HerNews.gr
LIFESTYLE NEWS Μόδα

Kanye West : Πουλήθηκαν τα εμβληματικά Nike Air Yeezy του!

Τα sneakers του Kanye West , πουλήθηκαν σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s για 1,8 εκατομμύρια δολάρια.Τα εμβληματικά Nike Air Yeezy ,καθιερώθηκαν στις διεθνείς πασαρέλες της μόδας.Όπως ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών, πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ όσον αφορά την τιμή πώλησης αθλητικών παπουτσιών.

Το ζευγάρι παπουτσιών Nike Air Yeezy δημιουργήθηκαν από τον Γουέστ και τον Μαρκ Σμιθ για λογαριασμό της Nike. Ο Kanye West φόρεσε τα παπούτσια το 2008 στα βραβεία Grammy. Αγοραστής ήταν η επενδυτική πλατφόρμα sneaker RARES, η οποία έδωσε την υψηλότερη δημόσια τιμή για το ζευγάρι.

Σε τιμή – ρεκόρ πουλήθηκαν τα εμβληματικά αθλητικά του!

Η ιδιωτική πώληση κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ στις δημοπρασίες sneakers. Συγκεκριμένα, η τιμή πώλησης ξεπέρασε κατά πολύ πάνω από τα 560.000 δολάρια των αθλητικών Air Jordan 1 του 1985. Αναλυτικότερα,που σχεδιάστηκαν για τον Μάικλ Τζόρνταν και πωλήθηκαν από τη Sotheby’s τον Μάιο του 2020.

Τα μαύρα δερμάτινα, πρωτότυπα Nike Air Yeezy 1 μεγέθους 12 πριν από τη δημοπρασία εκτέθηκαν στο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο του Χονγκ Κονγκ.Διατέθηκαν προς πώληση στον Sotheby’s από τον Νεοϋορκέζο συλλέκτη Ράιαν Τσανγκ.

«Στόχος της αγοράς ενός τέτοιου παπουτσιού – και ενός κομματιού ιστορίας – είναι να αυξήσουμε την προσβασιμότητα και να ενδυναμώσουμε τις κοινότητες που γέννησαν κουλτούρα των sneakers με τα εργαλεία που θα τους εξασφαλίσουν οικονομική ελευθερία μέσω της RARES», δήλωσε ο Ζερόμ Σαπ, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της RARES.

Λίγα λόγια για τον Κάνιε Γουέστ!

Ο Κάνιε Ομάρι Γουέστ είναι  μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητά, καθώς έχει προκαλέσει πολλά σκάνδαλα.Είναι  ράπερ, στιχουργός, παραγωγός, σχεδιαστής μόδας και επιχειρηματίας.

Είναι γνωστός για την πρωτοπορία και τον πειραματισμό του, όπως εκφράζονται στη μουσική του, τη μεγάλη επιρροή του στη μοντέρνα κουλτούρα, την ποικιλία διαφορετικών ειδών μουσικής που έχει δημιουργήσει, την εμπλοκή του στον χώρο της μόδας.

Έχει κερδίσει 21 βραβεία Grammy, έχοντας 69 υποψηφιότητες.Επίσης υπήρξε σύζυγος της πασίγνωστης περσόνας  Κίμ Καρντάσιαν! Τέλος,όταν έγινε γνωστός ο χωρισμός του Κάνιε Γουέστ με την Κίμ Καρντάσιαν  ζευγαριού,ο ίδιος εγκαταστάθηκε μόνιμα στο ράντσο του.

 

 

Νεότερα Άρθρα

40 βαθμοί πάνω από το κανονικό στους πόλους της γης

Her News

Christmas Outfits για 3 διαφορετικές περιστάσεις

Her News b

Cannes 2021 | Οι εμφανίσεις των celebrities στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ

Her News b