δεν είναι η εικόνα σου-για την οποία δεν πάσχισες καθόλου- αλλά όλα εκείνα για τα οποία έχεις πραγματικά παλέψει.

Η δημοσιότητα σε έχει αλλάξει; Και αν ναι σε τι;

Σε τίποτα, νομίζω πέραν του ότι θα το σκεφτώ διπλά για να εξοργιστώ με κάποιον στον δρόμο..

Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια από σήμερα;

Θα ήθελα πολύ να έχω υγεία, εγώ και όλοι όσοι αγαπώ. Να έχω τους ανθρώπους μου, δίπλα. Εάν πάρουμε αυτό ως δεδομένο, ιδανικά φαντάζομαι να έχω φτιάξει την δική μου οικογένεια και παράλληλα να έχω καταξιωθεί στην δουλειά μου ως Δημοσιογράφος, με έναν τρόπο που θα με γεμίζει και δεν θα μου στερεί ουσιαστικές στιγμές από την πρώτη.

Νεότερα Άρθρα

Μπάγια Αντωνοπούλου: “Yπάρχουν άνθρωποι που εκμεταλλεύονται τον πόνο ενός αρρώστου”

HerNewskl

Χρήστος Μάστορας: “Έχω τεράστια ανασφάλεια μήπως χάσω την ταυτότητά μου…”

Her News b

Kate Miller: Η fashion influencer μιλά στο HerNews & δίνει τα πιο χρήσιμα tips!

Her News