HerNews.gr
Ψυχολογία

Καλοκαίρι & περίοδος: Tips επιβίωσης

Το να έχουμε περίοδο σημαίνει ότι είμαστε υγιείς. Το καλοκαίρι μας πέφτει λιγάκι βαρύ λόγω ζέστης και θερμοκρασιών αλλά υπάρχουν κάποια tips επιβίωσης. Είναι απλά και πολύ πολύ χρήσιμα! Η περίοδος μας μπορεί να μας φαίνεται βουνό αλλά θα τα καταφέρουμε και ετούτο το καλοκαίρι κορίτσια μου!

“όχι” στα βαριά γεύματα και στο αλάτι 

Οι μεγάλες ποσότητες φαγητού αυξάνουν το “φούσκωμα” που ούτως ή άλλως η περίοδος προκαλεί. Οι αλατισμένες τροφές βοηθούν την κατακράτηση υγρών που κάνει πολλές γυναίκες να νιώθουν πρήξιμο σε όλο τους το σώμα. Μικρά ελαφριά γεύματα, φρούτα, λαχανικά και πολλά υγρά θα περιορίσουν το φαινόμενο του πρηξίματος. Όσο μπορείς να αποφύγεις τα τηγανιτά, αναψυκτικά και πικάντικα εδέσματα εκείνες τις μέρες. 

Κάντε συχνά ντουζ 

Όσο περισσότερα ντους, τόσο το καλύτερο. Είναι ο πιο υγιεινός τρόπος για να διατηρηθεί η θερμοκρασία του σώματος -που έτσι κι αλλιώς ανεβαίνει τις ημέρες της περιόδου- σε φυσιολογικά επίπεδα. Το δροσερό νερό αναζωογονεί τις αισθήσεις που πέφτουν σε λήθαργο εκείνες τις μέρες και κρατά σε ετοιμότητα σώμα και πνεύμα. 

Ναι στη μεσημεριανή σιέστα

Αν έχετε τη δυνατότητα να κοιμηθείτε για 30 – 45 λεπτά της ώρας, κάντε το. Όχι περισσότερο από αυτό, όμως. Ο ύπνος στις ζεστές καλοκαιρινές μέρες από απόλαυση και ξεκούραση για το σώμα μπορεί να μετατραπεί σε μία ανυπόφορη ημικρανία, δύσκολα διαχειρίσιμη ειδικά κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Και όμως…. κάντε σεξ!

Για πολλές γυναίκες το σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου αποτελεί αν όχι ταμπού, κάτι που απλώς δεν μπορούν να απολαύσουν, λόγω της ροής και όσων τη συνοδεύουν. Ωστόσο, πολλές έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι οργασμοί μπορούν να ανακουφίσουν τον πόνο και τις κράμπες που η εμμηνόρροια προκαλεί. Αν ο σύντροφος δεν έχει πρόβλημα με αυτό, οι γυναικολόγοι δεν έχουν κάποια αντίρρηση στο σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες υγιεινής.  

 

Νεότερα Άρθρα

Ευγνωμοσύνη: Πώς βελτιώνει τη διάθεσή μας;

Her News

Μπορεί ο καφές να μας κάνει πιο ευτυχισμένες;

Her News

Healing era: Η τάση στο Tiktok που μας καλεί να φροντίσουμε τον εαυτό μας

HerNewskl